Hlavní obsah

Djokovič - Krajinovič 7:6, 6:3Těžká bitva pro světovou jedničku, Djokovič však ve Vídni postupuje

Praha
Aktualizováno

Nadřel se, nakonec však Novak Djokovič svůj vstup do turnaje ve Vídni zvládl. V prvním kole si poradil s krajanem Filipem Krajinovičem 7:6 a 6:3, jeho dalším soupeřem bude chorvatský tenista Borna Čorič.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Novak Djokovič slaví postup do druhého kola turnaje ve Vídni

Článek

V prvním setu utkání mezi Djokovičem a Krajinovičem měl blíže k vítězství 30. hráč světa, který nad slavnějším krajanem vedl 5:3 na gamy, sadu však do vítězného konce dovést nedokázal.

V dramatickém tiebreaku musel Djokovič odvracet setbol, nakonec však zkrácenou hru získal v poměru 8:6 a po hodině a třinácti minutách vedl 1:0 na sety.

Ve druhém setu už měl navrch sedmnáctinásobný grandslamový šampion, který Krajinovičovi dvakrát prolomil servis a sadu získal 6:3.

"V prvním setu jsem měl štěstí. Hodně spolu trénujeme, dobře zná mou hru. Byl to těžký los. Je vždycky náročné, když hrajete proti někomu, kdo vás dobře zná. Jsem fakt rád, že jsem postoupil," uvedl třiatřicetiletý Djokovič, jenž hraje ve Vídni po 13 letech. V roce 2007 získal bělehradský rodák v rakouské metropoli jeden ze svých prvních titulů na ATP Tour.

V dalších úterních zápasech porazil Grigor Dimitrov Karena Chačanova také 7:6, 6:3, do druhého kola postupuje po výhře nad maďarským tenistou Attilou Balaszem 6:3, 7:5 i Polák Hubert Hurkacz.

Turnaj mužů ve Vídni (tvrdý povrch, dotace 1 550 950 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Krajinovič (Srb.) 7:6 (8:6), 6:3
Dimitrov (Bulh.) - Chačanov (Rus.) 7:6 (8:6), 6:3
Hurkacz (Pol.) - Balázs (Maď.) 6:3, 7:5
Evans (Brit.) - Bedene (Slovin.) 6:3, 4:5 skreč.
Thiem (2-Rak.) - Sačko (Ukr.) 6:4, 7:5
Sonego (It.) - Lajovič (Srb.) 6:4, 6:3
Garín (Chile) - Wawrinka (Švýc.) 6:4, 6:7 (9:11), 6:3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články