Rogličův elitní pomocník Dumoulin odstoupil z Vuelty. ‚Cítil jsem se unavený už před startem,‘ uvedl

Obhájce loňského prvenství na Vueltě Primož Roglič přišel před dnešní 8. etapou o důležitého pomocníka v týmu Jumbo-Visma Toma Dumoulina. Nizozemský cyklista se rozhodl v závodě nepokračovat kvůli únavě.

Logroňo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tom Dumoulin na archivním snímku

Tom Dumoulin na archivním snímku | Zdroj: Reuters

„Cítil jsem se unavený už před startem Vuelty a tenhle pocit přetrvává. Nemělo smysl jet dál, jen bych se tím vyčerpal před příští sezonou,“ uvedl Dumoulin.

Bývalý vítěz Gira d'Italia a mistr světa v časovce ztrácel od prvních dnů a odstoupit se rozhodl po úterní 7. etapě, v níž dojel 11 minut za nejlepšími. Celkově mu patřilo 53. místo.

Devětadvacetiletý Dumoulin se po loňském zranění kolena a letošní nemoci představil v dobré formě na zářijové Tour de France, kde v roli Rogličova pomocníka skončil celkově sedmý.

Na Vueltě už slovinskému favoritovi příliš nepomohl a obhájce prvenství v nedělní první pyrenejské etapě ztratil červený trikot lídra. V průběžném pořadí ztrácí Roglič na čtvrtém místě půl minuty na vedoucího Richarda Carapaze z Ekvádoru.

We have decided that I will leave the Vuelta. Both our coaching staff and I think it is the best choice to get off the bike. At the start of the Vuelta I already felt tired and that feeling remained. It makes no sense for me to continue. (1/2)

10:14 – 28. 10. 2020

87 1900

Because then I might put a strain on next season. It is not desirable to leave the Vuelta, but this is the right choice. We can all agree on that. With @Primož Roglič we are in good shape in the general classification. Hopefully the team can take home the win. (2/2)

10:14 – 28. 10. 2020

18 794

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme