Testy ADAC: Vajíčko NUNA PIPA je pro miminka bezpečné i pohodlné

27. Říjen 2020 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 13193

Když jde o bezpečí dítěte, je dobré si nechat poradit od povolaného. Tím je při výběru dětské autosedačky určitě renomovaný německý autoklub ADAC. Jeho nedávné testování zjistilo, že v bezpečnostních kritériích je pro miminka (od narození do 13 kg, 40 – 83 cm) nejlepší autosedačka NUNA PIPA next. Tato autosedačka holandské značky NUNA dokonce dosáhla skóre 1,2, což je nejlepší výsledek, jaký kdy vajíčko v historii ADAC testů od roku 2016 získalo. Bezkonkurenčně nejlepší skóre dosáhla autosedačka za ochranu při bočním nárazu při použití s ISOFIXovou základnou - výsledek 0,8 je třetí nejlepší v historii ADAC testů.

Tyto bezpečnostní statistiky určitě hovoří za vše, ale jak je na tom vítěz ADAC testů i co do praktických vlastností, které nám mohou z(ne)příjemnit užívání?

Když dopadne autosedačka v testech takto dobře, je jasné, že můžeme předpokládat její skvělou funkčnost. My jsme se ale rozhodli vyzkoušet vajíčko NUNA PIPA next sami a přinést pro Vás recenzi i z vlastní strany. Velmi oceňujeme to, jak je autosedačka lehká – i ve chvílích, kdy v ní přímo přenášíme miminko se nijak nenadřeme, protože svojí vahou 2,8 kg mluví za vše.

Výhodou je i fakt, že sedačku lze upoutat jak do ISOFIXové báze, tak i tříbodovým pásem auta, proto pokud doma střídáte vozy, nemusíte myslet na to, zda se základna dá použít i ve druhém autě. Sedačku do základny lehce zacvaknete, a že je správně instalovaná, to Vás ujistí barevný indikátor – jako na semaforu zelená znamená, že vše je v pořádku, a červená upozorní na chybu.

Velice mile nás také překvapilo, že sedačka obsahuje vložku pro novorozence, díky níž se naše děťátko bude cítit velice pohodlně. Vydrží tak v klidu a bez breku dojet i na delší vzdálenosti a my se tak budeme moci v klidu věnovat řízení. Až Vaše dítě dospěje staršího věku, není samozřejmě problém tuto vložku vyndat. Především dbá autosedačka NUNA PIPA next na bezpečí našeho dítěte – zaručuje nám správnou pozici pro jeho sezení až do doby, než vyroste a bude schopno přesednout do pokračovací autosedačky.

Látky vložky a opěrka hlavy jsou z větší části tvořeny vlnou a lyocelovými vlákny, takže zabraňují pocení a jsou neuvěřitelně příjemné. Opěrku hlavy lze nastavit až do 7 pozic, což navíc zvládnete jednou rukou. A pokud Váš poklad usne, sluneční clonu Dream drape™ vytáhnete a v tichosti upevníte pomocí magnetů, aniž byste maličké vzbudili. Autosedačka je samozřejmě kompatibilní se všemi kočárky značky Nuna, ale i dalších výrobců.

Nakonec Vám můžeme jen připomenout, že pokud chcete vyzkoušet skvělé funkce sedačky sami, můžete si ji zakoupit na stránce Babypoint.

Galerie