Vládní expert Prymula? Tak to ne! U Václava Klause se bouří

27.10.2020 22:45

„Zpupné počínání“ ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO) poté, co média odhalila jeho noční výlet do vyšehradské restaurace, kriticky hodnotí Ivo Strejček a kolektiv Institutu Václava Klause (IVK) jako „skandální, neomluvitelné a nepřijatelné“.

Vládní expert Prymula? Tak to ne! U Václava Klause se bouří
Foto: istrejcek.cz
Popisek: Ivo Strejček

„Zpupné počínání Romana Prymuly bezprostředně poté, co bylo odhaleno jeho flagrantní porušení nařízení, která na jeho nátlak Babišova vláda občanům vnutila, i jeho vytáčky v průběhu následujících víkendových dnů považujeme za skandální, neomluvitelné a nepřijatelné,“ píše v samém úvodu komentáře Strejček.

Už jeho tvrzení, že „nic neporušil“, je podle Strejčka „drzým výsměchem“ všem lidem této země, kteří v důsledku drastických vládních opatření přicházejí o práci, o své živnosti a podnikání. „Navíc ztrácejí kontakt se svými nejbližšími soustavným vládním vyhrožováním (kam patří zejména Prymulovo plukovnické vystupování a jeho agresivní výroky) a bojí se o svou budoucnost,“ dodává.

„Zcela nepřijatelná a lidsky odpudivá byla jeho víkendová nafoukaná mediální vystoupení, která pronášel žoviálním stylem, jako by se nic nestalo, panovačnou a povýšenou formou, jako bychom byli vinni my všichni – kromě něho,“ pokračuje .

Anketa

Souhlasíte se zákazem vycházení od 21 do 5?

61%
39%
hlasovalo: 29132 lidí
Strejček s kolektivem (IVK) Prymulovi jeho přešlapy připomínají: „To vy jste šel do restaurace, která měla být z vašeho rozhodnutí (tak jako tisíce jiných provozů tohoto typu v České republice) uzavřená, to vy jste konspirativně a kdoví o čem mimo prostory ministerstva jednal v noční době, o které právě Vy jste rozhodnul, že bude dobou téměř protektorátního ‚zákazu vycházení‘. To vy jste porušil vámi nařízenou povinnost nosit roušku, to vy občanům vyhrožujete sankcemi za porušování právě tohoto vašeho příkazu.“

„Sám se nám všem vysmíváte. Ukazujete tím, že vlastním rozhodnutím nevěříte. To vy jste spoluvinen za ničení posledních zbytků důvěry občanů k dodržování řádu,“ konstatuje Strejček společně s Institutem Václava Klause.

Znovu opakují, že Prymulovo avizování dalších drastických opatření v době, kdy je jisté, že v řádu dnů již ministrem zdravotnictví nebude, a ve stavu, kdy se sám o důvěru lidí připravil, je „skandální“.

Za stejně nepřijatelné považují i jeho další setrvávání v roli „vládního experta“. „Proč by po tom všem měl setrvávat ve vládních službách a být placen z peněz těch, které svými brutálními zásahy ničí? Naopak, tento člověk by měl být v důsledku vlastních hrubých přehmatů a na základě svého arogantního jednání co nejrychleji jakéhokoliv vlivu zbaven,“ uzavírá Strejček a Institut Václava Klause.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…