Djokovič ve Vídni odvracel setboly i proti Čoričovi. Post jedničky na konci sezony má takřka jistý

28. 10. 2020, 20:21
Aktuality 155
ATP VÍDEŇ - Novak Djokovič ve Vídni porazil i svého druhého soupeře 7-6 6-3 poté, co v tie-breaku prvního setu čelil setbolu. V souboji s Chorvatem Bornou Čoričem odvrátil dokonce čtyři a nakonec po více než dvou hodinách vybojoval postup do čtvrtfinále. To mu dává jistotu, že pokud Rafael Nadal nepřijme divokou kartu na menší turnaj do Sofie, pošesté v kariéře přezimuje jako světová jednička.
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič je velmi blízko, aby zakončil pošesté sezonu jako světová jednička a vyrovnal rekord legendárního Peta Samprase. Na turnaji ve Vídni, kde se rozhodl startovat po 13 letech, postoupil do čtvrtfinále. Pokud získá v rakouské metropoli titul nebo Španěl Rafael Nadal nepřijme divokou kartu na menší turnaj do Sofie, už jej z čela žebříčku ATP nikdo nesesadí.

Třiatřicetiletý Djokovič upřednostnil snahu ovládnout opět žebříček před startem na Masters v Paříži v příštím týdnu. Tam měl obhajovat titul, ale žádné body by nepřidal. Proto přijel na Erste Bank Open a zatím plní roli favorita.

Počet zakončení roku
na 1. místě žebříčku:
6 Pete Sampras
6 Novak Djokovič*
5 Jimmy Connors
5 Roger Federer
5 Rafael Nadal
4 John McEnroe
4 Ivan Lendl
2 Bjorn Börg
2 Stefan Edberg
2 Lleyton Hewitt
1 Ilie Nastase, Mast Wilander, Jim Courier, Andre Agassi, Gustavo Kuerten, Andy Roddic, Andy Murray

Jeho výkony sice nejsou zatím dominantní, ale cíl splnil. V prvním kole odvracel setbol krajanovi Filipu Krajinovičovi, dnes odvrátil čtyři setboly Bornovi Čoričovi. Tie-break vyhrál Djokovič nad Chorvatem 13-11 a druhý set už snadněji 6-3.

"Byl to vyčerpávající zápas. Borna je velký bojovník. A hraje podobným stylem jako já. Dobře servíroval, zvlášť v prvním setu, pro mě bylo těžké returnovat. Ale tie-break znovu, stejně jako proti Filipovi, rozhodl zápas," řekl vítěz 17 grandslamů.

Djokovič dnes vylepšil svou bilanci v tie-breacích na 260-140 (65% úspěšnost), úspěšnější je ve zkrácených hrách jen Roger Federer (460-244, 65.3%). Ve čtrvtfinále se utká s Polákem Hubertem Hurkaczem, nebo Italem Lorenzem Sonegem.

Nadal v tomto týdnu nehraje, o víkendu startoval na golfovém turnaji s profesionály na Mallorce a připravuje se až na pařížské Masters. Pak v kalendáři ATP Tour zůstává ještě akce v Sofii a závěrečný Turnaj mistrů v Londýně.

Světové jedničky na konci sezony
za posledních 28 let:
2020 Novak Djokovič*
2019 Rafael Nadal
2018 Novak Djokovič
2017 Rafael Nadal
2016 Andy Murray
2015 Novak Djokovič
2014 Novak Djokovič
2013 Rafael Nadal
2012 Novak Djokovič
2011 Novak Djokovič
2010 Rafael Nadal
2009 Roger Federer
2008 Rafael Nadal
2007 Roger Federer
2006 Roger Federer
2005 Roger Federer
2004 Roger Federer
2003 Andy Roddick
2002 Lleyton Hewitt
2001 Lleyton Hewitt
2000 Gustavo Kuerten
1999 Andre Agassi
1993
-99
Pete Sampras

Sampras zakončil rok jako světová jednička bez přestávky v letech 1993 až 1998. Djokovič zatím přezimoval na trůnu v sezonách 2011, 2012, 2014, 2015 a 2018.

"Sampras byl pro mě jedním z idolů, když jsem byl dítě. Samozřejmě bych rád zakončil rok jako jednička a vyrovnal jeho rekord. Byl by to jeden z největších úspěchů ve světovém sportu," uvedl Djokovič. Ve Vídni má šanci získat již pátý letošní titul ze sedmi turnajů, přičemž i tenistům sezonu výrazně zkrátil koronavirus.

Kevin Anderson, který v prvním kole přežil tři mečboly proti domácímu Dennisi Novakovi, dnes přehrál 7-5 6-1 Španěla Pabla Carreñu, vedení ve vzájemné bilanci zvýšil už na 6-1 a poprvé od loňského března postoupil do čtvrtfinále. V něm se šampion z roku 2018 utká s Medveděvem, nebo Pospisilem.

Daniil Medveděv dnes své působení ve vídeňské hale teprve zahájil a začal suverénním vítězstvím 6-3 6-1 nad lucky loserem Jasonem Jungem. Z posledních šesti zápasů si připsal teprve druhou výhru.

Svému příštímu soupeři Vasku Pospisilovi (h2h 1-1) může oplatit únorovou porážku z Rotterdamu. Třicetiletý Kanaďan Pospisil dnes porazil 7-5 7-5 o deset let mladšího krajana Felixe Augera-Aliassimeho a ve čtvrtém vzájemném střetnutí si připsal premiérovou výhru. Auger-Aliassime tak nenaváže na finále a semifinále z posledních dvou akcí v Kolíně nad Rýnem.

Stefanos Tsitsipas v prvním zápase od pětisetové porážky v semifinále French Open nezaváhal. Ve Vídni sice ztratil s Němcem Janem-Lennardem Struffem první set, ale vývoj otočil a zvítězil 6-7 6-3 6-4.

"Myslím, že Jan hrál dnes dobře a oba jsme dobře podávali. Nebylo tam moc výměn," komentoval Tsitsipas. "Jsem šťastný, že jsem dokázal hrát uvolněně a do stejné módu jsme dostal i svou mysl a náladu. Celkově to mému výkonu pomohlo. Má to spoustu výhod, když hrajete uvolněně a nepanikaříte," dodal dvaadvacetiletý Řek.

Ve druhém kole se třetí nasazený Tsitsipas utká v duelu dvou vítězů Turnaje mistrů s Bulharem Grigorem Dimitrovem (h2h 1-0).

• ATP 500 VÍDEŇ •
Rakousko, tv. povrch / hala, 1.550.950 eur
středeční výsledky (28. 10. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Djokovič (1-Srb.) - Čorič (Chorv.) 7-6(11) 6-3
Anderson (JAR) - Carreňo (Šp.) 7-5 6-1
• Dvouhra - 1. kolo •
Tsitsipas (3-Řec.) - Struff (Něm.) 6-7(3) 6-3 6-4
Medveděv (4-Rus.) - Jung (Tchaj-wan) 6-3 6-1
Sinner (It.) - Ruud (Nor.) 7-6(2) 6-3
Pospisil (Kan.) - Auger-Aliassime (Kan.) 7-5 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

155
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jako sjet TB z 5:0, to vyžaduje solidní mentální prustrel smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
spíš průser:) Ale bude zapomenut!
Gratulka Grišovi - konečně velké vítězství, které potřebuje jako sůlsmilesmilesmile Zahrál i několik úderů týdne, parádní představení.
Reagovat
smazaný uživatel
Super tenis, oba hráli dobře, věřil jsem mu
Reagovat
smazaný uživatel
Tieto Micky Mouse turnaje, kde Grigor nečelí tlaku, tam sa dokáže častokrát uvoľniť.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano podle tvé téze hraje každý celou sezonu na 10%, vlastně cely rok o nic nejde, reálný tenis se hraje pouze na GS, tam je vše opravdové.

Dobrou noc, doporučuji před spaním skok do zdi
Reagovat
smazaný uživatel
Tenisové turnaje sa delia na Grandslamové a všetky ostatné (vrátane tých v Ostrave)

(Nejaký) Rod Laver.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo.To tady kopirujes asi 10 let.

Všichni víme, ze tebe tenis nebaví, cumis jenom na Nadala na GS. To má se zájmem o sport společného více, než pivo a Javorovy sirup
Reagovat
smazaný uživatel
Dovolil by som si vrátit sa k téme, ty čajíček.

Zakladna hierarchia turnajov je pre teba spanielska dedina, este viac ako rebricek Race.

Realizuj sa radsej v Kuchyni, Kamila :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě tvé spekulativní pičoviny asi nezajímají. Já se dívám na Vídeň, protože mě baví tenis, hraju tenis, protože mě baví tenis.

Ty jsi hejtr Federera, glorifikuješ Nadala a plácání se v podmnožinkách je tvůj svět.

Ty a tenis máš společný max. nick na TP, který ti ještě někdo musel vymyslet, ty jsi před těmi lety ani nevěděl co Forehand je.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nabitá 500ka není až tak MM turnaj, ale to je jedno, hlavně že zápas nepustil a vykouzlil údery, na které se bude vzpomínatsmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Dimitrov Tsitsipas to bude zapas turnaje
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile Momentálně je to hodně o servisech, ale jak se dostanou do výměny, tak je to paráda a pinkalové se můžou jít zahrabat. Napínavá hra a rány jak žiletkysmile
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkné pěkné. Jen tak dále; je to hezky útočný tenis, žádné pinkani jak říkáš
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ovšem neuvěřitelný, co zas Grigor odevzdalsmile Jak kdyby ho vždycky někdo začaroval. Ani nevím, jak těch snad 6 bodů v řadě v tom tiebreaku ztratil...
Reagovat
smazaný uživatel
3 byly super servisy Řeka, 1 míč vzal Grigor out, zbytek UE dva metry mimo.

Tohle je max 6:1, úplně se podle mě složí. Přičemž byl cely zapas lepší
Reagovat
Tomas_Smid_fan
njn, draka nebrat... Pak už stačily jenom 2UE a dokopal to.
I komentátoři jsou nadšený. Griša má zlatou ruku, ale někdy trochu dubovou palici.
Reagovat
Herbert_Hoover
Gratulace Novakovi, slabší náplast za debakl na Roland Garros, někdo jede na grandslamy, jiný na koncoročné jedničky. Rafa při svém sezónním harmonogramu dosáhl na strop. Pětkrát zakončit sezonu na trůnu je senzace při uvědomění, kolik toho kdy vynechal. Stejně tak je symbolické, že vlastně nejprve utnul Federerovu šňůru a pak se vměstnal do té Djokovicovy..své dva největší rivaly odstavil od výraznějších rekordů. :) A já věřím, že příští rok má na to dorovnat zase Djokera, pokud nebude sezona nějak významně počerněna covidem, tak jako letos. Pro mě jako pro fanouška Rafy už je sezona naplněna, třináctý RG je sen, nevěřil jsem, kor ne když jeho vyzyvatelem se nakonec stal Djoker, ale výkon, jaký Rafa ve svých letech předvedl byl famózní a já jsem na něj hrdý. Tento výkon mě naplnil pozitivismem ohledně případné obhajoby příští rok, bude-li možná v řádném termínu na přelomu května a června. Užijte si Ultronovci tento úspěch, přeju vám ho po smolném US Open a tragickém finále RG, kde holt Novak neměl svůj den, ale i kdyby ho měl, nejspíše by prohrál, protože Rafa přišel s nevídanou úrovní hry, navzdory všem skeptickým názorům legend. :) Doufám, že se brzy potkáme (Djokoland a Vamosovci), chtělo by to odplatu za hořké AO 2012. Pokud Rafa přidá do sbírky další Masters a poprvé zvítězí v Paříži, budu velice rád, ale byl bych vděčnější pochopitelně za TM. Uvidíme, jak se to vyvine, každopádně Rafa je odpočatý, tak by měl mít nejlepší možné podmínky.
Reagovat
turista
My v Djokolandu zase věříme, že Novak Rafovi vrátí ty kanáry z Říma a z Roland Garros i s úroky nejen na hardu ale i na té antuce.
Reagovat
George_Renel
https://www.sport.cz/tenis/clanek/1792754-tlusta-hrda-serena-oblekla-sexy-ubor.html
Reagovat
George_Renel
https://www.sport.cz/tenis/clanek/1794653-desive-obvineni-tenisove-superstar-dusil-me-polstarem-mlatil-se-mnou-o-zed.html?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz#hp-sez
Reagovat
smazaný uživatel
Solidně.

Když jsem viděl kurz 1,4 na Hurkacze, tak jsem tam musel naprášit Sonega za 2,9.

Cokoliv nad kurz 2 se musí proti Polákovi hrát, on je schopný sjet všechno. smile
Reagovat
Davor1
Chlape, ty musíš byť milionár. Vždy tam naprášiš outsiderov v super kurzoch a vždy ti to vychádza, závidím. Nechápem, že ešte tie stávkové pri tebe neskrachovali...
Reagovat
smazaný uživatel
klame
Reagovat
smazaný uživatel
Ani ne. Vyšel mi Sonego a Rodionov, nevyšel Rublev, set Sashka, včera mi nevyšel Lajovice set.

Nic moc
Reagovat
smazaný uživatel
1.Roger Federer 0.653 - 460-244
2 Arthur Ashe 0.650 - 165-89
3 Novak Djokovic 0.648 - 258-140
4 Andres Gomez 0.632 - 182-106
5 Pete Sampras 0.628 - 328-194
6 Andy Murray 0.622 - 204-124
7 Andy Roddick 0.621 - 303-185
8 Guillermo Perez-Roldan 0.621 - 72-44
9 Milos Raonic 0.619 - 227-140
10 John McEnroe 0.618 - 189-117
Reagovat
smazaný uživatel
Kolik má BIG3 mezi sebou v TB, víte to někdo?

Roger s Djokovičem to je 0,001 1-25 smile
Reagovat
smazaný uživatel
Treba vidiet trochu za horizont.

Federer je mizerny na returne a casto hrava TB aj s hracmi ako Pere Riba.

Treba si pozriet TB vs. top5-10 hraci a tam bude isto za Djokovicom.

Dalsi z bezvyznamných Rogerovyh rekordov, je to taký smutný kral..
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě, akorát ty máš asi 26 horizontů podle toho, který zrovna potřebuješ vidět. smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Vidíš to, Roddick sedmý v historii, ale on se musí jen hořce pousmát, vzhledem k finále Wimbledonu v roce 2009...zrovna včera jsem sjížděl záznamy zápasů z minulosti...mimo dalších x jsem viděl finále Roddicka s Fedexem na onom klíčovém Wimbledonu, kdy Roddick nevyužil čtyři setboly v řadě v TB druhého setu..naopak Nadal proti Gonzalezovi na USO 2009 zvládl skvěle dva úvodní tiebreaky.. :)
Reagovat
Patik
Čítal som článok s nadpisom že ak Rafa nezoberie divokú kartu do Sofie tak Novak bude svetovou jednotkou na konci roku..Ono sa teda nebodaj uvažovalo ešte že Rafa útočí na post svetovej jednotky..? alebo teda Djokovič sa obáva o svoje miesto keď štartoval vo Viedni ? veď má náskok takmer dve tisíc bodov..
Reagovat
smazaný uživatel
Měl by teoretickou šanci. Musel by vyhrát Sofii a TM bez jediné prohry + Paříž. Pak by ho možná udělal.
Reagovat
Patik
čo je s jeho halovými kvalitami nemožná misia..nerozumiem ale čoho sa Djokovič obáva..ten rekord zlomí tak či tak..možno ešte Thiem by mohol ak by uhral Viedeň,Paríž a TM..ale aj tak to nestačí..
Reagovat
smazaný uživatel
No počkej, loni hrál celkem dobře a TM mu možná utekl o 2 gamy, to nevíme. smile

A absencí Djokoviče může tu Paříž urvat, je to tam pomalé, když se mu nextgen vč. Thiema naskládá do jedné poloviny pavouka proč ne.
Reagovat
Patik
Takže za 15 ročnú kariéru uhaluzil jeden halový titul a na sklonku kariéry alebo za zenitom uhrá tri halové tituly po sebe..Paríž je otvorená top hráči sa vrátia z Viedne unavení..stretne možno tak jedného vo finále..tam je to dosť reálne ale Turnaj Majstrov nehrozí..nedal by ani NextGen Finals..
Reagovat
Marduch
"My immediate task is to collect as many points as I can in a bid to put as much distance between myself and the "chasing pack ahead of next season."
Reagovat
smazaný uživatel
Kamosko, ist s anglictinou na Kamilosa, Patika, 46ku a inych expertov.

Palec hore za odvahu :)
Reagovat
turista
Ale současně by Djokovič nesměl bodovat což v podstatě není možné. Je rozhodnuto.
Reagovat
Patik
No veď totok..ale zrejme ten rekord nechce len prekonať ale stanoviť laťku ešte vyššie..vkľude tých 350-400 týždňov by zvládol..
Reagovat
smazaný uživatel
Akorát je trošku fail, že se mu počítají rekordy v době COVID a tenisová bitva se změnila na spekulace s body v žebříčku.

Žebříček měli kompletně pro rok 2020 zamrazit, bez bodů, bez rekordů bez year n.1
Reagovat
Patik
No mali hoo zmraziť ale on by to myslím že dal tak či tak aj za normálnych okolností..
Reagovat
Amputace
Zamrazit možná úplně ne, ale určitě je blbost, aby si hráč mohl takto vybírat a čachrovat s tím, že nepojede obhajovat 1000 bodů na turnaj kvůli covid-argumentu, ale týden předtím pojede nahánět body na jiný turnaj, kde už covid-argument překvapivě neplatí... Tohle hodně silně nedomysleli. Vůbec se nedivím, že toho Djokovič využil.
Reagovat
Marduch
Tebe by měli zamrazit, kdyby aspoň na týdensmile
Reagovat
smazaný uživatel
Jeho práveze z tej mraznicky zabudli vybrat..
Reagovat
turista
Zamrazili to přesně na tu dobu kdy se nehrálo. To bylo OK.
Reagovat
Amputace
Ale pi.ču. Nehledej pro toho Novaka ještě výmluvy. Prostě měl jet obhajovat Paříž, kde vyhrál 1000 bodů, povinný turnaj. Nejel tam, aby eventuálně neriskoval body, a místo toho jel něco navíc nahrabat do Vídně. Tečka. Udělal to tak celé pouze proto, že to nastavení skrze corona-krizi takto umožňují.
Reagovat
turista
Využil situace. Váš kůň by to udělal taky bez jakýchkoliv rozpaků.
Reagovat
turista
To nevím kolik týdnů nakonec Novak udělá. Myslím si,že 325 je reálné číslo.
Reagovat
steve79
V prvním setu to byl opravdu úžasný zápas. Ve druhém setu už Čorič neudržel kvalitu svoji hry. Djokovič výborný výkon.
Reagovat
smazaný uživatel
Čorič hlavně měl 1-2 SB/BB ve výšce ramen na mid lajně.

A jebnul to někde metr do outu, tohle musí být pro takové hráče se zavřenýma očima winner.
Reagovat
Patik
Dnes betónový múr verzus drevený oplotok..prvý set kvalita..druhý set už oplotok nevydržal a padol..zatiaľ sú to skvelé zápasy..a to najlepšie nás dúfam že ešte len čaká..Turnaj Majstrov bude chuťovka..
Reagovat
Elip13
Saša čeká s expřítelkyní miminko. Gratulacesmile
Reagovat
paddy
tyhle holky nejsou těhotné náhodou, zajistila si slušnou rentu smile
Reagovat
Ereinion
jako z její strany hodně profi smile zlatokopka lvl expert
Reagovat
ttopi
smilesmile
Reagovat
Blondie
Sasha ve svém věku neví, co je kondom? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Roger N.1 na konci sezóny 4 roky po sobě.

Samozřejmě se nikdo nepriblizil ani tomu, aby to dal alespoň 3x.

Amatéři
Reagovat
smazaný uživatel
Veď toto..4 roky a potom nič.

Určite je väčšie umenie byť svetová jednotka naprieč 4 generáciami hráčov, než dominovať len jednej a po výmene hrať druhé husle.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné být na tom stejně jako Kuerten není žádná ostuda
Reagovat
smazaný uživatel
Byť koncoročná svetová jednotka a stať sa oficiálne najlepším hráčom sezóny v 21 a aj v 33r nedokázal Kuerten a už vôbec nie Federer :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je tam i Agassi, Rafa je na tom dobře. Dělené poslední místo mu vždy sedelo. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Agassi bol svetová jednotka (tá koncoročná v horizonte 12r?..

Alečo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Těstoviny je důležité vařit maximálně 8-10 minut tak, aby byly al dente - nebolí na skus.

Stejně bezpředmětná informace, jako tvé komentáře.

Zdravim do čurakova smile
Reagovat
smazaný uživatel
V žiadnom prípade nie bezpredmetná. V oblasti gastronómie informácia naopak veľmi podnetná. Možno stojí za zamyslenie, či by si sa nemal realizovať skôr tam, keďže v tenise tvoja duša pôsobí mimoriadne uboleným dojmom.
Reagovat
smazaný uživatel
Před výškou jsem udělal hotelovou školu a asi 6 let jsem pracoval ve Francii, takže jsem už realizovaný i v gastronomii.
Reagovat
smazaný uživatel
Lol :)
Reagovat
smazaný uživatel
Život je krutý co? smile
Reagovat
smazaný uživatel
No tvoj urcite :)
Reagovat
smazaný uživatel
Krutě dobrý smile
Reagovat
Mantra
smilesmile tohle mě pobavilo
Reagovat
smazaný uživatel
eFHáčko podle mě dělá na dohodu ve společnosti novinky.sk a blesk.sk

Když čtu ty článku o covidu typu - "Sice přibylo o 3 tisice nakažených méně než včera, ale jedná se rekord poslední říjnové středy a zároveň rekord svátečního dne "

Jako bych ho viděl. smile
Reagovat
RF46
smile
Reagovat
RF46
"Z výskumov vyplýva tradičný strach z autorít
A strach z malosti kompenzuje pýcha na veľhory
Mŕtva mačka v redakcii za reportáž o getách
Európsky verdikt znie, fotobunky v toaletách, v toaletách!"
-
Vzdy kdyz to slysim, automaticky se mi vybavi to potrouble "eFHáčko" smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Nole to má 2x, po něm Hewitt z weak éry, Murray, Nadal, Roddick, Kuerten a Agassi si dělí poslední místo. Jako ve všem.
Reagovat
FulnekUltras
Sofia teraz už iba Rafu očakáva... smile

https://www.youtube.com/watch?v=lTzDktWfSPo
Reagovat
turista
To už mu nepomůže.
Reagovat
Marduch
Výměna dne čas 2:45 smile
https://m.youtube.com/watch?v=Fiw2h4ZtdzQ
Reagovat
Mayo
Federer naposledy v 2009, to je celkom vostuda smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Na druhou stranu v nejlepších letech 4x po sobě a kdo to má, případně bude mít...?
Reagovat
smazaný uživatel
Sampras.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, neuvěřitelné panování. To už tuplem nikdo nezopakuje nebo je to vysoce nepravděpodobné.
Reagovat
smazaný uživatel
Jednička na konci roku je podle mě taková nic neříkající statistika.

Stačí ti prakticky vyhrát GS, dominovat pěti turnajům, pak zbytek sezóny skrečovat a jsi na tom Xkrát lépe než tvůj soupeř, který obhajuje 1GS, 3x SF na GS, 3x finále Masters, 3 tituly Masters, 3x titul na ATP 500, 3x SF na Masters, titul z TM atd.

Jako jo, ale zase to taková paráda není. Weeks na n.1 ukazují jasné číslo, kdo byl jak dlouho n.1 napříč lety.

Year n.1 je prostě stav ke konci sezóny, něco jako daňové přiznání, celý rok vyděláváš a ke konci roku jsi na nule
Reagovat
ttopi
No, furt to ale znamená mít za těch 365 dní nejvíce bodů, takže je vlastně jedno co kdo kde obhajoval. To jak to myslíš ty se týká spíše průběžné jedničky v rámci týdnů, kde můžeš jako světová jednička obhájit GS, ale stejně tě v pondělí na čele žebříčku může vystřídat dosavadní dvojka, protože nic neobhajovala a udělala třeba jen 2. kolo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, špatně jsem to napsal. Furt jde ale primárně o úspěchy na GS, což prostě BIG3 jasně dostává do pozice favoritů.

Takový Thiem může vyhrát co chce, ale pořád nebude mít nárok.

Což v tomto roce ještě umocňuje zmrzlý žebříček
Reagovat
Amputace
Tak ale nikdo přece Thiemovi nebrání vyhrát GS (tedy to nejcennější, co v tenise je).

A je to právě naopak, než píšeš: jednička na konci sezóny jasně ukazuje, kdo byl v dané sezóně nejlepší, resp. kdo v ní nahrál nejvíc bodů, takže když někdo vyhraje GS + 5 menších turnajů, nikde není napsáno, že někdo jiný nevyhraje GS + 6 menších turnajů. Dám hypotetický příklad (klidně to nečti). Nějaký hráč vyhraje 2x v řadě 4GS + pár menších turnajů. Bude dva roky sv. jednička. O pár let později přijde jiný hráč, který vyhraje 2GS + pár menších turnajů, ale 4x v řadě. S velkou pravděpodobností bude sv. jednička 4 roky v řadě. Co je víc? Podle mě má jednička na konci roku větší výpovědní hodnotu než celkový počet týdnů. Ukazuje to jasně, nezkresleně nějakými obhajobami, se kterými se dá čachrovat (přinejmenším u menších turnajů).

To, co dokázal Federer v letech 03-07, je samozřejmě neskutečné. Nadal, mimo jiné i ze zdravotních důvodů, neměl nikdy ani šanci nic podobného dokázat. V tomto je Roger určitě dál. Ale jak už jsem ti, myslím, jednou psal, pro mě takové ty "in a row" rekordy jsou hodně přeceňované. Výpovědní hodnotu podle mě moc nemají. Nádherně to jde vidět při srovnání Nadala s Federerem na RG. Oba mají podobný počet SF a F v řadě, přitom počet titulů je 13:1.
Reagovat
smazaný uživatel
To už je věc názoru.

Pro mě je více weeks n.1 a obhajoby titulů než dominance na pěti turnajích, které tvoří 80% mých kariérních úspěchů.

Ale to je samozřejmě věc každého fanouška a jeho pohled na problematiku.

Totéž ty statistiky "in a row" jsou pro mě důležité při posuzování komplexnosti a dlouhodobé formy.

Jestli někdo 10 GS finále v řadě, tak je to prostě komplexní hráč, který je schopný vyhrávat napříč všemi povrchy.

Ale to už jsme probírali, takže to nemá cenu řešit znovu, máme na to odlišné názory.

Takže year n.1 ano, ale pořád je to prostě úspěch, který pro mě osobně není tak důležitý, jako weeks, obhajoby a celková dominance žebříčku napříč povrchy.

Rafa uhrál year n.1 v roce 2017 kdy vyhrál 6 turnajů, 2 Masters, 2x ATP 500

Federer v roce 2017 vyhrál 7 turnajů, 2GS, 3 Masters, 2x ATP 500

Co teda rozhodlo o tom, že Rafa byl year n.1?

Počet účastí ve finále Masters (3x), kde year n.1 neuhrála proti Federerovi ani set?

Přesně proto je tenhle "titul" pro mě nic.

Djokovič vyhraje year n.1? Co dokázal? Vyhrál AO, ve finále FO dostal naloženo, několik turnajů záměrně vypustí kvůli bodům.

Je to blbost, můj názor.
Reagovat
Amputace
To jsme se asi špatně pochopili. Year no. 1 já asi vnímám jinak... Já to myslím vyloženě podle race, kdo zkrátka v té sezóně od ledna do prosince uhraje více bodů. To, co zmiňuješ ty, už souvisí s obhajobou. Nadal byl no. 1 na konci roku 2017, protože na rozdíl od Federera s Djokovičem z roku 2016 prakticky nic neobhajoval...

Já se zkrátka jen snažím říct to, že při posuzování komplexnosti hráče, pro mě není klíčové, jestli vyhraje US Open v letech 2004, 05, 06, 07, nebo v letech 10, 13, 17 a 19. První případ vypovídá o schopnosti udržet si konstantně vysokou herní výkonnost. Druhý případ zase vypovídá o schopnosti opakovaně vysokou herní výkonnost nalézat a znovunavazovat na ni. Obojí má svoji hodnotu a těžko se posuzuje, co je víc, co je hodnotnější, neřku-li co více vypovídá o nějaké komplexnosti. Kdyby Nadal ještě do konce kariéry vyhrál 2x W, 2x AO a 1x US, řekl bys, že je méně komplexní než Federer, protože to nevyhrával v řadě, protože nedominoval třeba 3 roky v kuse tenisu?
Reagovat
smazaný uživatel
Nerekl.

Zatím si stojim za tím, ze Nadal mě jednoznačně nejslabší skladbu GS z big3

65% mu děla jeden turnaj což je na jednu stranu brutální milník, ale na druhou stranu jenom 7 GS odjinud je proste na jeho velikost strasne málo. Pomůže mu v tomto jakýkoliv jiný GS krome FO.
Reagovat
Amputace
Nadal nemůže mít nejslabší skladbu GS z big3, když má o 3 GS víc než Djokovič. Naprostá hloupost. To jako zase nemůžeš brát tak, že Nadal si tam vyhrává nějaký ten svůj RG a nazdar. Prostě fakticky má stále o 3 GS víc, než jeden z rivalů, se kterým ho srovnáváš.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic má o 3 GS méně a i tak má více GS mimo svůj top turnaj
Reagovat
Amputace
Jj. O Dva. Což je pořád sakra méně, než ty Nadalovy 3 GS, které má navíc.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady používám medián, ten ti více méně řekne pravdu o komplexnosti napříč GS. Stejně tak i ty rekordy "in a row", které ty neuznáváš.

Ale respektuji tvůj názor. Máme na statistiky trošku jiný pohled a je to v pořádku, sdělil jsem ti svůj, ty mě tvůj, beru to, ale mám jiný názor a ty také. V pořádku, proto se tady bavíme, abychom si poslechli pohled jiného, což někteří uživatelé postrádají.
Reagovat
smazaný uživatel
Stačí ti prakticky vyhrát GS, dominovat pěti turnajům, pak zbytek sezóny skrečovat a jsi na tom Xkrát lépe než tvůj soupeř, který obhajuje 1GS, 3x SF na GS, 3x finále Masters, 3 tituly Masters, 3x titul na ATP 500, 3x SF na Masters, titul z TM atd.

Lol, teba nikto tak nedokaze zhodit, ako sa dokazes zhodit sám :)

Nerozumel si tomu, hoc ti to uz bolo 100x vysvetlené..Taký jednoduchý tárajko :)
Reagovat
Amputace
V nejlepších letech? Nevěděl jsem, že na něco takového se na fóru, kde je zvykem vyčítat 34letému Nadalovi, že nedominuje na hardu a trávě a vynechává neoblíbené turnaje, ještě hraje...
Reagovat
smazaný uživatel
To mal Nadal 23 a Nole 22.

Odvtedy maestro druhé husle.
Reagovat
smazaný uživatel
Počkej minule jsi psal, ze byl Nadal v 18ti komplexni GOAT.

Tedka naznačujes, ze ve 23 letech byl ještě mladý?

Doporucim neurol, 3x denně, k tomu pravidelnou léčbu. Za 3-30 let možná budeš trosku schopny se začlenit do společnosti.

Samozřejmě mám na mysli společnost někde v ghettu v Blave
Reagovat
smazaný uživatel
To som nikdy nepísal. Fabuluješ..

Nadal bol už v 18 úžasný na antuke a okolo 21-22 sa stal najlepším aj na harde, tráve a podobne, kde až do 30ky, kedy bol už za zenitom nemal problém poraziť nikoho, nikde :)..Ukazujú to aj jeho výsledky.

Roger to mal tak, že s najlepšími mal odjakživa problém aj na svojich najlepších povrchoch a na ich im nikdy konkurovať nedokázal :)

R
Reagovat
smazaný uživatel
Roger má dva oblíbené povrchy a to je tráva + hala.

Na trávě vede nad Nadalem 3:1, kdyby Nadal neprohrával s Mullerama, tak to 6:1.

V hale vede nad Nadalem 5:1

Takže kde přesně měl s Nadalem Roger problém? smile
Reagovat
smazaný uživatel
Hala?..:)

Myslis tie dva tyzdne, kde hraci, vid sucasnu situáciu ani nemaju zaujem hrat?..

Hala s travou v celkovom ATP kalendári maju mensi podiel, nez antuka..:)

Takze tu plati, ano dva povrchy, ale v celkovej hierarchii obaja v sucte pod antukou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Za mě to je vše. Opět se vyvrátily tvé podmnožinky, kterým věříš jenom ty sám.
Reagovat
smazaný uživatel
Fuck ty.

Jednoduché fakty..:)
Reagovat
RF46
Chce pohlazeni nebo aspon kopnuti. Je jako pes.. Buh vam zehnej, ze mu to dopravate smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Ten pocit, kedy ide ovečka rozpravat o psoch. :)

Tá bezvyznamná ovečka ti pasuje ako riťka na šerbel, s tou tvojou zufalou osvetou, ktoru vsetci unisono ignorujú.

Taký bezvyznanmný clánocek v TP retazsci, holt, len cislo..46..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže fabuluješ ty. Vyjadřuješ tady dominanci Nadala nad Federerem, ale když se na to podívám detailně, tak jediné co máš v kapse je jedna haluzácká výhra 9:7 v pátem setu ve Wimbledonu před XY lety.

Jinak Nadal porazil Federera na jeho nejlepších površích (hala, tráva) dokupy 2x, což je totéž, jako Federer Nadala na antuce.

Na venkovním hardu je H2H více méně vyrovnaná, Federer vede o kousek.

Tudíž Nadal dominuje na antuce, Federer v hale, na trávě, hard je cca vyrovnaný.

Tak nelži.
Reagovat
smazaný uživatel
Inymi, slovami.

Nadal porazi Federera vsade. Od Wimbledonu, cez Cinnci, AO, TM..:)

Ved ti pisem dlhodobo, zjednodus svoj prejav.

Federer zostal s prazdnymi rukami a ehm, s holým zadkom.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal porazi Federera vsade. Od Wimbledonu, cez Cinnci, AO, TM..:)

Federer porazil Nadala ve Wimbledonu, AO, IW, Miami, TM, v hale, antuce, na hardu, trávě, v Evropě, USA, Anglii, Asii.

Co to je za srovnání proboha?
Reagovat
Amputace
No. Ten rozdíl je v tom, že ho neporazil na RG, naopak tam s ním mnohokrát prohrál, ba ani se vítězství nepřiblížil. To je značný rozdíl, že jeden toho druhého porazil na jeho top turnajích a druhý toho prvního nikoli. Je to stále dokola.

V goat diskuzi to nemusí mít až tak velký význam, ale je to prostě fakt, který neokecáš.

A ještě k té tvé haluzi 9:7 v pátém setu... Tak to holt v tenise bývá, že právě takové zápasy dělají mezi hráči rozdíl. Nadal zahrát pár míčů jinak na AO 17 (neříkám, Federer byl lepší, ber to jako ilustrativní příklad) nebo v semi W 18, celé vaše teorie o tom, jak je Nadal posledních nevím kolik let nekonkurenceschopný mimo antuku, by se totálně rozsypaly. Stejně jako nám by se rozsypaly teorie o tom, jak Federer hrál druhé housle pod taktovkou Nadala, kdyby vyhrál W 08 nebo AO 09.
Reagovat
smazaný uživatel
Kámo ja to nečtu, reaguju na forehanda stylem, kterým reaguje on.

Zbytečně se unavuješ.
Reagovat
Amputace
Haluzácká :) Tohle mě vždycky fascinuje. Přijde mi, že to píšou lidé, kteří ten zápas ani nemohli vidět, jinak to není možné.

Ale když už jsi to nakousl. Zrovna nedávno jsem si ho celý znovu pouštěl. Mluví se o něm jako o top zápase všech dob a podobně. Já nevím. Teď s odstupem. Po čistě tenisové stránce mi to nepřišla až taková bomba jako některé jiné jejich zápasy. Hafo chyb, laciných bodů na obou stranách, místy dost nervózní. Proti tomu samozřejmě úžasná zápletka, drama až do konce, málem otočení zápas, přerušování atd. Z tohoto pohledu to mělo všechno, ale čistě tenisově mi třeba AO09 přišlo dál, stejně jako například Nadal-Djokovič ve Wimbledonu 18.

Každopádně k té haluzi. Zkus si to někdy znovu pustit celé. Už tam nebudou ty emoce jako tenkrát. A s čistou myslí pak napiš, že to byla ze strany Nadala haluz...
Reagovat
smazaný uživatel
Podívej, reaguji na FH, to neřeš.

K tomu Wimblu, ten zápas byl 50/50, Nadal měl TOP travnatou formu, Federer to mohl ukončit ve třech setech.

Nestalo se, velký zápas to určitě není, ani takový nepamatuju.

To byl lepší loňský Wimbledon mezi FEDALem, nebo RG 2011 Federer-Djokovič.

Vše mělo něco, ani loňský Wimbledon nebyl dobrý tenis, Djokovič byl celý zápas horší a vyhrál, ani neví jak.

Jo ty AO se asi dají, ale já se na zápasy Djokoviče na hardových GS moc nedívám, mě ten jeho styl totálně nebaví, finále s Murraym jsem čekoval na livesportu s tím Rafou jsem viděl kousek.

To se radši podívám na zápas Tsitsipas Rublev v Hamburku než na Noleho na AO.
Reagovat
Amputace
Federer to mohl ukončit ve třech setech :D

Máš pravdu, více opravdu nemusíme řešit. 2:0, match-bally, ale Federer to mohl ukončit ve třech :) Tady už vážně přestává rozum stát.

Jinak já myslel W 18 semi Nadal-Djokovič, ne loňský Wimbledon.

A loňský Fedal ve W rozhodně lepší nebyl, to zase nepřeháněj. Vždyť Nadal byl poloviční. Hrát pořádně začal až v posledním gemu.
Reagovat
Amputace
Jinak k tomu loňskému Fedalu. Pro mě jako pro Nadalova fanouška to bylo jedno z největších zklamání, pokud se jedná čistě o výkon a herní zápal v GS zápase. Vůbec jsem chvílemi Nadala nepoznával. Celou dobu jsem si říkal, kdy konečně zapne, kdy začne vamosovat a ono nic. Přišlo mi, jako by tím zápasem jenom tak proplul (určitě tam měl svůj vliv ten nepovedený rok 2017 proti Federerovi). S kvalitou W 08 se to nedá vůbec srovnávat. To už i W 07 byl úplně jinde (pokud ti jde čistě o to, vyzdvihnout zápas, ve kterém vyhrál Federer).
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě jsem myslel Nadala na Wimbledonu, tady je to furt Nadal, Federer.

Ty poslední dvě neantukové setkání FEDALU měli jedno společné a to, že Federer do toho zápasu přišel vyhrát. Na AO to byla bitva, ale Roger byl prostě lepší celý zápas.

Ve Wimbledonu už byl psychicky nahoře před zápasem a Nadal podle mě ani extra nevěřil tomu, že by mohl vyhrát. Což mohlo být rokem 2017, to nevíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče toho Wimbledonu tak je rozdíl, jak hodnotíme kvalitu v roce 2020 a jak jsme ji hodnotili 2007-2008 atd.
Reagovat
woody
Jsem rád,že jsi to zmínil, protože jsem to viděl úplně stejně. Nadal byl hodně bez šťávy, takový absolutně nebojovný výkon. Celej zápas mi přišlo, jako by snad postoupit nechtěl, že to dopřeje radši kámošovi...
Reagovat
Patik
Tak pár týždňov predtým ho Nadal vyradil na French Open podľa mňa určite išiel do zápasu s tým že Federer na tráve mu to pôjde pekne oplatiť..to bolo úplne jasné..ako tie fackovacie súťaže kde mu poriadnu strelíš paráda dobre si trafil pochváliš sa..ale potom si uvedomíš že teraz je na rade on a prikrčíš tvár a čakáš pleskáča naspäť..
Reagovat
Amputace
Tak na RG ho vyřadil pokaždé a většinou celkem s přehledem, takže nevím, jestli se bál zrovna nějaké pomsty. Spíš bych řekl, že měl Federera trochu v hlavě po tom roce 2017, kdy na něj Federer našel recept. Ono mně celkově přijde, že od určité doby prožívá Nadal porážky daleko intenzivněji než jiní hráči a zůstávají mu v hlavě. Kolikrát jde na něm opravdu vidět hodně veliká nervozita, což kolem těch cca 20ti let tolik nemíval, byť byl podstatně méně zkušený a všechny okolní vlivy, tlak fanoušků, tíha situace, momentum atd., na něj musely pochopitelně doléhat daleko silněji. Například to, co psychicky ustál ve finále W 08 (ztráta vedení 2:0, několik neproměněných MB, přerušování zápasu v pro něj nevýhodných momentech, odvracení BB za stavu, tuším, 5:5 v pátém setu), by podle mě dnes už neustál.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě.

Myslím si, že by tak v roce 2010 určitě neprohrál finále AO s brejkem v zádech v pátém.

Proto mě překvapilo, jakým způsobem na FO zdemoloval Djokoviče.
Reagovat
Patik
Už si neverí..nemá sa o čo oprieť mentálne..trávnatý povrch mu nesedí..na druhej strane naopak trávar ktorý čaká na odplatu..navyše dobrý kamarát ktorého úspechy a kvality na tráve rešpektuje a berie na vedomie..posledné zápasy na rýchlejšom povrchu s ním prehral..jedno s druhým..akoby cítil že ten zápas nemôže vyhrať a že ide na porážku..ale ono tá bojovnosť už je to aj rokmi..už tie situácie počas zápasu už si to inak vysvetluješ inak to vnímaš..už nemáš ten zápal ako zamlada..už to neni pre teba taký challenge..už bojuješ len tam kde ti to ide a kde cítiš šance..
Reagovat
Amputace
Hele, nemyslím si, že by se neměl o co opřít. V roce 2018 hrál možná svůj nejlepší tenis na trávě za celou dekádu. Byl v podstatě míček od titulu, navíc v halových podmínkách. Nevím proč by si o rok později neměl v semifinále toho samého turnaje věřit. Spíš je to opravdu tím věkem, absencí zápalu a bojovnosti, která vždy byla pro Nadalovu hru klíčová. Může v tom hrát roli i nějaké podvědomé šetření sil, podvědomý strach z toho, že každé případné zranění už může být konečné. V přeneseném slova smyslu - už to zkrátka není to dobíhání každého ztraceného míčku za rozhodnutého stavu, což Nadala celou kariéru zdobilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono je taky možné, že jsou v této fázi kariéry dny, kdy ti je ten výsledek více méně ukradený.

Udržet motivaci musí být extrémně těžké.
Reagovat
Patik
Neviem či je dostatočné oprieť sa o tesnú porážku z minulého roka s iným súperom..

Myslím si ale že z najväčšej časti môže zato práve to French Open..porazil ho tam a na nešťastie turnaj nato ho stretne zase a povie si no super..zase Roger..a navyše jeho oblúbený turnaj a na takomto povrchu..a predčasom som mu to pekne natrel..no čo asi mi to bude chcieť vrátiť.. som v peknej kaši..sebavedomie rázom dole..ak by som to náhodou vyhral čaká ma Djokovič..ešte lepšie..zabite ma hneď teraz..
Reagovat
Patik
keby sa stretli nie na Wimbledone ale neskôr niekde v Amerike na US Open bol by to myslím že úplne iný zápas..
Reagovat
smazaný uživatel
Predčasom som mu to natrel :)

A sebavedomie sa znizi..

Patik, ty si velky myslitel.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Super výkonsmilesmile Bustu sfouknul z kurtu jak uragánsmile Busta od poloviny prvního setu netušil, co se děje.
Krásný návrat po zraněních, ať se daří dál!
Reagovat
JCFerrero
Nadal alebo Djokovic , tazke rozhodovanie kto je z nich najlepsi hrac historie , skor sa to rozlusti po karierach.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas.

Ale to, ze jsi pi-cus už víme nyní
Reagovat
smazaný uživatel
Tak udeluje sa ta koncorocna jednotka, ci neudeluje?..

Strasný hokej je v tom :)

Kde si mozem pozriet Race?

Apropos, zmrazovanie rebricku. Celkom trapas od ATP..

Dat hracom na vyber, ci sa turnaja zucastnia, alebo v pripade strachu z pandémie a v tomto pripade im uznat body z minuleho roku, je správna.

Ale malo to by osetrené.

Garantované body z minuléjo roku len do doby, dokým sa hrac vráti na tour. Jednoduché. Tento bod tam mal byt zakomponovaný. Ked hral Nole v NY, tak logicky tento strach prekonal a dalej sa body garantovat nemali. Barty, prosim. Tá nehra cely rok, takze tak je chránený rebricek logický. Ale ked sa Nole neboji Covidu vo Viedni a chranit ho z tohto dovodu v Parizi, to holt ATP nedomyslela.
Reagovat
Nola
ze ta huba neboli, Rafa odohral celkom 4 turnaje, slovom styri, nikto mu nebranil hrat USO, ani Cincy si Vieden....

stale tvrdim, uplatnil by si sa v politike, zaloz stranu, budem ta volit smile
Reagovat
smazaný uživatel
V poslednom čase registrujem, stala sa z teba veľmi agresvína žena Nolka. Pozor na menopauzu :)

Rafa tenis nehral celé leto, takže logicky sa body neodrátavali.

Po návrate na tour, sa body odrátavať mali úplne bez výnimky, či už Djokovicovi alebo Nadalovi.
Reagovat
Nola
ked na tym tak uvazujem, vlastne mas pravdu, Rafa by dnes bol lahsi o kolko bodov za Rim? pokracuj......
Reagovat
Amputace
Tak to je přece trošku jiná situace, ne? Nenastoupit vůbec, nebo nastoupit akorát na jiný turnaj, který se hraje v podstatě souběžně s tím, kde mám obhajovat body.

Toto byla z Djokovičovy strany jasná vychcanost (nijak to nekritizuji, naopak, proč by toho neměl využít?). Navíc to sám i přiznal, takže o čem je ta diskuze? Nadal od nástupu corony až po US nic nehrál, tak proč by měl za něco ztrácet body? Djokovič hrál naopak všechno a teď už si jen vybírá turnaje tak, aby neztrácel zbytečně body. Vždyť je to snad jasné.
Reagovat
turista
Djokovič si to chce pojistit. Pokud se dostane třeba na 325 týdnů na pozici světové jedničky tak tenhle ukazatel má jistý na mnoho let než to za 30 let někdo překoná.
Reagovat
Marduch
Nevidim v tom až tak odlišnou situaci. Všichni mají podmínky stejné. Nebo budeme znevýhodňovat hráče, kteří hned jak to jde, se vrátí na tour hranou v karanténních podmínkách a bez publika oproti konformistům, bojínkům a vypočítavcům s garantovanými 2000 body za loňské USO?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Souhlas, moc to nedomysleli nebo je v tom politikaření...smile
Reagovat
paddy
co pánové navrhujte vy? nic lepšího nevymyslíte, ale kritizuje se lehce, běžte demonstrovat smile

maximálně mohli počítat 50% 2019 a 50% 2020 u turnajů, které se letos nezrušili, a 100% 2019 u zrušených turnajů
pak by se omezilo taktizování

každopádně ten zamrzlý systém bude pokračovat možná i celý 2021, nikde jsem neslyšel, že druhá vlna covid je poslední
vakcína moc nepomůže, když se imunita rychle ztrácí smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
je to na...
A jak říkáš, příští rok bude (nejen) tenis bohužel opouštět covidové koleje jen pomalusmile
Reagovat
smazaný uživatel
Kritizujem a variantu som ponúkol.

Bolo by to úplne transparentné, neodrávatavať hráčom body len do doby, dokým sa vrátia na Tour.

Djokovic sa vrátil na tour v auguste, ako je možné, že sa mu v oktobri neodrávatajú body za turnaj, ked predtým aj potom hral?...
Reagovat
paddy
systém musí být stejný pro všechny, není možné někomu počítat RG 2019 a jinému ne
Reagovat
smazaný uživatel
Systém by bol rovnaký pre všetkých v smere, že ich chráni, kým sa nevrátia na okruh.

To by som považoval za dostačujúce.

Prečo by mal systém aj naďalej chrániť hráčov, ktorí sú na okruhu a v plnej sile zápolia o body a turnajové víťazstvá?
Reagovat
Marduch
On někdo Rafovi bránil v návratu na okruh? Někdo mu nakázal, že má hrát jen ty turnaje, které hrál?
Nadal letos vyhrál Acapulco a RG, na zbylých třech turnajích (pokud počítám i ATP cup) neuhrál skoro nic, tak o čem se tady z pohledu roční no.1 bavíme?
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no.

Situácia v kontexte pandémie, Covidu a neistoty ako dopadne veľký turnaj. USO bol jeden veľký hazard, Novaka tam hnala túžba nahrať čo najviac GS za čo možno najkratší čas.

Nakoniec z celej sezóny vyšiel podľa mňa ako najväčší smoliar a častokrát odišiel vyslovene s trapasom. Cez Adriatic tour, US až po finále RG.

Takže tá koncoročná jednotka, holt, nech je náplasť. Hoci v tejto sezóne udeľovať podobný primát je kuriózne.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal bral year N.1 i v roce 2017 kdy měl horší turnajové výsledky než Federer a navíc od nej dostal naloženo úplně všude kam přišel.

Nezasloužil si to, ale bral to.

Tak to chodí
Reagovat
smazaný uživatel
No vzhladom k tomu, ze mal viac bodov, turnajove vysledky evidentne horsie nemal.

Z matematiky to mas dnes, za nedostatočnú.
Reagovat
smazaný uživatel
2 GS 3 Masters
2 GS 2 Masters

Hoj pan inženýr
Reagovat
smazaný uživatel
Aha..

Tak tým pádom, 20GS, 35 Masters...

Pozdravujem na samotu u lesa.
Reagovat
smazaný uživatel
Bavíme se o roce 2017, netahej tady hovna. Radši priznej, ze si zase lhal, to je pro každého.
Reagovat
turista
Smolařem letošní sezóny Novak Djokovič je. Navzdory tomu vyhrál 4 tituly a pojistil si pozici světové jedničky. Kdyby ve finále RG hrál od začátku tak jako ve 3.setu tak by to bylo důstojné. Ale není všem dnům konec.
Reagovat
Marduch
Smolar, trapasy, kuriozna sezóna.. Hm. Sezóna zkrátka byla jaká byla, okolnosti si v zivote často nevybíráme, podmínky měli všichni stejne a to, jak se s tím kdo vypořádá, to k tomu zápolení patří.
Novak šel letos často s kůží na trh, byl aktivní na tour, mimo tour (fond pro níže postavené hrace, Adria tour), i řekněme v aktivismu ohledně zajmu hráčů, za coz asi během USO dostal pocítit feedbeck "pro dobrotu na zebrotu", což mu nejspíš na pohodě neprodalo, myslím si.
A kdo nic nedělá, nic nezkazí, nemusíme chodit daleko.
Za me jednoznačně zasloužená no. 1, a i přes těch několik kotrmelcu či nezdaru pro něj celkove zajímavá sezóna i z pohledu zkušeností.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
com
smile chtelo by to sestrelit zas nakyho lajnovyho, aby se pakoval z turnaje smilesmile
Reagovat
brixner
Teď je na řadě empajrovej!
Něboj sa, to příde...
-smile

.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
blíží se k němusmile
Reagovat
turista
Novak to má doma. Gratulka.
Reagovat
George_Renel
Balkánci pro Djokoviče jsou jako Hispánci pro Nadala. Chvíli bojují a pak....smilesmile
Reagovat
svetova.dvojka
Tento covid-rok,přece nemůže být brán jako regulérní sezóna...smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist