InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ve firmě ACOND vyvinuli novou řadu tepelných čerpadel a chystají se na stavbu závodu

Jiří Hanus

Jiří Hanus

Průmyslová výroba se v roce koronavirové epidemie potýká s řadou problémů. Kupodivu v akciové společnosti ACOND, která vyrábí v Milevsku tepelná čerpadla, naopak jela produkce naplno. Zvládli navíc dokončit vývoj nové řady a k plánům do budoucna patří i stavba nového závodu. Víc už přibližuje předseda představenstva společnosti Jiří Hanus.


Jaký je pro vaši firmu letošní koronavirový rok?

Letošní rok 2020 je pro ACOND zatím druhým nejlepším v historii, hned po loňském rekordním. Obraty v nejbližších letech ovlivní zejména spuštění další vlny dotací na snižování emisí, ekonomický vývoj a nálada spotřebitelů. Velkou
budoucnost vidíme v právě dokončované řadě tepelných čerpadel ACOND PRO, která překonávají nejprodávanější zahraniční konkurenci v tichosti, úspornosti, v nerezovém provedení a v nejdelší záruce. Navíc nabízíme příznivější cenu.

Jakou cestou jste se ubírali při vývoji nové řady tepelných čerpadel?

Naším cílem při vývoji nových tepelných čerpadel nebylo nic menšího, než stát se první volbou zákazníků. Proto jsme se jich zeptali, co je pro ně nejdůležitější a podle čeho vybírají. Odpovědi se shodovaly na tichosti, úsporách za vytápění, dlouhé životnosti a záruce a dostupném servisu bez starostí. A samozřejmě na příznivé ceně. Tudíž jsme je tak prostě vyrobili. Paradoxem je, že obecně se většinou nejvíce neprodávají nejkvalitnější výrobky. Jedna věc je mít nejlepší produkt, mnohem důležitější je ale dát o tom vědět zákazníkům. K tomu využijeme i služeb zavedených Jihočeských týdeníků. Podrobnosti o nové řadě ACOND PRO zveřejníme velmi brzy. Ověřování parametrů právě probíhá v jedné z mála oficiálních laboratoří uznaných Evropskou asociací EHPA. Plány máme veliké i v zahraničí, naše dokumentace a certifikáty musejí být neprůstřelné.

Kam jsou tato nová zařízení vhodná?

Nová tepelná čerpadla jsou vhodná pro novostavby rodinných domů i pro rekonstrukce starších domků.

Kolik tepelných čerpadel ročně vyrobíte?

V roce 2019 jsme dodali 750 tepelných čerpadel vzduch - voda. Naším dlouhodobým
cílem je prodávat 2 000 tepelných čerpadel v ČR a 10 000 v zahraničí ročně.

Zajišťujete i servis pro vzdálené zákazníky?

Všechna naše tepelná čerpadla instalovaná v posledních zhruba osmi letech jsou připojená přes internet k našemu dispečinku, máme je pod spolehlivou kontrolou. Servis zajišťujeme hlavně sami, ve vzdálenějších regionech používáme prověřené partnery. Nejdůležitější je pro nás spokojenost zákazníka. Starosti jsou na nás.

Spolupracujete při dodávce tepelného čerpadla i s finančními institucemi pro zajištění úvěru zákazníkům, pokud ho potřebují?

Ačkoliv jsme podobnou nabídku v minulosti připravili, téměř všichni zákazníci
používají svoje vlastní prostředky, v případě novostaveb využívají nejčastěji
hypotéku sjednanou na celou stavbu.

Vyrábíte pro tuzemský trh nebo i do zahraničí?

Zatím se nám daří v České republice, prosadit se v zahraničí je pro nás velkou výzvou na blízké roky. K rozvoji potřebujeme nezbytně nutně postavit nový výrobní závod, nejraději doma v Milevsku. Byl bych rád, kdyby na nás vedení města hodně myslelo v připravovaném průmyslovém parku. My za to nabídneme místním zajímavá a dobře placená pracovní místa s budoucností. Nepřivedeme do města zahraniční agenturní dělníky, ani nebudeme budovat pouhé sklady, přinášející do města jen dopravu, hluk a špínu. Zatím cítím podporu jak od starosty Ivana Radosty, tak od celého vedení města. Snad se to nezvrtne.

Jste tedy rozhodnuti stavět nový závod v Milevsku?

Věříme, že to bude v Milevsku v novém průmyslovém parku, jinak v rozumné dojezdové vdálenosti cca do 15 kilometrů. Pokud někdo ví o vhodném pozemku alespoň o rozloze 20 tisíc metrů čtverečních, informace uvítáme. Pro případ, že by nám to v Milevsku nevyšlo.

Vedení města Milevska dlouhodobě avizuje, že nový průmyslový park by měl být příležitostí zejména pro místní firmy, je to dobrá filozofie?

Možností jsou místní výrobní firmy, zahraniční výrobní firmy nebo sklady. Zahraniční firma přivede do města agenturní zaměstnance z méně rozvinutých zemí. Sklady přinesou zvýšenou dopravu, pracovní místa mizerná a jen málo. Z toho mi vyplývá jako nejlepší možnost perspektivní místní firma. Ta přinese zajímavá a stabilní zaměstnání pro Milevšťáky a také tady zůstane.

Kolik máte nyní zaměstnanců a o jakém rozvoji v nejbližší budoucnosti uvažujete?

Zaměstnanců máme v Milevsku padesát, plus pro nás pracují desítky lidí v montážních a subdodavatelských firmách. Potenciál je ale mnohem větší.

Spolupracujete s nějakými školami?

Na praxi k nám chodí studenti z elektroprůmyslovky z Písku a topenářského učiliště z Písku. Zejména ti pocházející z Milevska a okolí.

 

 

 

 

Další zprávy z regionu

 
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace