Vyznamenání získali i významní byznysmeni, hoteliér, jaderný expert i šéf strojařů

doc. Ing. František Hezoučký, Ph.D. - bývalý ředitel jaderné elektrárny Temelín. Získává: Medaile Za zásluhy  I. stupně (za zásluhy o stát v oblasti hospodářské).

doc. Ing. František Hezoučký, Ph.D. - bývalý ředitel jaderné elektrárny Temelín. Získává: Medaile Za zásluhy I. stupně (za zásluhy o stát v oblasti hospodářské). Zdroj: Anna Vacková

Jan Rýdl - majitel společnosti TOS Varnsdorf a.s.. Získává: Medaile Za zásluhy I. stupně (za zásluhy o stát v oblasti hospodářské).
Miloš Zeman vyznamenal byznysmeny.
3
Fotogalerie

Mezi osobnostmi, kterým dnes udělil prezident Miloš Zeman státní vyznamenání, jsou zastoupeni i úspěšní podnikatelé. Kteří to jsou a čeho dosáhli, si můžete přečíst v krátkých medailoncích.

Ing. arch. Vladimír Dohnal - medaile Za zásluhy prvního stupně

Působí jako generální ředitel a předseda představenstva skupiny Top Hotels Group, kterou založil. Vybudoval jeden z největších kongresových hotelů v Česku s osmi sty pokoji a více než pěti tisíci kongresovými místy. Řízení hotelu po otci převzal v roce 2010.

doc. Ing. František Hezoučký, Ph.D. - medaile Za zásluhy prvního stupně

Vedl spouštění všech čtyř bloků jaderné elektrárny v Dukovanech a obou nových bloků jaderné elektrárny Temelín. Působil také ve společnostech Westinghouse a Colenco. Aktuálně přednáší na Katedře energetických strojů a zařízení Fakulty strojní Západočeské univerzity v Plzni.

Jan Rýdl - medaile Za zásluhy prvního stupně

Z pozice ředitele vede společnost TOS Varnsdorf, jednu z největších tuzemských strojírenských firem. Ta vznikla na začátku minulého století a dnes patří k předním světovým výrobcům obráběcích strojů. Dodává na mnoho trhů, mimo jiné do Číny, USA či Ruska.