Matt Damon – herec, který je tak normální, že se o něj nezajímají paparazzi

Matt Damon – herec, který je tak normální, že se o něj nezajímají paparazzi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Spousta celebrit se před bulvárními novináři a fotografy schovává v rezidencích s vysokou zdí kolem zahrady nebo na venkovských rančích, ale Matt Damon se žije poklidně ve svém sídle v Los Angeles s rodinou a nikdo se o něj nezajímá.

Novináři už dávno vědí, že z pronásledování úspěšného herce žádná senzace nebude. Sám herec si z toho dělá legraci a říká, že má s „paparazzi“ dohodu, že neudělá na veřejnosti nic zajímavého, pokud u toho nebudou.

Matt nedávno oslavil 50 let, ale se svým trochu plachým úsměvem na ně rozhodně nevypadá. Skromný a klidný herec má na svém kontě už 60 filmů, Oscara za původní scénář, Zlatý glóbus za stejný scénář a také za herecký výkon ve filmu Marťan.

Přesto, že je se svou jedinou manželkou už 15 let, jejich manželství patří k tomu nejsolidnějšímu ve světě celebrit.

Čtěte také: Robin Williams: Co stálo za smutným koncem legendárního komika

Herec se narodil v Massachusetts, ale po rozvodu rodičů se s matkou odstěhoval do Cambridge, kde žil dva bloky od Bena Afflecka, se kterým ho pojí dlouholeté přátelství. Už při studiu na Harvardu začal sbírat herecké zkušenosti a také spolu s Affleckem napsali scénář určený pro univerzitu. Nakonec z něj byl film „Dobrý Will Hunting“ a prestižní ocenění za scénář pro oba herce.

Horecké role dostával Matt stále zajímavější a úspěšnější, jako například herecké příležitosti ve filmech „Zachraňte vojína Ryana“, „Hráči“, „Dogma“, „Talentovaný pan Ripley“ nebo „Legenda o slavném návratu’’.

Čtěte také: Šarmantní George Clooney a jeho slabost pro herečky a modelky, tyto krásky jsme mohli vídat po jeho boku, než se oženil

Za stoupající popularitou stojí také dvě hodně známé série:

• Filmy o trochu tajemném a nebezpečném agentovi, který ani sám neví, kdo vlastně je.

2002 Agent bez minulosti

2004 Bournův mýtus

2007 Borneovo ultimátum

2016 Jason Bourne

• Ve stejném období pracoval na sérii o bandě vykutálených zlodějů, kde se spřátelil s Bradem Pittem a Georgem Clooneym.

2001 Dannyho parťáci

2004 Dannyho parťáci 2

2007 Dannyho parťáci 3

Čtěte také: Potkaly se ve filmu „Mumie“, ale každá žije naprosto odlišným životem – o životě Rachel Weisz a Patricie Velasquez

Matt je v současné době jedním z nejobsazovanějších herců. Jediné, na co si stěžuje, je časté cestování. To mu trochu komplikuje část manželského slibu, kdy si s ženou slíbili, že budou odloučeni maximálně 14 dnů. Na jaře tak vzal celou rodinu na natáčení posledního filmu „The Last Duel“ do Irska, kde je nakonec uvěznila pandemie.

Herec vzorně pečuje o 4 dcery (jednu vyženil) a o manželku, do které se zamiloval na první pohled v roce 2003, kdy vešel do baru v Miami, kde pracovala.

Čtěte také: I v Hollywoodu může z křehkého nevinného děvčátka vyrůst mladá zdravě sebevědomá žena: Dakota Fanning

Je také zapojený v mnoha charitativních projektech. Založil nadaci H2O Africa Foundation, která zajišťuje pitnou vodu pro několik milionů lidí v Africe. Je také velvyslancem charitativní organizace OneXOne, která pomáhá dětem po celém světě.