Hlavní obsah

Lidé chtějí všechno zničit, rýpl si Guardiola do kritiků City. Trenérova pozice se otřásá

Marseille/Praha

Trenér fotbalistů Manchesteru City Pep Guardiola si po úterní výhře 3:0 v Marseille ve druhém kole Ligy mistrů rýpl do kritiků. Podle španělského kouče lidé chtějí všechno zničit, když se anglickému mužstvu nedaří podle očekávání, kvůli čemuž sílí i spekulace o odvolání španělského kouče. Za dominantní výkon ve Francii Guardiola Citizens hodně chválil.

Foto: Paul Childs, Reuters

Trenér Pep Guardiola diriguje své svěřence z Manchesteru City.

Článek

Manchesterskému týmu nevyšel vstup do nové sezony anglické ligy, v úvodních pěti zápasech nečekaně získal jen osm bodů a krčí se na 13. místě neúplné tabulky. Na Ostrovech už zaznívají i hlasy o Guardiolově možném předčasném odchodu, mezi jeho potenciální nástupce se podle listu Daily Mail řadí bývalý argentinský kouč Tottenhamu Mauricio Pochettino a současný mladý trenér Lipska Julian Nagelsmann.

"Hrajeme každé tři dny. Když zvítězíme, je to v pořádku, když ne, lidé chtějí všechno zničit. Ale jde o pochopení u vedení klubu a všech ostatních. Část kritiky je v pořádku a musíme ji akceptovat. Je to součást naší práce," řekl na tiskové konferenci Guardiola, jemuž smlouva na Etihad Stadium vyprší po sezoně.

Foto: Guillaume Horcajuelo, ČTK/AP

Střelec gólu Ilkay Gündogan slaví se spoluhráči z Manchesteru City trefu do sítě Marseille v utkání Ligy mistrů.

"Začali jsme minulý měsíc, chyběla nám příprava, měli jsme zraněné, nemocné s covidem-19. Ale Liga mistrů je teď pro nás dobrým místem. Jsem si jistý, že zase budeme konzistentní," doplnil devětačtyřicetiletý trenér.

Favorizovaní City ve skupině C navázali na úvodní domácí triumf 3:1 nad Portem a také v Marseille vstřelili tři góly, přestože Guardiolovi chyběli zranění útočníci Sergio Agüero i Gabriel Jesus. V 18. minutě otevřela skóre letní posila Ferran Torres, v závěru zvýšili Ilkay Gündogan a Raheem Sterling.

"Hráli jsme opravdu dobře, měli zápas pod kontrolou a soupeři toho moc nedovolili, byli jsme rovněž trpěliví a agresivní bez míče. Jsem spokojený s výkonem i výsledkem. Vždycky je těžké zvítězit venku," konstatoval Guardiola.

Podle něj útočník Sterling podal výjimečný výkon stejně jako záložník Phil Foden, ale pochválil také obránce City, kteří v poslední době čelí kritice. "Jsme v defenzivě hodně stabilní. Aymeric Laporte byl výborný, Kyle Walker je v nejlepší formě, co jsem tady, Oleksandr Zinčenko nám pomohl, John Stones odehrál dobré minuty. Jsem moc spokojený se způsobem naší hry," uvedl bývalý kouč Barcelony a Bayernu Mnichov.

Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou všechny středeční duely z Ligy mistrů v přímých přenosech. Divák si díky multidimenzi může vybrat, jaký přenos chce sledovat. Moderátor Petr Svěcený přivítá ve studiu bývalého reprezentanta Martina Jiránka a také fotbalového experta a trenéra Miroslava Jirkala. Po skončení zápasů následují tradičně sestřihy ze všech zápasů a ohlasy ve studiu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články