27. října 2020 • 20:50

Třesk v Barceloně. Prezident Bartomeu rezignoval, potvrdil klub

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bouře v katalánském velkoklubu. Prezident Barcelony Josep Maria Bartomeu rezignoval. Spolu s ním také celá správní rada. S informací přišla řada španělských médií a později ji potvrdil i samotný klub.



Letní tahanice s Lionelem Messim ohledně jeho (ne)setrvání v klubu, špatná ekonomická situace, nevydařený start do La Ligy a jako poslední hřebíček víkendová prohra s úhlavní rivalem Realem 1:3. Barcelona nezažívá šťastné období. Klub prochází velkou obrodou a nyní dochází i k velké změně ve vedení katalánského klubu. 

Rezignoval totiž ne příliš oblíbený prezident Josep Maria Bartomeu. Spolu s ním mají skončit i další lidé ze správní rady. Své rozhodnutí oznámil po úterním zasedání představenstva.

Původně mělo v listopadu proběhnout hlasování o nedůvěře v Bartomea. A právě to bylo také jedním z důvodů úterní rezignace. Momentálně už bývalý šéf klubu se snažil přesvědčit katalánskou vládu, aby volbu kvůli probíhající koronavirové pandemii nařídila odložit, ale neuspěl.

Označil to za nezodpovědné rozhodnutí a na tiskové konferenci oznámil, že dříve rezignovat nemohl.Bartomeu a správní rada se obávali toho, že by za aktuální situace bylo ohroženo zdraví starších voličů. „Nejjednodušší by bylo odstoupit po Lize mistrů, ale během této nebývalé globální krize tu musel být někdo, kdo bude přijímat rozhodnutí. Kdo by zajistil, že tu Messi zůstane? Kdo by angažoval nového trenéra?“ uvedl Bartomeu.

Bartomeu se stal prezidentem Barcelony v roce 2014, kdy nahradil Sandra Rosella, který rezignoval kvůli přestupovým nejasnostem kolem příchodu Neymara ze Santosu. Během vlády Bartomeua získala Barcelona tři španělské ligové tituly, čtyři domácí poháry a jednou triumfovala v Lize mistrů. 

Barcelonu již ve středu čeká důležité utkání v Lize mistrů na stadionu Juventusu. 

FC Barcelona Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud