Top 9 videoklipů týdne: Tomáš Klus viní Babiše, Katarzia upozorňuje na práva žen a Nebe si pozvali Štěpána Kozubu

Vydáno 27.10.2020 | autor: Andrea Štipčáková

Z tuzemských hudebních interpretů přichází s novou skladbou David Koller, text pro ni napsal Jáchym Topol. Tomáš Klus ještě přímočařeji reflektuje aktuální dění v naší společnosti. Katarzia naopak dává vědět, že není dobré zapomínat i na další problémy, které jako světová společnost máme. Kapela Nebe si do svého videoklipu pozvala Štěpána Kozuba, Honza Křížek musel kvůli koronaviru překopat scénář svého vizuálu a Bring Me The Horizon se topí v depresích. Lehce odlehčená témata nabízí slovenský rapper Kali a Viktor Sheen, AC/DC se pak vrací na scénu s novinkou Shot In The Dark.

Top 9 videoklipů týdne: Tomáš Klus viní Babiše, Katarzia upozorňuje na práva žen a Nebe si pozvali Štěpána Kozubu Top 9 videoklipů týdne: Tomáš Klus viní Babiše, Katarzia upozorňuje na práva žen a Nebe si pozvali Štěpána Kozubu


Tomáš Klus
reaguje na aktuální dění

Další přímý zásah do řad těch, kteří nám vládnou, přichystal Tomáš Klus. Song Lockdown je o všem, čím se v posledních měsících potýkáme. Skvělé lyric video připravil Matyáš Vorda, bubeník kapely Mandrage a člen produkčního týmu Cen Anděl. O beat se postaral Jiří Burian alias Kapitán Demo. Song vás nejspíš nad hladinu deprese nevynese, ale na druhou stranu Tomáš Klus skvěle reflektuje současné dění a dává vědět, že mu není jedno, co se děje.

Nebe si do vizuálu pozvali Štěpána Kozuba

Dva roky. Přesně tak dlouho kapele Nebe trvalo, než našla vhodný song k natočenému videoklipu, který měl původně vyjít s jinou písní. A jak sama formace poznamenala, skladbě Neviditelný vizuál sedl „jako prdel na hrnec“.

TOP 8 videoklipů týdne: Marek Ztracený točil s Rodenem, Adam Mišík s raperkou Luisou a Nebe si přizvali Přemka Forejta

Hlavní postavy si v něm zahráli na Cenu Thálie několikrát nominovaná Alena Sasínová a vycházející hvězda Štěpán Kozub. „Náš kytarista Štěpán před dvěma lety přišel z divadla a tvrdil, že v Ostravě roste mladý herec, který má neskutečný talent, mimiku, ksicht, zkrátka všechno, co z něj dělá mimořádného showmana. A že přesně takového člověka potřebujeme do našeho nového klipu,“ vysvětlili Nebe, jak na jméno herce přišli.

Katarzia upozorňuje na hrozby pro ženská práva

Tklivá a citlivá píseň s úderným beatem Hoří i voda je odpovědí Katarzie na společenské dění u našich sousedů i ve světě. “Klip vychází v čase, kdy se v Polsku prosadil barbarský zákon o absolutním zákazu interupcí a Amerika se hlásí ke globální proti-interupční deklaraci se zeměmi, které jsou notoricky bezohledné k ženám,” popisuje na Facebooku svůj pohled na události Katarzia. Je dobré si uvědomit, že kromě covidu zůstala na naší zemi další neméně podstatná témata, kterým je potřeba dávat prostor a zabývat se jimi. Skladba vyšla na albu Celibát letos na jaře.

Honza Křížek musel překopat scénář videoklipu

Honza Křížek se rozhodl zavzpomínat na devadesátky. V novém singlu zpívá o svobodě a naději, které tato doba přinesla. Pro své příznivce si připravil také videoklip, jehož scénář se musel na poslední chvíli měnit. Původně ho zpěvák plánoval natočit v klubu Rock Café. Chtěl ho pojmout jako mejdan, na kterém by se potkali jeho kamarádi a výrazné osobnosti z devadesátých let. Z toho však kvůli současné situaci sešlo.

ROCK BLOG | Honza Křížek o Křídlech tažných ptáků

„Nechtěl jsem se ale za žádnou cenu vzdát myšlenky, že se v klipu všichni potkáme. A tak jsem oslovené poprosil, aby každý natočil svoji domácí, takovou karanténní verzi. Což klipu nakonec dodalo úplně nový rozměr. Sešla se totiž série úžasných vtipných a kreativních videí,“ má radost Křížek, který své záběry pořídil doma na zahradě.

AC/DC se vrací s novinkou Shot In The Dark

Na začátku měsíce října kapela AC/DC potvrdila, že se vrací na pódia. Netrvalo to dlouho, a rozhodla se s novinkou Shot In The Dark vydat rovnou klip. Ten režíroval David Mallet, který s formací spolupracoval již v minulosti. Vizuál je zbarvený do rudé barvy, kterou ponese i připravované album skupiny. Vyjde už 13. listopadu.

Oliver Sykes z Bring Me The Horizon se topí v depresích

Režie nového klipu k písni Teardrops skupiny Bring Me The Horizon se ujal Oliver Sykes, lídr formace. Sám si v něm zahrál muže, který se topí v depresích. Jak přiznal, čerpal z vlastních zkušeností. S depresemi se totiž potkal ve svém osobním životě, doslova jej táhly ke dnu. I proto zasadil vizuál do prostřední podvodní nádrže. Chtěl tím ztvárnit pocit bezmoci.

David Koller s textem od Jáchyma Topola 

Novým klipem Planeta bez paměti reaguje David Koller na aktuální pandemii. Text napsal spisovatel Jáchym Topol, melodii Karel Štulo. Klip zrežíroval Vít Hradil a v hlavní roli září Hana Dvorská, profesionální česká kaskadérka. Vizuál natáčeli v členité vrchovině Brdy ve středních Čechách.

Kali využil získaný čas k nahrání nové desky

Získaný čas, který vznikl kvůli zrušeným koncertům a dalším aktivitám, využil Kali víc než efektivně. Kromě času s rodinou stihl připravit novou desku Lepší, která vyjde už koncem listopadu. Stejnojmenná píseň nyní vychází i jako singl.

Viktor Sheen slaví s novou deskou úspěch

Čísla streamingů nové desky Barvy od Viktora Sheena vystřelila až na Měsíc, pouhých pár dní od vydání pokořila hranici milionu na YouTube. Klip Alucard je výletem daleko za hranice reality a normcoreu.

Text: Kateřina Nováková, Andrea Štipčáková, foto: Jan Nožička, Hana Knížová, archiv kapel

Témata: Nebe, AC/DC, Honza Křížek, Bring Me The Horizon, Tomáš Klus, David Koller, Katarzia, Kali, Viktor Sheen

zavřít