Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vakoč si spolu s Van der Poelem mohou začít brousit zuby na závody WorldTour

Vrátí se Petr Vakoč na velké třítýdenní etapové závody? Jako člen prokontinentálního týmu Alpecin-Fenix, jehož dres obléká například také hvězdný Nizozemec Mathieu van der Poel, se může v příští sezoně těšit na starty s elitou. Belgická stáj vévodí žebříčku UCI Europe Tour, který v úterý zveřejnila Mezinárodní cyklistická federace. A stejně jako druhý tým pořadí Arkéa-Samsic by se proto měla dočkat pozvánky na kompletní program WorldTour v roce 2021.

zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Osmadvacetiletý Vakoč zamířil před stále pokračující sezonou z týmu Deceuninck-Quick Step do nového působiště, kde podepsal dvouletou smlouvu, i s vědomím toho, že stáj Alpecin-Fenix bude muset letos čekat, zda bude přizvána na některý ze slavných třítýdenních etapových podniků.

K tomu nakonec ve velmi neobvyklém roce poznamenaném pandemií koronaviru nedošlo, ale několik výrazných úspěchů napomohlo k jasnému prvenství mezi týmy UCI Europe Tour.

Vakoč by tak mohl přidat další start k dosavadním dvěma na Grand Tours - v roce 2015 jel Giro d'Italia, rok poté absolvoval i Tour de France.

Hodně velká očekávání jsou spojena s všestranným Van der Poelem. Pětadvacetiletý Nizozemec, který zářil také v krosu a na horských kolech, má za sebou řadu vynikajících výsledků na klasikách, před deseti dny pak slavil na monumentu Kolem Flander. Na debut v některé z Grand Tours ale stále čeká.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články