Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Messi je pořád top hráč, varuje Pirlo. Juventusu navíc bude chybět Ronaldo

Trenér Juventusu Turín Andrea Pirlo před šlágrem Ligy mistrů s Barcelonou ocenil kapitána hostů Lionela Messiho, který čelí kritice za své výkony v aktuální sezoně. Italský kouč stále považuje argentinského útočníka za špičkového hráče a varuje před jeho kvalitami. Pirlo navíc nebude mít k dispozici hvězdného portugalského útočníka Cristiana Ronalda, jenž byl podruhé pozitivně testován na koronavirus.

Andrea Pirlo
zdroj: Reuters autor: Massimo Pinca

Vedení Barcelony na konci léta nedovolilo Messimu odejít a šestinásobný vítěz Zlatého míče v novém ročníku zatím není ve své kůži. Vedle toho, že se na hřišti téměř neusmívá, mu chybí i obvyklá produktivita.

Třiatřicetiletý kanonýr v dosavadních šesti soutěžních utkáních pod novým trenérem Ronaldem Koemanem zaznamenal jen dva góly z penalt.

"Barcelona je silná a má skvělý tým. Musíme odehrát výborný zápas. Messi je pořád top fotbalista. Čelil jsem mu mnohokrát jako hráč a zítra se mu poprvé postavím jako trenér. K takovým hráčům se musí přistupovat jinak a je třeba doufat, že nebudou mít svůj den," řekl Pirlo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Barcelona - Ferencváros Budapešť

Oba týmy minulý týden začaly skupinu G vítězně. Juventus v Kyjevě porazil Dynamo 2:0, Katalánci doma deklasovali Ferencváros Budapešť 5:1.

"Máme velké štěstí, že se můžeme měřit se skvělými kluby a skvělými hráči. Není to rozhodující zápas, ale těšíme se, že v něm budeme moci ukázat svou sílu a kvalitu," uvedl Pirlo.

Dopředu už je ale jasné, že další díl "hvězdných válek" mezi Messim a Cristianem Ronaldem se v Turíně neuskuteční. Portugalský útočník zůstává po druhém pozitivním testu v karanténě a do zápasu nemůže zasáhnout.

Nechybí jen Ronaldo

Pětatřicetiletý Ronaldo sice nemá příznaky covidu-19, k návratu na trávník ale potřebuje negativní výsledek testu. Ten podle informací Sky Sport Italia nepřinesly ani úterní odběry.

Pětinásobný nejlepší fotbalista světa kvůli nákaze vynechal zatím tři zápasy Juvetusu a turínský tým bez něj pouze jednou vyhrál.

Turínské mužstvo ale jinak limitují absence hlavně v defenzivě. "(Giorgio) Chiellini hrát nebude, (Leonardo) Bonucci bojuje, aby se stihl včas zotavit, (Matthijs) De Ligt nedostal od lékařů zelenou," konstatoval Pirlo.

"Hráči, kteří nastoupí, určitě budou muset se obětovat a podat skvělý výkon. Budeme hrát na čtyři obránce, protože jich víc nemám. Taková je naše situace," dodal bývalý špičkový záložník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články