28. října 2020 • 20:30

Kovář slaví třetí čisté konto v sezoně. Hrubec senzačně vychytal Petrohrad

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jakub Kovář udržel potřetí v této sezoně Kontinentální hokejové ligy čisté konto. Český brankář pomohl 35 zákroky k výhře Jekatěrinburgu 1:0 v prodloužení nad Jaroslavlí, která tak desáté vítězství v řadě nepřidala. Už po necelé půlminutě nastaveného času rozhodl o výhře domácího Avtomobilistu německý útočník Brooks Macek.



V září měl Kovář famózní vstup do ligy, ve třech úvodních zápasech dostal jediný gól. Další nulu vychytal po téměř dvou měsících, Jekatěrinburg i díky němu bojuje o čelo tabulky Východní konference s Kazaní. Lepší je v čistých kontech pouze Kanaďan Edward Pasquale, jehož ve středu v brance Jaroslavle zastoupil Ilja Konovalov.

Blýskl se i Šimon Hrubec v brance Kunlunu. V Petrohradu sice inkasoval už ve čtvrté minutě, hosté ale nakonec vyhráli 2:1. Český gólman zastavil 42 střel a čínskému celku vychytal nečekané vítězství nad jedním z favoritů celé ligy. Kunlun je sice ve Východní konferenci poslední, ale z pěti posledních zápasů čtyři vyhrál.

Tomáš Hyka se na výhře Čeljabinsku 4:1 nad Nižním Novgorodem podílel přihrávkou, která ho vynesla do čela pořadí produktivity českých hráčů. Útočník Traktoru má na kontě 16 bodů za pět branek a 11 asistencí.

Marek Langhamer dostal v brance Chabarovsku na ledě Ufy čtyři góly za dvě a půl minuty, přesto zápas dochytal. Domácí hráči po drtivém náporu v závěru druhé třetiny zvítězili 4:1.

Středeční výsledky KHL:

Čeljabinsk - Nižnij Novgorod 4:1 (za domácí Sedlák a Hyka 0+1),
Jekatěrinburg - Jaroslavl 1:0 v prodl. (čisté konto Kovář),
Magnitogorsk - Novosibirsk 0:3,
Ufa - Chabarovsk 4:1 (za hosty Jordán 0+1),
Dinamo Minsk - Dinamo Riga 3:0,
Dynamo Moskva - Omsk 3:2 v prodl.,
HK Soči - Barys Nur-Sultan 3:0,
Petrohrad - Kunlun Red Star 1:2.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud