Odstupující vedení Barcelony odsouhlasilo start klubu v superlize

28.10.2020, 11:53
Aktuality
Camp Nou (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (282)

Přidat komentář
fabec1222

Zmrdi každým coulem

Reagovat
boryland

Za koho mluvi ten odstupivsi kkt...?

Reagovat
OTASi

Reagovat
Greny

Bylo by zajímavé kdyby tam část těch klubu nechtěla a doufám že to bude třeba i Chelsea a chtěla dále hrát LM... Místo tohoto paskvilu.. pak by zde byli dvě zajímavé konkurenční soutěže a bylo by zajímavé vidět která by na to doplatila

Reagovat
mistr129

To už je v basketu takhle

Reagovat
montaigne33

Je to tak... LM v basketu je, bohužel, jednoznačně druhořadá soutěž... Věřím, že tradiční fotbalová značka=LM by si uchovala "nějaké" kouzlo- i kdyby giganti odešli...

Reagovat
smazaný uživatel

Bude tam chtít každý, protože z toho budou plynout větší příjmy a bude to mít větší sledovanost než liga mistrů. Aktuálně o takové možností jedná 12 top týmu a brzy se přidají i ostatní týmy, protože se budou chtít měřit s těmi nejlepšími.

Reagovat
Greny

Je někde seznam těch klubu? ...

No nevím mě by nějaká taková liga teda nebavila... Možná bych občas koukl ale pokud by současně se hrála i LM tak bych furt koukal na to

Reagovat
Aldeano

I bez top klubů?

Reagovat
Greny

Jo v poslední době mě stejně přijdou zápasy EL zajímavější než LM ..

Reagovat
Vincent Vegan

Reagovat
Aldeano

Což je mimochodem i tím, že UEFA se stejně snaží vyjít vstříc Top klubům a i díky tomu vznikla Evropská konfederační liga...

Reagovat
Wambasen

Reagovat
meno

Reagovat
Freedo

A v čem? Pokud v EL nehrajou český kluby, tak to moc nechápu. V LM je kvalitnější fotbal, větší nasazení.

Reagovat
Greny

Třeba dneska Juve - Barca dva velký kluby... A čekám od toho šílenou nudu...

To bych se fakt raději zítra podíval na Sociedad - Neapol uvidím zda ale nebudu koukat na nějaký český klub ...

Reagovat
cink

Strašná hloupost

Reagovat
jakubbosak

Reagovat
twelwer

Ja s tebou ale asi suhlasim. Ale asi to bude viac ym ze to neni tak takticky previazane, ja jasen ze najlepsi hraci su v tych top tymoch, ale ta EL ma tiez take svoje caro.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Coniglio

Reagovat
Lof

Reagovat
Lof

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona a Real Madrid ze Španělska, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City a Manchester United z Anglie, Juventus a AC Milan z Itálie, Paris Saint-Germain z Francie a Německý Bayern Mnichov. Je to už sice starší ale myslím že by se to o moc neměnilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Väčšina sedí, ale čo som čítal ja, tak z Talianska Juventus a Inter (AC tam zatiaľ nebolo), PL aj Tottenham a z bundesligy tiež Borussia Dortmund. Tá dvanástka čo rokovala bola teda údajne takáto:

Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United, Manchester City, FC Chelsea, Tottenham Hotspur, Arsenal Londýn, Paríž St.Germain, Bayern Mníchov, Borussia Dortmund, Juventus Turín, Inter Miláno.

Reagovat
Majk91

Atletico Madrid by bolo určite lepšou voľbou než taký Arsenal. Takisto Inter namiesto AC.

Reagovat
Elliasson

Atletico prosím ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna Chelsea, hej? Podľa toho, čo sa o EPL zatiaľ vie, práve anglické kluby vrátane Chelsea stáli pri zrode tejto myšlienky...

Reagovat
smazaný uživatel

Ziskuchtivý kapitalismus a lá USA (MLB, NBA, NFL) se pouští do evropské fotbalové a nejen fotbalové sportovní kultury. Doufám, že Bayern, Chelsea a další kluby tohle vyfuckujou a pošlou tyhle zmrdy k šípku.

Každý, kdo je skutečný fanoušek fotbalu musí být proti tomuhle paskvilu!!

Reagovat
Greny

Reagovat
Y.N.W.A

Za posledni vetu souhlas, ale o kapitalismu a zisju tady nemel, tak funguje porfi fotbal logicky vsude. A srovnani s americkejma soutěžema nekam logiku. Tam to ma nejakej historickej kontext, zcela odlisnej od konzervativni evropsky filozofie, ma to svy kouzloale do Evropy prosim ne. Kazdopadne neodsuzovat americky soutěže...

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
naheCZ

Reagovat
houdic

Ono naopak v USA jsou ty ligy dost socialistický, vzhledem k draftu...

Reagovat
ttopi

Princip draftu je v tom, aby se udržela jakás takás vyrovnanost. K tomu teda i platový strop. O nic jiného nejde.

Reagovat
houdic

No, neboli socialismus.

Reagovat
ttopi

Takový mini socialismus pro 30 týmů

Reagovat
protiproudu

No ano.

Reagovat
houdic

Proto to taky funguje.

Reagovat
SpecialOne

Reagovat
Kowe

Nejenom draftu i z hlediska prijmu tam sdili tymy s ostatnimi.

Reagovat
bobis21

nejen draft, ale i platové stropy nebo maximální/minimální mzda. Evropský fotbal je ve srovnání s těmi americkými sporty mnohem více kapitalistický.

Reagovat
SpecialOne

Reagovat
uff

Reagovat
smazaný uživatel

Čo ja viem kamarát, tak ako Bayern, tak Chelsea do toho chcú ísť a medzi veľkoklubmi už ohľadom tejto EPL prebehli a prebiehajú rokovania. Medializované bolo, že zatiaľ sú v tom tieto kluby - Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United aj City, FC Chelsea, Tottenham Hotspur, Arsenal Londýn, Paríž St.Germain, Bayern Mníchov, Borussia Dortmund, Juventus Turín a Inter Miláno.

Reagovat
EaP

Reagovat
Elliasson

Žádné Atletico - super!!

Reagovat
smazaný uživatel

Toto je len tých 12 klubov čo údajne rokovali, ešte nie je úplne vylúčené že Atlético bude v tej ďalšej šestici, čo doplní počet účastníkov superligy na (zatiaľ) konečných 18.

Reagovat
Elliasson

Já vím, ale prosím, ať to je AC Milán, Sevilla, Red Bull Lipsko, Olympique Lyon, Olympique Marseille a Valencie!

Reagovat
smazaný uživatel

Zrejme si trafil väčšinu tej zvyšnej šestice, čo v tej EPL bude účinkovať, ak sa to teda zrealizuje. Minimálne AC a RB počítam, že tam budú hrabať, možno ešte niektorý z rímskych klubov, Neapol, možno Leverkusen, poťažmo ešte niekto ďalší z PL, aj keď tá tam už má beztak hojné zastúpenie.

Reagovat
Dody10

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Liga, kam se nemusí kvalfikovat a ze které se nedá sestoupit, je sračka

Reagovat
meno

Reagovat
protiproudu

Reagovat
smazaný uživatel

Zámorské súťaže fungujú zväčša na tomto prípade a napr. NHL či NBA nie sú sračka...

Reagovat
bobis21

Taky ale mají týmy které schválně prohrávají a dokonce zvýhodňují týmy které více prohrávají.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bobis21

Čemu se směješ? Třeba v NBA se 76ers aktivně snažili několik sezón skončit poslední jen aby mohli být nahoře v draftu a ani to nijak neskrývali.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně osobně vadí, že např. takové Buffalo už nebylo skoro 10 let v playoff a je prakticky vždycky mezi posledními. Takový klub pak nemá o co hrát, když po půlce sezóny ztrácí na playoff 15 bodů a je jasné, že se tam nepodívá.

Reagovat
smazaný uživatel

tak lebo ma vedenie, ktore je absolutne neschopne

Reagovat
smazaný uživatel

To áno, klub ako taký je ale každú sezónu v konečnom dôsledku ziskový a to majiteľov myslím uspokojuje. Takže proste sú v top lige, síce bez ambícií ale v podstate so zárukou zisku. Ak by zisky išli dole, licencia na NHL sa dá vždy dobre predať a klub presunúť kamkoľvek kde je o NHL záujem. A záujem veru je. Napríklad v takom Seattle sa už nevedia dočkať sezóny 2021/2022, aby videl v akcii tamojších Krakenov

Reagovat
ACSeRw!n

ale sou to sracky.. a to velky

Reagovat
smazaný uživatel

Áno sračky, hlavne že ľudia na celom svete na to stále čumia ako blbí. Poznám mnohých čo na to pozerajú aj v noci napriek tomu, že ráno vstávajú do roboty. NBA mala v ostatných rokoch 4x vyššie tržby ako Liga Majstrov (8 biliónov vs. 2 bilióny). NHL zarobila "len" 4,8 bilióna čo je o niečo málo menej PL, no stále viac než LaLiga, Seria A, Bundesliga a slávna LM. A to počítam iba pre nás "stráviteľné" športy ako hokej a basketbal, MLB a najmú NFL sú príjmami v úplne inom leveli.

Keď sa hokejista z Európy dostane do NHL, tak vlastne išiel do sračiek?

Reagovat
smazaný uživatel

NHL je samozřejmě nejlepší hokejová liga na světě, o tom není pochyb. Jako sračku jsem spíš myslel systém soutěže a to, že je uzavřená.

Reagovat
smazaný uživatel

To chápem, ale zrovna v zámorskom hokeji si iný systém fungovania ligy nedokážem predstaviť, keďže všetky kluby (okrem Wichita Thunder, Alaska Aces a Colorado Eagles) z ostatných profi súťaží, stojacich za zmienku teda AHL a ECHL majú podpísanú partnerskú zmluvu s klubom z NHL a sú teda ich farmami. Ten systém postupujúcich a zostupujúcich by tu asi negungoval...

Reagovat
fenixLFC

ono sa ale da ocakavat ze NHL aj NBA budu mat vacsie trzby. zober si len celkovy pocet zapasov...

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
oli9

Reagovat
meno

Reagovat
r3

Tak tu prvu cast mas trosku pomylenu. Prave ten "americky kapitalizmus" ma tolko prvkov, ktore su v absolutnom protiklade s kapitalizmom, ze az. Od draftu, platovych stropov, centralizacie pod ligovou hlavickou, presnych platovych limitov pre hracov atd.

Ale inak samozrejme tato superliga je samozrejme hnus

Reagovat
smazaný uživatel

Dost nepodlozitelnej nazor.

Zaprve: Elitni souteze vyhravaji porad dokola ty stejny kluby, protoze maj z ruznych duvodu financne navrch nad ostatni. Skutecnyho fanouska zajima co? Zda titul ziska popaty z poslednich 10 let tym A nebo posesty tym B? Nejlepsi sezony jsou ty, kde se do posledniho kola bojuje o titul a uplne nejlepsi jsou ty, kde na zacatku sezony ani nedokazes odhadnout, kdo vlastne o ten titul bude bojovat. Vemte si Lazio loni. To si za tu jizdu s prumernym tymem zaslouzilo titul. Stejne tak Atalanta. Jenomze meli smulu, protoze Juventus za poslednich 10 let utratil za hrace vic nez ty dva kluby za celou svou existenci. To chce skutecny fanousek? Videt, jak slabi bojujou do posledniho dechu, aby nakonec stejne ostrouhali?

Zadruhe: Kazdy tyden mas zarucenych treba 5 super zajimavych zapasu 2 tymu sestaveny z toho nejlepsiho v evrope. Rok cekas na los vyrazovaci faze ligy mistru, abys videl giganty proti sobe a do ty doby jen sledujes, jak si ty kluby v domaci soutezi mazou vsechny na chleba.

A pokud jde o odliv penez z domacich soutezi? Proc ne? Cim mene prestupu, tim vetsi spravedlnost pro kluby, co si dokazou vychovat hrace, kladou duraz na kvalitne sestaveny personal atd.

Reagovat
Freedo

"Kazdy tyden mas zarucenych treba 5 super zajimavych zapasu 2 tymu sestaveny z toho nejlepsiho v evrope. "

A bylo by to vůbec zajímavý, když by jsi na to mohl koukat pořád? Tyhle zápasy jsou svátek i kvůli tomu, že se každý týden nehrajou a když už na ně dojde, tak je to událost.

Reagovat
smazaný uživatel

A ted mi rekni: Cekas pul roku na zapas Barcy s Realem. Zapnes bednu a vidis samy simulace, diskuze s rozhodcim a nakonec vysledek 1:0. Jsi stastny. Stalo to za ten pulrok cekani. Takhle dokoukas zapas, mavnes nad tim rukou a vesele vyhlizis pristi vikend, ze si spravis chut.

Reagovat
Freedo

Pokud jsi neutrální fanoušek, tak nebudeš na El Clasico koukat kvůli zážitku. Vždycky je to takové, jako jsi to popsal, maximálně nějaký ten gól navíc. No a pokud fandíš jednomu z těch celků, tak tě už nebudou tolik zajímat týmy z jiných lig. To by se muselo hrát El Clasico každý víkend.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvá reakce má díru v logice. Ani v té superlize se nebude hrát El Clasico každý víkend, ale 2x za rok jako v současnosti. Tady na EF má spousta lidí problém pochopit význam pojmu "příklad" a hned se chápou nějaké konkrétnosti.

Ale o tom řeč nebyla. Řeč je o fotbale jako takovém a zážitku z fotbalu. El Clasico jsem uvedl pouze jako příklad, protože je to první duel, který mě napadne, když se zmíní slovní spojení "zážitkový zápas".

Reagovat
Talker

Tak v Anglii máš 6 klubů (pravděpodobně), které by šly do té superligy - tj jen v lize 10 vzájemných zápasů už teď. K tomu se potkají v pohárech (až 9 dalších), k tomu 2(4?) zápasy ve skupině LM a až 7 ve vyřazovacích soubojích.

Tj klub v PL může odehrát nějakých 30(?) zápasů v sezoně může hrát klub z PL proti týmům z té superligy.

Reagovat
DelPiero137

To si si vybral velmi zly priklad, asi nevies kolko utracalao Lazio za Cragnottiho.

Reagovat
bayern987

Reagovat
Chazy

Jen dobře, systém to je asi tisíckrát lepší.

V Evropě jsou v každý lize locknutý 2-4 týmy, co jsou nejbohatší, nejlepší a bude to tak dalších 50 let bez větších změn.

V USA je to naopak, dá se během let úplně otočit chod té franchise, fanoušek každýho týmu má naději, že jednou zažije boj o trofeje, že jeho tým bude mít superhvězdy, každej klub je rovnej těm ostatním.

Hlavně NFL je v tom fenomenální, draft bez loterie, trvrdej salary cap, zároveň ale i pravidla na spodní hranici salary capu, takže tým nemůže za platy neutrácet, prostě musí vyplatit nějakou danou sumu hráčům a zároveň jinou sumu nepřekročit.

Napínavější, férovější, vyrovnanější. Jen ať to kopaná udělá

Reagovat
smazaný uživatel

to, ze to funguje tam, neznamena, ze to bude fungovat tu a hlavne, ze o to budu mat fanusikovia zaujem

Reagovat
Chazy

Podlde mě fanouškové maj obecně zájem o emoce. Ten formát jich nabízí neporovnatelně víc jak ligový soutěže, kde větišna týmů o nic nehraje a titul je často jasnej dávno dopředu.

Kdyby tu byla fakt vyrovnaná liga se stropem, kde by bylo playoff, ideálně na jeden vítězný. By to fakt lámalo rekordy ve sledovanosti

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

tohle funguje proto, že se tak ty soutěže v Americe desítky let vyvíjeli a je to pro ně přirozené. Ale to neznamená že když to na zelené louce zavedeš v Evropě, že to tady bude taky fungovat. Defacto zahodíš do koše stoletou historii fotbalu, tradice a nasereš většinu fanoušků, který zrovna nefandí té vyvolené elitě klubů.

A jak může být férovější něco, kde jsou k vzniku přizvány jen kluby které mají aktuálně zrovna štěstí, že mají nejvíc peněz.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě bych dodal, že zámořské ligy jsou relativně rovnoměrně rozprostřené po celých Státech a při nabírání nových týmů, to je i jedno z kritérií. Superliga s ničím takovým nepočítá, prakticky to odřízně celou východní Evropu a bude se hrát tak v pěti možná šesti zemích.

Reagovat
Chazy

Jak ta liga vznikne, to je mi fuk, Klidně ať si nějací magnáti vytvoří tým jen pro účely té ligy, postaví super stadion a zasadí ten tým do nějakýho významnýho evropskýho města, kde je hodně peněz.

Řeším formát soutěže, že je spravedlivej. Jestli licenci na ten klub dostane MU nebo Sunderland, mně je to lhostejný. Chci prostě vidět nejlepší hráče vedený nejlepšíma manažerama, zápasy na nejlepších stadionech, no a nemusert koukat na nic jinýho. Prostě nevidím hodnotu v zápasech jako Newcastle - Brighton. Stejně si to skoro nikdo nepustí.

Potíž je jen s tím draftem, prostě v USA je k tomu svázanej ten systém univerzit (v případě MLB teda i středních škol), ze kterých se berou hráči, kteří nikomu nepatří.

Reagovat
smazaný uživatel

ano formát jejich soutěží spravedlivej je, ale jak říkám to nejde zavést se vším všudy v Evropě, protože by z toho tady vznikl paskvil. Superliga počítá s tím, že týmy budou normálně fungovat ve svých domácích ligách. Těch potížích by bylo daleko víc než jen draft.

Reagovat
DelPiero137

To je strasna az nedostojna ignoracia slabsich tymov. Mozno nepritahuju masu fanusikov ktori su ochotny utracat, ale maju svoju zakladnu. Ci uz lokalnych fanusikov, TV fanusikov z inych krajin alebo futbalovych fanatikov/odbornikov ktori si chcu pozriet aj nieco ine. Aj zapasy nizsich kategorii maju caro.

Pre mna je ovela zaujimavejsie taketo medzinarodne porovnavanie roznych ponati futbalu. Kde sa tie najlepsie kluby dostanu na vrochol vo vlastne sutazi a potom si idu merat sili s otatnymi. Aj ked to skonci 1-0, aj to moze byt zaujimavy zazitok. Kazdy zapas nemoze koncit 3-4, donekonecna vidiet zapasy TOP18 sa zunuje.

USA je obrovska krajina, vznik takehoto EU modelu tam (najprv majstrovstva vramci jednotlivych statov a potom nejake narodne finale) je nepravdepodobne. Ale tahat tento model do EU len kvoli tomu ze budu vacsie trzby, sledovanost a mozno to nasyti masu ludi tuziacich primarne po zabave (nie futbalu) mi nepride spravne.

Skor sa zamerat na platove stropy, zdrave hospodarenie klubov v Europe aby sme sa mohli dockat aj necakanych majstrov v jednotlivych liga, nasledne obohatenie LM o nove tvare. Skor ma laka zachovanie sucasneho modelu a vratit sa ne prelom milenia kedy sme mohli vidiet majstorv ako LaCoruna, Valencaia, Lazio, AS, Arsenal, Marseille atd. Nasledne aj LM bola zaujimavejsia.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Jenže ten systém se těžko překopá až takhle - USA je v tomhle specifická, protože ty sporty se prakticky nehrají nikde jinde. Jedinou konkurencí je KHL v hokeji (jako menší bratříček) a tím to končí. Jsou to soutěže postavené na zelené louce.

Fotbal oproti tomu tu má nějaký systém, který těžko nabouráš - ať už jde o přestupové sumy, protože ty kluby nebudou ochotné dávat hráče zdarma do té superligy a vzdávat se současných příjmů.

Stejně tak svých akademií, do kterých vrazily desítky či stovky milionů, aby si vychovávaly talenty a své hráče - a nebudou ochotné se toho vzdát.

A těch faktorů bude určitě víc, než to, co jsem napsal.

Takže ve výsledku nějaký draft neuděláš, ta superliga by ve výsledku fungovala jako kdybys přesunul všechny ty týmy do jedné ligy.

Reagovat
Muffi

Současný sytém fotbalu je tady stěží 20 let a vznik řadou velmi překotných změn v letech 1990-2005, kdy třeba LM měnila formát snad 5x .Tak proč by to nemělo jít překopat znovu?

Reagovat
cristiano.K.

do ted jsem tě respektoval

Reagovat
smazaný uživatel

soudruzi kapitalisti v USA vymysleli draft a platové stropy, kdybys o tom nevěděl

Reagovat
OTASi

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Y.N.W.A

ještě se na závěr napakovaly, hovada

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ne? Nevím jestli tady někdo sleduje evropský basketbal, ale tam to je podobné. Ty nejlepší Evropské týmy hrají Evropskou superligu a týmy druhého sledu hrají ligu mistrů a funguje to dobře.

Reagovat
Greny

Vždyť jde jen o to že United a Liverpool se snaží získat víc peněz a spolu s tím se přidali Španělské kluby a beztak i Juventus..

Každopádně pokud by se něčeho účastnili neměli by jim ligy a UEFA vyjít vstříc s žádnou změnou termínovék atd...a kdyby to krachlo tak ať klidně dalších x let se ještě nemůžou účastnit jejich soutěží ať si to každej rozhodně co je pro něj lepší ... Jestli jistota nebo nějakej větší zisk

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Agnelli (dlhorocny predseda Juventusu a v podstate vlastnik) sa vyjadril, ze on nepodporuje tuto superligu, co bolo pisane aj v jednom z clankov co sa tykal superligy sem na EF.

Reagovat
Aldeano

Problém snad je, že Top kluby se bez UEFA obejdou, naopak ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Seskrtaj se odmeny a jede se dal. Pochybujuy ze jim trzby znicehonic klesnou na absolutni nulu.

Reagovat
Aldeano

Na absolutní nulu určitě ne, ale klesnou případně dost výrazně a upadne i prestiž. Ale tohle je vše ještě předčasné řešit. O nějaké Evropské Superlize se mluví roky...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ale jeste nikdy nikdo nerekl, kdy konkretne by mela vzniknou. To, ze se ted rekl i rok a jeste k tomu takhle blizky, nasvedcuje tomu, ze je to najednou vazne tema a urcite ty angazovany kluby uz to maj i promysleny, pokud na to pristupujou i navzdory tomu, ze by mely jen cca. 20 mesicu, aby se pripravily. Kdyby se placlo treba 2025, tak bych veril tomu, ze jeste ani nevi, jak by to melo vlastne fungovat, tak si davaj casovou rezervu. 2022, to uz proste zni vazne.

Reagovat
ACSMan

Sranda je, že Manchester United by tam teď neměl co dělat. je to sračka no, když se budou hrát jen stále ty "velké souboje" to pak ztratí nějakou výjmečnost.

Reagovat
Elliasson

Ano, sleduji. A upřímně, ačkoliv se mi formát Euroligy nakonec i líbí, tak jsem proti tomu, aby týmy měly jisté místo. Taky to dopadá jak dopadá a Olympiakos i díky tomu se snaží nehrát řeckou ligu.

A týmy druhého sledu jsou rozděleny mezi EuroCup a Ligu Mistrů, obě soutěže zaštiťují jiné organizace. Neřekl bych, že to funguje dobře. Jen si vzpomeň na Panathinaikos toto léto...

Reagovat
CHONG

Komu fandíš?

Reagovat
Elliasson

Zkus uhodnout. Napovím - dresy jsou podobné Atletiku Madrid.

Reagovat
CHONG

CSKA?

Reagovat
Elliasson

Nene, i když CSKA mám taky rád, ale v basketbalu je atmosféra na jejich zápasech vážně nudná. Takže preferuji Crvenou Zvezdu.

Reagovat
CHONG

Já byl třikrát na basketu na Realu a atmosféra pokaždé úplně parádní.

Reagovat
Elliasson

S kým hráli?

Reagovat
CHONG

Baskonia, Valencia a Alba Berlín

Reagovat
Elliasson

Wooow, to musely být krásné zápasy. Škoda, že jste derby teď prohráli.

Reagovat
CHONG

Byla to paráda, hlavně zápas s Baskonií, to bylo vyrovnané až úplně do konce. Ale dodneška vzpomínám i na zápas s Berlínem, to byla naše úplně první návštěva Madridu, letěli jsme hlavně na fotbal, basket jsme si dali jen tak na doplnění a nakonec jsme byli z basketu víc nadšení než z fotbalu

Reagovat
Elliasson

Kdy vlastně byl ten zápas s Albou, na kterém jsi byl?

Reagovat
CHONG

Březen 2015

Reagovat
CHONG

Jinak jsem se chtěl zeptat, kvůli čemu jsi vlastně začal fandit Atletům?

Reagovat
Elliasson

Líbí se mi dresy, měl jsem rád Radka Bejbla (který v zápase s Plzní fandil Plzni, ale co už ) a taky specifický stadion a zkrátka mi to jméno krásně znělo. Jó, když jsem začal fandit Atlétiku, tak byli Atleti v Evropě, ale pod Floresem to moc dobře nevypadalo. Nu a pak přišel Cholo a obrat začal.

Reagovat
CHONG

Jméno zní dobře, no. Jinak stadiónem předpokládám myslíš Vicente Calderón? Ten už jsem nestihl, ale byl jsem na prohlídce i na zápase na Wandě a byl jsem nadšený. Plus mně se u Atletů hrozně líbí ten nový znak, to je dokonalost sama.

Reagovat
Elliasson

Ano, myslím Calderón. Byl krásně postavený vedle řeky a vedl pod ním tunel. Škoda, že už je mrtý.

Ale je to fakt, že Wanda je taky krásná.

Reagovat
CHONG

Reagovat
valloire

Takže fandíš kvůli dresům a názvu týmu? Noooo....to nic moc. Já třeba začal fandit Realu kvůli fotbalu a vznešenosti celý tý organizace. No a hlavně kvůli tomu, že se ten tým ani po porážce nikdy nevzdal.

Reagovat
Elliasson

Fandím kvůli EMOCÍM. Jó, prostě ve mně všechny tyto detaily vzbudily pozitivní mix emocí a od té doby bylo jednoduché fandit Atlétiku. Zapomněl jsem zmínit, že tam hrál Radek Bejbl, jehož účes jsem jako malý obdivoval. Nevím proč. Ale tak moc, že mi rodiče koupili jeho slávistický dres.

Reagovat
CHONG

Ono není důležité, proč začneš fandit, když to sedne, tak to sedne. A co Feyenord, CSKA a Zvezda?

Reagovat
Elliasson

Feyenoord - na to se mě někdo čirou náhodou ptal taky, ale pro velký úspěch to zopakuji. Byl to snad ročník 2002/03, kdy jsem viděl první zápas Ligy Mistrů. Feyenoord Rotterdam - Juventus Turín. Za Juventus hrál Pavel Nedvěd a vím, že se o nich hovořilo hodně. Proč se mluvilo o Juventusu? Mají tak ošklivý název, ošklivé dresy... Nechápal jsem, ale ten zápas skončil 2:2. Fotbal jsem nějakou dobu přestal sledovat (kromě novin), ale když jsem ho zase začal sledovat, tak jsem si na Feyenoord vzpomněl. Uvažoval jsem, že to bude můj nejoblíbenější tým, leč nestalo se.

CSKA Moskva - Ligu Mistrů jsem sice během puberty nesledoval, ale noviny a nějaké jiné zdroje ano. A všímal jsem si dvou týmů. CSKA Moskva a Dynama Kyjev. Kyjev už vážně nesleduji, ale CSKA Moskva bylo vždy ve skupině třetí. Rozčilovalo mě to. Ale pak přišla ta památná sezóna, kdy teprve Mourihnův Inter vyřadil CSKA ve čtvrtfinále Ligy Mistrů. Jó, to padlo.

Crvena Zvezda - to je trochu novější záležitost. Kolem 20.roku (trochu později) jsem se začal zajímat o atmosféry na stadionech. Hle, Crvena Zvezda. Dresy, název - vše úžasné, ale ta atmosféra... Wooow - co to je? Navíc jsem se trochu začal dívat na basketbal a tam Crvena Zvezda hrála taky. Chvíli jsem odolával, ale pak nebylo co řešit.

A co Ty a Real Madrid a hlavně Getafe? A který tým z druhého sledu, kterým fandíš (Rayo, Atletico,...., Espanyol) je Tvůj nejoblíbenější? A favorit LaLigy2?

Reagovat
valloire

a to jsi viděl, jak Sparta pod Hřebíkem zdevastovala Feyenoord 4-0?

Reagovat
Elliasson

To né, ale obecně Trenčín je teda větší ostuda.

Reagovat
valloire

něco jako Barca v Púchově? kdykoliv jedeme přes Púchov, vždy se zmíním

Reagovat
Elliasson

Ani nevím, že Barca v Púchově něco natropila. Ale ano, není to tak dávno (snad sezóna 17/18), kdy Feyenoord dostal v 3.předkole v Trenčíně čtyřku.

Reagovat
valloire

No copak Barca, ale v Púchově dodnes nevydejchali, že s těma nazdárkama vod moře jenom plichtili 1-1. Vždycky si představím, co si asi ty klauní mysleli, když v tom Púchově hráli mezi těma kopcema...

Reagovat
Ingimir

Barcelončania si tie kopce moc neužili, lebo sa hralo v Trnave

Reagovat
el Principito

ale to ten trouba neví ...

Reagovat
CHONG

Super, mám tyhle příběhy o tom, jak kdo komu začal fandit, moc rád

Co se týče mě, tak:

- Real - Tam to asi není úplně romantické, stejně jako řada mých vrstevníků jsem začal fandit v éře prvních Galacticos, no a nepustilo mě to do dneška, sice poslední dobou pořád nadávám a říkám, že se dívat nebudu, ale stejně na to pořád čumím, nemůžu si pomoct to pouto už je moc dlouhé a silné.

- Geta - Tady je to trochu romantičtější. Není asi žádné tajemství, že víc než jakýkoliv klub miluju Madrid jako město, no a v sezoně 2015/2016 spadly do Segundy hned dva madridské kluby, Rayo a Geta. Tak jsem je začal po očku sledovat, jak se jim daří a jakou mají šanci na návrat. A Geta mě zaujala tím, že vedení vzalo ten pád o patro níž jako opravdový budíček a nenechalo kámen na kameni. Angažovalo ambiciózního trenéra (který se během pár let stal mým nejoblíbenějším trenérem vůbec), změnili herní styl, přestalo být farmou Realu a tahat si do týmu "odpad" z Realu, nakopak nechali volnou ruku Pepemu, který si dokázal za pár kaček poskládat skvěle fungující tým, kterému vládne pevnou rukou... No a z občasného sledování se stalo sledování pravidelné a ze zvědavosti náklonnost a z náklonnosti láska, která je stále větší a větší, protože je to právě Geta, která mi (i přes často méně koukatelnou hru) týden co týden dopřává pořádnou porci nasazení, bojovnosti a nevzdávání se.

- Rayo - Určitě nejoblíbenější tým z těch "vedlejších", ty jsem si našel až později 2018), když jsme byli na jejich zápase s Segundě proti Córdobě a přesto, že prohráli 1:2, tak ta atmosféra na Campo de Futbol de Vallecas byla neskutečná (asi nejlepší, co jsem zažil) a vůbec celá čtvrt Puente de Vallecas je opravdu specifická (takové město ve městě). Jediný důvod, proč nemám Rayo v hlavních je skutečnost, že smýšlení jeho fanoušků jde hodně doleva, což je proti mému celoživotnímu postoji.

- U ostatních "vedlejších" je to vždy o jedné konkrétní věci:

- Atlético, Lega, Fuenla, Alcorcón - Madrid

- Sevilla - Lope

- Espanyol - RdT

Postup bych samozřejmě přál Rayu a potom Espanyolu a jednomu z dvojice Lega (kvůli Derbi del Sur de Madrid) / Fuenla (další madridský klub v La lize, navíc myslím, že v první lize snad ještě nebyli).

Co se týče sledování, tak u Realu a Gety vidím tak 90% zápasů za sezónu, u Raya cca 50% a u z zbytku vždy jen pár zápasů.

Reagovat
valloire

Reagovat
Elliasson

Tfůůů, to je krásné. Myslím, že Espanyol postoupí nejpozději do dvou sezón, tento tým si neumím představit v La Lize2. Rayo to bude mít těžší. A co se týče toho levicového zaměření, tak myslím, že ultras Atletika jsou taky trochu více nalevo.

Reagovat
CHONG

Tak u Espanyolu celkem nepochybuji, že postoupí hned letos, u Raya těžko říct, začali dobře, ale u nich člověk nikdy neví, jestli v tom budou pokračovat

Reagovat
Elliasson

Snad Espanyol doplní Girona.

Reagovat
CHONG

Girona mi sice nijak nevadí, ale Rayo a Fuenla / Lega by byli lepší

Reagovat
valloire

furt nevim, účes Radka Bejbla? Normální ne? Už tě necham, evidentně tam nějaká chemie je

Reagovat
Elliasson

Jako šestiletý kluk jsem přemýšlel trochu jinak, nó. Dnešní já by si spíš představilo chemii i s někým takovým https://twitter.com/alycia_valloir

Reagovat
valloire

kotě...nic s ní ale bohužel nemám společnýho

Reagovat
Elliasson

Škodááááá.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Protože to budou ty samé týmy pořád dokola a nikoho jinýho mezi sebe nepustí.

Reagovat
Stana95

přesně, krom toho je lepší sledovat ty top týmy proti sobě až v závěrečných kolech LM (jasně, můžou se potkat i ve skupině, ale těch zápasů není tolik), než celý rok ... navíc třeba na LM mě baví to, jak (skoro) každý rok tam je nějaký nový tým, který dělá oživení

Reagovat
technecium

Konec národních ligových soutěží bude konec fotbalu, jak jej známe. Veškeré hodnoty půjdou stranou, zůstane pouze povrchní byznys.

Reagovat
smazaný uživatel

jak nerad ti dávám palec, máš bohužel pravdu

Reagovat
boryland

Presne tak,pritom uz top tymy ve svych ligach tolik nedominuji tak na co nakou superligu.,zase prachy...no.

Reagovat
Greny

Protože prachy, budeš hrát superligu v podstatě beztak některé týmy budou mít jistou účast na to nalákas hráče a v lize už zase budeš dominovat

Reagovat
uff

Lenže futbal je najväčší fenomén zo všetkých športov a ten kto dominoval včera či dnes vôbec nemusí zajtra. Preto ho ľuďia a my fanušikovia máme tak radi.

Reagovat
Muffi

tohle je posledních blbost.

Postavení velkoklubů je zabetonovanější než kdy předtím a šance na jejich sesazení je nulová. Můžou ztratit jeden dva tituly, ale v horizontu dekády budou jasně dominovat.

Reagovat
uff

Reagovat
valloire

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
sir alex f

Reagovat
Salfovic

Takže FIFA jde proti UEFA, pěkné

Reagovat
smazaný uživatel

Čo je vcelku zaujímavé, keďže UEFA je vlastne konfederácia, spadajúca pod FIFA. Btw doteraz som si myslel, že v kompetencii FIFA je skôr reprezentačný futbal a ten klubový nechávajú skôr na konfederácie, no teraz keď odobrili tento kontroverzný projekt mi to príde tak, že FIFA asi nebola spokojná s finančným balíkom, ktorý sa jej dostávala a proste si chce ukrojiť väčší kus koláča, ktorý jej elitné kluby zrejme prisľúbili.

Reagovat
Čekám na brejk

Přesně. Jen kvůli prachům můžou pohřbít atraktivní a přitom relativně spravedlivý systém Ligy Mistrů. Místo, aby FIFA zapracovala na formátu MS klubů, vím že se mluvilo o tom, že by to bylo větší a změní se formát, ale nějak se o tom mluvit přestalo, možná kvůli této Superlize. Přitom MS klubů by byl dobrý kompromis mezi UEFA a FIFA, kdy by UEFA poskytla delší termín FIFA. Poslal by se tam například i vítěz EL, dejme tomu třeba semifinalisté LM, k tomu vítěz i finalista Copa Libertadores a podobně a mohl by z toho být velice zajímavý turnaj :).

Reagovat
Elliasson

Jako fanoušek basketbalové Euroligy bych asi měl být poslední, kdo kritizuje vznik Superligy. Ale i na Eurolize se mi nelíbí, že má 13 týmů jasnou A licenci, přitom z historie si některé moc nezasloužily hrát další sezónu (ať už je to Efes Istanbul, který skončil v jedné sezóně za Besiktasem, Barcelona, která měla jednu sezónu na nic, Maccabi Tel Aviv, které občas nevyhrávalo izraelskou ligu, můj jinak oblíbený Olympiakos, který se neúčastní řecké ligy). Jestli to chápu dobře, tak do této ligy se nedostane žádný ruský, ukrajinský, portugalský, holandský ba dokonce i český tým.

Superlicence je špatně už jen z principu. Budu doufat, že vedení Atletika Madrid bude proti a budeme hrát Ligu Mistrů. I kdyby mělo Atletico hrát finále se Zenitem a semifinále s Evertonem, tak to bude stále lepší než Evropská Premier League.

Reagovat
Greny

A pak by mě zajímalo co může dělat UEFA? Může třeba zakázat těm hráčům a klubům co by to hráli hrát soutěže pod jejich hlavičkou?

Reagovat
Aldeano

A co z toho bude mít UEFA?

Reagovat
smazaný uživatel

A čo urobila UEFA pre slovenský hip-hop?

Reagovat
Elliasson

Určitě ne. UEFA s tím nebude moci dělat nic.

Reagovat
smazaný uživatel

To môžu, nakoľko však už dané tímy a hráči budú hrať v konkurenčnej súťaži, tak im na ten zákaz viac-menej už môžu prdieť... To by ale do istej miery zmenilo aj prestupovú politiku týkajúcu sa top hráčov. Najlepší hráči budú prestupovať len v rámci klubov superligy EPL, aby sa vyhli prípadným dištancom zo strany UEFA. Lebo keď napríklad prestúpi hráč z Arsenalu, ktorý bude hrať EPL napríklad do Evertonu, ktorý je hrať nebude, tak potom čo? Čaká ho dištanc minimálne ne úrovni pohárovej Európy. To by z neho Everton asi nemal moc úžitku, ak by ho mohol využívať iba v lige

Reagovat
Talker

Tak UEFA pořádá EURO, takže pro ty hráče by to mohl znamenat konec v repre, kdyby chtěli fakt být proti. Jenže zas kdo by koukal na EURO, kdyby tam nehráli ti největší hráči, to by se UEFA akorát střelila do nohy.

Reagovat
smazaný uživatel

Takýto radikálny zákaz by bolo obojstranne likvidačný. To by si potom elitné kluby museli zriadiť vlastné Euro na ktorom by štartovali len ich hráči

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
YNWA__MSN

Kdybych já ho někdy někde potkal Evropská PL

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

První návrhy počítají s min 30 zápasy v nové superlize, přičemž domací soutěže zůstanou jak jsou. Takže 70 zápasů za sezónu + domací poháry, pokud se nezruší + reprezentace... Vůbec vymyslet smysluplný formát bude oříšek. To by snad bylo lepší rozšířit LM na 48 týmů, dát po dvou místech navíc nejlepším ligám, a zvýšit počet hracích časů, udělat třeba zápasy od 17,19,21. Do každé skupiny LM by přibyli dva týmy jako Tottenham, Arsenal, Milan, Neapol, Villareal, Leverkusen, aspol.

Reagovat
smazaný uživatel

Tie prvé tri čo spomínaš asi nie (ak tým Milan myslíš Inter), keďže patria medzi kluby, ktoré práve kujú tú superligu EPL a ak sa to zrealizuje, tak v nej budú účinkovať. Takže v LM súbežne asi nie, to by jednak asi nezvládli časovo a hlavne by im to UEFA si myslím neumožnili. Inak v Anglicku v poslednej dobe stále viac silnie iniciatíva zrušiť oba tamojšie poháre a opäť je to myšlienka, ktorá prišla od top klubov PL:

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím to tak, rozšířit LM na 48 týmu, aby top země/kluby dostali více peněz (více zápasů v různých časech, více zápasů mezi kluby z top 4-5 lig a tedy navýšení atraktivity) a žádná superlig nevznikla.

Reagovat
Gazdo

velmi jednoduche - zrusit repre pauzy... ale taraz vazne superliga je blbost

Reagovat
smazaný uživatel

Takže akorát tyhle týmy přestanou posílat hráče na repre pauzy. Domácí poháry hrát nebudou - proč taky, když do EL stejně nebudou chtít?

Reagovat
smazaný uživatel

No pokud to bude pod hlavičkou FIFA, tak musí být minimálně mundial zachovaný. Samozřejmě by některé repre mohli mít postup automatický podle nějakého klíče, třeba 16 nej zemí podle FIFA rankingu, to je vcelku jedno. A zbytek by hrál kvalifikaci.

Čímž se dostáváme k zajímavé otázce, zda to mají finančně dobře propočítaný. V jeden termín by se hrály zápasy superligy a ligy mistrů + repre kvalifikace najednou. Což by v praxi znamenalo, že v jeden čas pojede v telce zápas repre, nebo třeba zápas Slavie v LM a zápas superligy. V současnosti jdou penízky z vysílacích práv z prostřed týdne čistě do kasy UEFA(FIFA). Takhle se budou ve spoustě zemí dělit mezi dva válčící subjekty. Důležitý bude asijský trh, jak se k tomu postaví.

Reagovat
Elliasson

Je jasné, že dřív či později by měl některý z týmů dva trenéry, dvě soupisky, zkrátka všechno zdvojené... Tak jak uvažovalo Maccabi Tel Aviv.

A Tottenham, Arsenal a oba milánské týmy by hrály SuperLigu.

Reagovat
Muffi

ale vůbec ne.

Pokud to začne, tak podobný formát jako LM bez týmů jako Slavia, Plzeň, Mydtjylland nebo Fernecváros a podle finančních výsledků se to bude postupem času měnit.

A pro všechny určitě budou platit pravidla ohledně rozpočtu (50-100 mega) a stadionu 30 000? 40 000?

Reagovat
Čekám na brejk

Zajímalo by mě, kdo je podmázl, když takhle důležité rozhodnutí provedli před rezignací . Správně by to měli nechat na budoucím vedení.

Reagovat
ttopi

Proč? Dokud máš mandát, rozhoduješ. Teda pokud je to věc, která si myslíš že je ku prospěchu věci.

Reagovat
Čekám na brejk

Nevím no. Když vím, že rezignuji nebo se blíží konec mandátu, tak se prostě nedělají důležitá dlouhodobá rozhodnutí. Protože to prakticky jen zatíží budoucí vedení, které s tím třeba nemusí souhlasit, ale už s tím nic nic neudělá, jen nese tíži tohoto rozhodnutí. To je stejné jako v politice. Souhlasilo by se například s tím, kdyby se podepsala smlouva o kanálu Dunaj-Odra-Labe těsně před koncem mandátu za obří balík peněz? Nebo kdyby vedení klubu těsně před koncem mandátu napučovalo peníze a koupilo nějaké pokémony, takové věci se prostě nedělají. Bartomeu měl udělat jen nějaké udržovací a provozní rozhodnutí, ne rozhodnutí, které může absolutně změnit budoucnost klubu.

Reagovat
ttopi

Jenže ta liga se (pokud vůbec) nerozjede zejtra, ani v lednu. Takže ikdyby o tom rozhodli takto třeba před půl rokem, stejně bys mohl říct, že rozhodují o něčem, u čeho nebudou.

Reagovat
Čekám na brejk

No jo, ale během půl roku je tu pořád čas na to udělat nějaké kroky k tomu, také, pokud je ještě půl roku, tak je to pořád s vědomím, že můžeš být zvolen znovu (většinou). Tady prostě věděli, že je to poslední zasedání a že rezignují, to se na to vážně měli vykašlat. Další věcí je, že když je to půl roku, tak většinou tomu předchází nějaký rozhodovací proces, zvážení +-, tohle vypadá, že bylo urychlené kvůli rezignaci. Samozřejmě nevím, třeba tomu předcházela nějaká debata uvnitř vedení Barcelony, ale moc to nevypadá.

Reagovat
smazaný uživatel

Mas pravdu, toto opat smrdi poriadnou korupciou. Na taketo rozhodnutia by snad ani nemal existovat pravny narok, ked vedia ti co odstupuju za par dni/hodin, ze nebudu nijak znasat nasledky tych rozhodnoti.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja sa tomu vlastne ani nedivím, že veľkokluby sa neuspokoja s omrvinkami, ktoré im dávala UEFA a vyrazili preto po vlastnej línii. Ako sa hovorí, levy žerú prvé a je jasné, že chcú väčší kus koláča. Samozrejme, že je to len ďalší dôkaz ich nenažranosti, ale ako sa vraví - levy žerú prvé.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

"Yes, I have join this onlyfans, please join me there - for 10 dollar you can look on me make sexytime with my wife. Please be patient since I will need to dig her up and the ground is current frozen."

Reagovat
protiproudu

První 3 top komenty jsou hrozná sračka topovaná nebetyčnýma čůrákam.

Reagovat
eder

Každý Mickey Mouse Cup má právo mít i svůj Premier Mickey Mouse Cup!

Reagovat
smazaný uživatel

Fascinuje me ten tupooveckarskej proud, kterej rika, ze myslenka na tuhle soutez je nesmysl. Predstava, ze se kazdou sezonu spolu 2x utkaji vsechny elitni kluby evropy, mne osobne prijde hodne zajimava. Akorat bych vynechal tu vyrazovaci fazi a hned by tu byla soutez, ktera uplne jasne odhali nejlepsi celek evropy za danou sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych pro tu ligu byl po absolutním vzoru NHL. tj bez paralelně hrajících domácích soutěží.

Reagovat
smazaný uživatel

To by byla pecka. A spodni polovina souteze by musela sehrat baraz s mistrem svy zeme o ucast nebo neucast v dalsim rocniku.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste bych pridal i narodni koeficient, aby v pripade, ze nejaka zeme nemuze dodat konkurenceschopny tym, by se ta baraz hrala mezinarodne. A no limit na pocet tymu z jedne ligy.

Reagovat
Stana95

myšlenka to není špatná, ale ztroskotalo by to podle mě na tom limitu počtu týmů z jedné ligy/země - viz třeba Anglie

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, chces kvalitni fotbal, tak proste budes mit 8 tymu z anglie, 6 ze spanelska a po jednom max 2 z ostatnich zemi. Mas ale jistotu, ze tam mas fakt top kluby. Tahleta solidarita s nymandy dle myho potapi ligu mistru.

Reagovat
boryland

To jako Lyon,Lipsko,Ajax,Totenham co prohaneli a porazeli top tymy sou nymandi?...no nevim.

Reagovat
Stana95

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo to rika? Jednak Lyon to uhaluzil a fakt tam nemel, co delat. Byla to zumpa, co hrali. Lipsko se uz ted da povazovat za stabilni top muzstvo a v te soutezi by jiste zakorenilo. Totáč v LM dela jmeno uz delsi dobu. Ajax miva vykyvy, ale urcite by si nejake rocniky take zahral, kdyby bylo mozny vypadnout/postoupit, ale obecne odpovim takto: Pokusis ses vyjmenovat nejaky haluzaky, co se jim povede jedna sezona. Fakt bych necpal do nejelitnejsi souteze nejaky stabilne prumerny tymy ve srovnani se spickou jen proto, aby me cas od casu nekdo prekvapil a neco uhaluzil.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Stana95

dobře, ale podle čeho chceš posuzovat, který týmy jsou fakt top? z mýho pohledu by tam třeba takovej Arsenal neměl co dělat ...

tahle tvoje "solidarita s nýmandy" je něco, co těm menším klubům dává možnost prokouknout v Evropě a zvýšit jejich finanční možnosti (nemluvě o prodeji hráčů do lepších soutěží a klubů), čímž se pak logicky můžou té špičce pomalu vyrovnávat. Tím, že by se udělala uzavřená soutěž pro ty "top" kluby, tak to dopadne jen tak, že ti bohatí budou ještě víc bohatí a ty menší kluby na tom budou pořád stejně ...

Reagovat
EaP

Verím tomu, že by Arsenal predviedol určite viac ako Lyon minulý rok. Lyon hral herne úplné hovno. Tie mužstvá, ktoré sú ,, oživením ,, v 99 percentách hrajú nepozeraťeľný futbal a pretlačia to hlavne obetavosťou ako hernou inteligenciou či krásou. Ale to nebaví skoro nikoho. Výnimkou je minuloročná a vlastne aj tohtoročná Atalanta Bergamo či ako hore zmienený Ajax ktorý sa k úspechu dopracoval perfektnou hrou.

Reagovat
Stana95

jasně, těch týmů je určitě víc, co by tam neměly co dělat, Arsenal mi přišel jako první na mysl (nevím proč)

tak je logický, že když nemůžou proti těm top klubům hrát fotbal, tak se musí pokusit ten výsledek uhrát nějak jinak - nekoukatelným betonem ... ale právě ty výjimky jsou na tom pěkný, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

V Arsenalu to smrdi od hlavy k pate. Nefungujou tam investice. Dle myho nazoru by se v te soutezi neudrzeli, protoze tam by fakt hodne zalezelo na tom, kdo jak dobre investuje do posil a jak s nimi umi pracovat. Arsenal tohle bohuzel neumi.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejne je to jen fraze o tom financnim socialismu. Dostanou drobky a narvou si to do matrace na horsi casy jako Plzen. A i kdyby chteli rozhazovat, do tech jejich soutezi nikdo hrat nepujde. A v tomhle je ta vyhoda te superligy. Postoupi tam Slavia a najednou neni vjbec nerealny, ze by tam sel hrat treba Ibrahimovic, protoze se bude hrat proti nejlepsim tymum evropy. Myslim to tak, ze ted ti do Slavie nepride Ibra, aby si zahral 2 nebo 4 fakt kvalitni zapasy v LM za sezonu a zbytek sezony poslouchal hvizdani vetru pri zapasech ligy pred prazdnymi tribunami. Vlastne tato elitni soutez je vstupenka pro jakykoli evropsky klub mezi evropskou elitu. Pride investor, koupi PAOK, rozumne odurovnuje kvalitu nakupovanych hracu tak, aby se dostal do tyhle elitni souteze a pak uz nemusi delat kompromisy a najednou muze kupovat ty nejlepsi hrace, protoze se jeho klub pro ne stane zajimavym. Vzdyt to tak funguje v Anglii. Kde byl loni Everton? Sel tam James Rodrigez. Urcite ne proto, ze se jednalo o Everton, co loni byl nekde ve stredu tabulky. Sel tam, protoze Premier League.

Reagovat
Stana95

jenže to je právě to, bude tam 18 týmů, ale ty mezi sebe těžko pustí někoho jinýho (právě kvůli té atraktivitě) ... pochybuju, že třeba taková Slavie by se do této soutěže vůbec někdy podívala (vlastně vůbec kdokoli z ČR)

Reagovat
smazaný uživatel

No to pak uz je otazka na nekoho jinyho, jakej princip by vlastne v te soutezi fungoval. Ja rozvijim pouze svou myslenku. Elitni soutez a spodni polovina by na konci sezony musela dokazat, ze si tam to misto zaslouzi a hrala by baraz s nejakymi adepty na postup. Ti by se vyrekretuovali napriklad klasifikaci s nahodnym losovanim.

Reagovat
Stana95

Reagovat
Gazdo

to uz neznie tak zle

Reagovat
smazaný uživatel

Ne ne, žádná spravedlnost ani napojení, prostě mega super soutěž jako NFL, NBA, NHL.

Reagovat
smazaný uživatel

To je ale právě ten hnus, co většina fanoušků nechce. Na co ligu, ze které nemůžeš sestoupit?

Reagovat
smazaný uživatel

Abys měl ročně milion skvelejch zápasu mezi topkou

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže když budou takový zápasy každej týden, tak už to nebude ono.

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
ACSeRw!n

katalansky spiny neprekvapily

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Gazdo

Barto je proste neskutocny. On byt kokotom normalne musel studovat lebo na toto vazne cisto talent nestaci

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby opravdu byla nějaká Superliga, kdo z vás by to sledoval? Fanoušci týmů, co tam budou, budete to sledovat?

Reagovat
EaP

Na jednej strane sa mi ten projekt absolutne nepáči. No ak si to triezvo zhodnotím, je to dosť racionálny krok tradičných klubov. Ceny na prestupovom trhu sa radikálne zmenili. Hráč ktorý by za bežných okolností stál 20 milónov má dnes cenovku 60 mega. Cenu určuje trh, a na trhu sa objavili peniaze z ropy. Od vstupu šejkov v City či PSG sa ceny prudko zvýšili. A kluby ako Barca, Bayern, Real či Arsenal , United, Juve, Milano AC aj Inter, tomu momentálne nevedia konkurovať. Veľmi veľa hráčov uprednostní peniaze pred históriou klubu a týmto klubom je preto čoraz ťažšie konkurovať na prestupovom trhu. Treba povedať, že tieto mnou menované kluby( plus x ďalších) si históriu a značku nekúpili ale dlhodobo budovali. A UEFA im dáva fakt smiešne peniaze nato, že vlastne oni tu značku LM vybudovali odpiky. Takže sa absolútne nečudujem, že takýto nápad je dnes na stole. Či to je správne nevie dnes zrejme nikto ale ak si predstavím , že sa bude hrať každý týždeň nejaký zápas podobný semifinále LM......tie kluby nemajú čo stratiť. A ako niekto vyššie povedal, že pri prípadnom neúspechu tejto súťaže účinkujúce kluby potrestať a nevrátiť do LM, neviem si to predstaviť. Lebo príjmy nepustia a nepoznám veľa fanúšikov koho bude baviť sledovať povedzme zápas Mytjland vs Qarabach

Reagovat
smazaný uživatel

zápas podobný semifinále LM sa asi každý týždeň hrať nebude, lebo stále to bude liga 16-20 tímov a je rozdiel hrať dlhodobú súťaž a play off v semi

Reagovat
EaP

Dlhodobá síce bude ale predpokladám, že každý zápas bude dôležitý lebo čím lepší výsledok , viac peňazí a prestíže. Plus si myslím, že tam bude niečo podporné. Vligovej súťaži hráš o LM či EL čiže aj tam to budú musieť nastaviť aby to bolo pre každé mužstvo dostatočne príťažlivé v hociktorej fáze sezóny.

Reagovat
fabec1222

To máš jako se vším. Všichni by na to nadávali, ale stejně by se na to koukali, a UEFA by říkala, jaký má Superliga úspěch.

Reagovat
Greny

Nevím... Bude to rok co rok stejne ... Přibudou třeba dvě El Clasika, další zápasy top6 v Anglii...

Prostě mě spíš přijde že se to stane samozřejmostí a časem se to omrzí... Jestli bude třeba v jeden čas hrát nevím Slavia v LM nebo Chelsea s United v superlize kdy jeden tým bude 8. a druhý 12. Tak raději kouknu na tu LM nebo EL..

Otázka je jak to změní fotbal....si nedokážu představit že by měl být třeba v jeden termín repre zápas Anglie - Španělsko a ty kluby budou hrát někde superligu Barcelona - Chelsea a Real - Liverpool tím pádem repre v prdeli

Reagovat
EaP

To by som chcel vidieť. Nikto ma nepresvedčí o tom, že sa človek radšej pozrie na zápas West Ham vs Burnley ked by súbežne v telke išlo El Clasiko či Londýnske derby Arsenal vs Totham. Lebo v podstate si toto napísal. Áno, ak si Pražák tak si Sláviu či Spartu jedným očkom pozrieš, ale určite to neuprednostníš ak vieš, že nejaký megazaápas ide na inom programe.

Reagovat
Vincent Vegan

Ale budou to jeste takove unikatni megazapasy, kdyz se bude treba El Clasico hrat 8x za rok? mne prijde, ze to ma takhle vetsi smysl a nedochazi tak snadno k presyceni.

Reagovat
Greny

Jenže když ta soutěž poběží tak za dva tři roky už to nebudou megazapasy ale když ty zápasy budou týden co týden tak to budou časem úplně normální zápasy a člověk si zvykne..

Nejsem Pražák ale klidně se na tu Slavii v LM rád podívám... To mě nevadí

Takhle se na ty velké zápasy těšíš... Takhle budou na denním pořádku ... A když budu chtít londýnské derby furt bych je měl mít v PL kde to bude zápas třeba o čelo tabulky a ne o 12.misto...

Ono i ty kluby co budou v té sezony pravidelně třeba na 8. Až 18. Pozici to bavit přestane si myslim

Reagovat
smazaný uživatel

Za mňa asi áno, nakoľko by tam účinkovali moje dva obľúbené kluby Borussia a ManCity, aj keď mám obavy, že časom by sa z tých zápasov, ktoré keď sa dejú napríklad v LM tak sú označované za šlágre stali rutinné záležitosti. Skrátka, že by to časom zovšednelo zovšednelo a stratilo práve ten punc "superzápasu".

Reagovat
Nihilister

Já jako divák neřeším jaká je to liga nebo země. V první řadě rozhoduje kvalita a né kdo za tím stojí.

Reagovat
Ranoth

Reagovat
smazaný uživatel

superliga ako taká, v podstate nič nerieši. prinesie viac zápasov top klubov medzi sebou v rámci viacerých krajín ale na druhej strane, bude menej atraktívnych zápasov v domácej lige = je to to isté.

stráca sa však boj o postup ako je to v skupinách LM, o atraktívnom play off ani nehovorím.

keď bude hrať proti sebe Chelsea vs. Inter a budú v tabuľke superligy na 8. a 10. mieste, o čo okrem peňazí im vlastne pojde?

Reagovat
Zephyr

Klasický politický manévr "Odstupující vedení [název subjektu] odsouhlasilo..." mě vždycky pobaví.

Reagovat
smazaný uživatel

ono to nikdy neprejde a ta sutaz ani nikdy nevznikne

Reagovat
iHawX

Uzavřený soutěže ve fotbale jsou mi hodně proti srsti. Kouzlo fotbalu je v tom, že se máš furt kam posouvat a furt máš motivaci se zlepšovat. Když se ale 20 klubů zamkne ve svojí eltiní soutěži, pak je to pro všechny ostatní demotivující.

Jestli to tyhle megakluby chtějí za každou cenu udělat, tak ať to aspoň udělají pořádně. Zrušit LM a EL, udělat 2-3 úrovně týhle Superligy, kde na TOPu budou hrát tyhle kluby, který zajímá hlavně kolik vydějí na TV právech v Asii a Americe a každej přestup je bude stát 500m Euro. V druhý lize by byli holandský, ruský, francouzský kluby, který by si dělali zálusk na tu elitní soutěž a ve třetí lize by pak byli český, rakouský, skandinávský a třeba anglický a německý kluby čtvrtýho sledu. Postupovalo by se tam z národních soutěží a každá evropská země by měla šanci se tam nějak dostat. Do toho by kluby hráli svoje národní poháry.

Nejlepší by samozřejmě bylo to nechat jak to je, ale bojím se, že evropský velkokluby si to tak jako tak prosadí.

Reagovat
Salfovic

Přesně, takové Plzni se ani nesnilo, že by si kdy s top kluby zahrála. A teď by měla mít smůlu, i kdyby se na hlavu stavěla.

Ale i já počítám s tím, že časem opět vyhraje finanční profit pár vyvolených

Reagovat
smazaný uživatel

prvni rozumnej nazor tady

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

WHU usiluje o Hložka a Krejčího !

Reagovat
czech_mira

zdroj?

Reagovat
smazaný uživatel

opravdu se ptáš se na zdroj děda vševěda?

Reagovat
Salfovic

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Greny

Reagovat
cink

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
checitto

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Dody10

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Hlavička

Reagovat
Nihilister

Tohle by neměl být žádný zdroj informací.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Freedo

The Hammers missed out a Slavia Prague centre back Michal Frydrych who moved to Polish side Wisla Kraków for £750,000.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Už jen podle toho, jak je to napsané, je to blbost

Reagovat
Nadržený šimpanz

Jj, trenérem Vrba a GM Vít

Reagovat
herbage

Láďa Krejčí I nebo Láďa Krejčí II?

Reagovat
smazaný uživatel

Mladší samozřejmě

Reagovat
nani92

nech to rýchlo vynikne, inak nás tam nezoberú

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel globalizaci nezastavíme, myslím, že superliga je nevyhnutelná.

Jak by se mi to líbilo:

1) Zrušení všech národních pohárů, stejně je nikdo nebere vážně.

2) Ve středu by byl tedy prostor pro mezinárodní soutěže.

3) Superliga o 18 týmech. Sestupující 4 týmy.

4) Liga mistrů, systém dle koeficientů jako dodnes, s tím, že kdyby anglická liga měla 5 týmů v Superlize, tak by do LM postupoval 5.,6.,7. tým jejich soutěže. Stejně tak v dalších ligách. Semifinalisté LM by postoupili do dalšího ročníku Superligy.

Vlivem 18 týmů, které by LM nehráli by o Superligu najednou mohli bojovat kluby jako Ajax, Zenit, Benfica,.....

5) Evropská liga zachována.

6) Konfederační liga zachována.

7) Národní koeficienty by byli zachovány, myslím, že by byly dokonce vyrovnanější, kdyby jeden ročník Anglii zastupovalo v LM, EL, KL kluby jako Tottenham, Arsenal, Sheffield, Burney, Everton, Newcastle. Ono by se mohlo stát, že za 10 let by tak Anglie třeba v koeficientu na úrovni dnešního Portugalska, Ukrajiny, které by šli zákonitě nahoru.

8) Kdyby superliga byla financována jinými penězi, a finance LM by byli zachovány, mohlo by to znamenat jenom dobře pro náš fotbal.

Reagovat
cink

6) zbytečně . Kdo je zvědavý na zapasy typu Burnley- Karviná?

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by nebyli národní poháry, tak myslím, že by to bylo super hrát co nejvíce ze široka Evropu.

Btw, aby došlo k takovému zápasu, co jsi zmínil, tak by muselo hrát v Evropě 400 týmů minimálně.

Už jsem to tady psal před pár týdny, ta konfederační liga bude mít moc slušné zastoupení. Budeme rádi, když tam Plzeň, Sparta budou moci hrát,

Reagovat
smazaný uživatel

Hromada lidí z Burnley. Sídlí tam jeden z největších anglických fanklubů Karviné.

Reagovat
smazaný uživatel

3) Právě ten sestup oni nebudou chtít. Tohle nebude soutěž nad LM, která s ní bude propojená. Tohle bude úplně něco jiného a těch 18 účastníků tam bude pořád.

8) To je snad jediná výhoda, že třeba pak nějaký český tým může vyhrát EL nebo Konfederační ligu, protože ta konkurence v nich půjde do LM. Otázka je, jestli za to stojí vyhrát soutěž, kde budou v playoff týmy jako Karabach, Ludogorec nebo Slovan Bratislava.

Reagovat
cink

Pravda

Reagovat
smazaný uživatel

8)

18 Superliga

32 LM

32 EL

32 KL

Klubové koeficienty

160. Bratislava 61. Ludogorec 72. Karabach ..... jsem si to pro jistotu ověřil

Klidně ať tu Evropu na podzim hraje těch 112 týmů, to není nic proti ničemu přeci.

Já ocením zápasy Liberce s týmy jako Sherif Tiraspol, Curych, Rosenborg (110.-112.) - to však nikdy nenastane, protože jsou výkonnostní koše.

Raději ať 4 české týmy na podzim hrají s takovými týmy než Evropu vůbec.

Reagovat
cink

Doufám že to UEFA vetuje nějak. Třeba nemožnost přestupů mezi soutěžemi?

Reagovat
cristiano.K.

Chybělo mi derby s Evertonem!

Reagovat
Anacron

To si strčte někam. Nechutný nenažraný boháči, co potřebují víc a víc. Pokud by spolu top kluby hráli pořád, tak to ztratí to kouzlo výjimečných zápasů v LM, kterých je pár za rok a každý se na to těší. Nemluvě o tom, že propast mezi top kluby a zbytekem by se samozřejmě ještě zvětšoval. LM je top. Tradice, historie, formát, hymna, teoretická možnost toho, že může vyhrát kdokoliv z Evropy a taky jakási záruka, že tam jsou týmy, které tam opravdu patří a tu účast si vybojovali předchozí sezonu.

Reagovat
cink

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dody10

Reagovat
teenz

Reagovat
valloire

Reagovat
monkej

Reagovat
Poll Hamm

takhle to dopadá když kluby vyplácejí nekřesťanské peníze fotbalistům

Reagovat
smazaný uživatel

font novej prezident a papa koeman s de jongem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele