Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Účastníci Dakaru se uchýlí do vlastní sociální bubliny

Účastníci Dakaru se uchýlí do vlastní sociální bubliny

Karanténa už 14 dní před odletem

Pořadatelé 43. ročníku Rallye Dakar rozeslali přihlášeným účastníkům bezpečnostní instrukce, reflektující aktuální neradostnou nákazovou situaci ve světě.

Jsou postaveny na třech základních opatřeních: systému provádění PCR testů, pohybu v uzavřené skupině, do které nebude mít přístup nikdo z vnějšího okolí, a také na dodržování zpřísněných hygienických pravidel během závodu.

Mezi povinné náležitosti patří omezení sociálních kontaktů 14 dní před odletem a také negativní PCR test provedený maximálně 48 hodin před vstupem do saúdskoarabské Džiddy, v níž má 3. ledna 2021 maraton odstartovat. Podmínkou je rovněž očkování proti sezónní chřipce.

Začínáme zařizovat vše potřebné. Počítáme s tím, že přípravy budou oproti předchozím letům o něco náročnější. Ale určitě všechno zvládneme,“ uvedl Martin Pabiška, manažer týmu Big Shock Racing. Mezi další doporučení organizátorů patří zajištění náhradníků, kteří budou schopní v případě potřeby zaskočit, pokud by se u někoho objevila nemoc covid-19. 

Také Martin Macík mladší se před odletem stáhne do ústrání. Foto: Big Shock Racing

Konec roku letos budeme všichni trávit jen s nejbližší rodinou. Od 15. prosince už bychom se neměli stýkat s dalšími lidmi. Snad to psychicky zvládneme.“ prohlásil pilot Big Shock Racingu Martin Macík.

Vzhledem k omezeným letům je aktuálně ve hře více variant, jak se do Džiddy dostat. Stáj má jako záložní řešení už delší čas zarezervované letenky do tohoto města. Preferuje ale pronájem letadla, které by do Saúdské Arábie najednou dopravilo všechny české ekipy.

Zdroj: Big Shock Racing, úvodní foto: Big Shock Racing