Ozzy Osbourne: Ukousl hlavu holubici a pokusil se uškrtit svou vlastní ženu

Ozzy Osbourne
Zdroj: Wikimedia Commons, Kevin Burkett, CC BY-SA 2.0
"Viagra je nejlepší prostředek na spaní. Když si ji vezmu, Sharon spí jako dudek."
"Poprvé jsem se ožral ve 14 letech. A to tak, že jsem se posral. Takže vlastně nepiju, abych byl ožralý, ale aby mne to pročistilo."
"Jsem dyslektik. Jenomže tehdy o tom věděli prd. Ve škole mi říkali, že jedna a jedna jsou dvě a já na to, co znamená jedna?"
"Když jdu po ulici a někdo mne pozná, naseru se. Na druhou stranu, kdyby to nedělali, jsem nasranej ještě víc."
+ 3 fotky+ 4 fotky

Madman, Princ temnoty či praotec heavy metalu. První dvě přezdívky si Ozzy za svůj život poctivě vydobyl sám, ta třetí by patřila spíše kapele Black Sabbath, která položila základy tvrdého rocku. Ozzy se drogám a alkoholu nikdy nebránil. Je až tak s podivem, že to všechno dokázal přežít. Vždyť nespočet hudebníků svým závislostem podlehlo, a to v mnohem mladším věku.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 27. 10. 2020 13:00

Ozzy Osbourne se narodil 3. prosince 1948 v Birminghamu. Začínal v kapele Black Sabbath, pak přešel na sólovou dráhu. V roce 1997 došlo k reunionu a od té doby přebíhá Ozzy svými cupitavými krůčky mezi oběma projekty. Spolu se svým synem Jackem a ženou Sharon také každý rok pořádá obří metalový sraz Ozzfest.

Rozhodl jsem se tě zabít

Psal se rok 1989 a na hádky s exotem Ozzym byla Sharon víceméně zvyklá. Tentokrát se však schylovalo k něčemu vážnějšímu. Něco viselo ve vzduchu. Byl na drogách, ale zároveň zcela klidný, což se mu vůbec nepodobalo. I on sám pak zavzpomínal, že byl tehdy naprosto vyrovnaný. Když nastal večer, uložila Sharon děti do postele a šla si lehnout.

Ozzy tam už na ni čekal. Seděl naproti na pohovce. Po chvilce k ní přistoupil a řekl: “Rozhodl jsem se, že musíš zemřít.” Některé prameny uvádějí, že dokonce hovořil v množném čísle, což by napovídalo tomu, že zrovna prožíval halucinace a viděl okolo sebe to, co jiní ne. Jakmile začal Sharon škrtit, ihned zmáčkla bezpečnostní tlačítko. Pak ztratila vědomí. Probrala se až po příjezdu policie. Ozzy přišel k rozumu až za mřížemi. Nic si však nepamatoval. Sharon nakonec obvinění z pokusu o vraždu stáhla.

Holubice i netopýr

Ozzy rád kouše, o tom žádná. Když dostal z Black Sabbathu vyhazov, byla z něj úplná troska. Sharon tak čekal nelehký úkol. Musela najít někoho, kdo by s ním podepsal novou smlouvu. Talent měl, byl také slavný, ale vše kolem něj majitele nahrávacích firem spíše odrazovalo. Nakonec se jí podařilo sehnat kontrakt, který byl pěkně mizerný, ale zajišťoval alespoň základní finanční podporu během nahrávání nové desky. Sharon se tak rozhodla vypustit holubici míru jako příslib budoucí spolupráce.

Fyzicky to měl provést ale právě Ozzy. Tomu se to sice podařilo, ale jelikož byl opilý jako Dán, věděli všichni, že se bude ještě něco dít. Jedna holubice se k Osbourneovi vrátila, chytil ji do ruky a před všemi zúčastněnými ukousl hlavu, alespoň dle Encyklopedie heavy metalu. O něco později si “pochutnal” na netopýrovi. Na pódium mu jej hodil jeden fanoušek. Ozzy myslel, že je to atrapa, a tak znovu oddělil hlavu od trupu. A pak jel fofrem na injekci proti vzteklině.

Postavil se znovu na nohy

Na počátku letošního roku oznámil Ozzy svým fanouškům, že trpí Parkinsonovou chorobou. Svůj zdravotní stav se rozhodl zveřejnit až po roce. Navíc musel po nešťastném pádu prodělat operaci krku. Výsledkem toho je, že má znecitlivělou jednu ruku. Ale nebyl by to Ozzy, kdyby se nezotavil natolik, aby mohl vyjet na turné. Je to přece jenom jeho život.

Na pódia se tak vrátí v roce 2022. A nejen to. Usilovně pracuje na novém albu, filmu o svém životě a soundtracku, který bude snímek doprovázet. Doufejme tak, že ještě dlouho budeme na koncertech slýchat jeho hlášku na rozloučenou: “God Bless You All.”

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Ozzy Osbourne, Black Sabbath

Encyklopedie heavy metalu: Daniel Bukszpan

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články