Mostečtí policisté si přijeli pro zloděje, vyskočil před nimi z okna
Ilustrační foto
Most

Most - Ve vazbě skončil na podnět policie 30letý muž z Mostu. Toho vyšetřovatel obvinil ze zločinu krádeže, přečinů porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku ve spolupachatelství. Krást měl v bytě u známé, ve škole i v hotelu. Hmotná škoda dosáhla částky téměř 150 tisíc korun. Nekradl sám, jeho partnerka čelí obvinění z přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Muži, který kradl v době nouzového stavu a krádeže se dopustil již v minulosti a je nyní v podmínce, hrozí až osmiletý trest odnětí svobody, obviněné 21leté Mostečance trest až na pět let.

Ve druhé polovině září měla obviněná odcizit své známé v nestřeženém okamžiku na návštěvě klíče od bytu. Ty pak využila dvojice ke krádeži věcí. Obviněná známou vylákala telefonicky na schůzku do centra Mostu. Poškozená tam vyrazila, známé se však nedočkala. Ta mezi tím spolu s mužem měla vniknout do bytu a z něj měli odcizit mobilní telefon, notebook, vysavač a peníze. Notebook byl zajištěn v zastavárně v Mostě.

Začátkem října přišli odpoledne na sídlišti Zahradní v Mostě do budovy střední školy, ač tam nestudují. Vstoupili do dílen, kde našli klíče, pomocí nichž se dostali do učebny, kde si odemkli skříň a z ní měli odnést nářadí pro sváření v hodnotě 100 000 korun. Ven museli vylézt oknem, protože objekt byl již uzamčen. Lup prý prodali v jednom mosteckém baru neznámé osobě. "Policisté mosteckého obvodního oddělení dvojici poznali z kamerových záznamů," uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Do třetice se dvojice objevila v mosteckém hotelu, kde se ubytovala druhý týden v říjnu. Na chodbě měli údajně nalézt klíče, kterým si odemkli dveře u pokoje, kde byly ubytované sportovkyně, a těm z pokoje měli odcizit náramek, notebooky, sluchátka, platební karty a další věci. Následně hotel opustili. "Jeden notebook zastavili a policie ho zajistila," dodává mluvčí policistů.

Policie po podezřelých osobách pátrala. Muž byl policií zadržen po dvou dnech od krádeže v hotelu v jiném ubytovacím zařízení v Mostě. "Jakmile zjistil, že pro něj přijeli policisté, vyskočil z okna objektu a dal se na útěk. Daleko nedoběhl, záhy ho dopadli policisté hlídkové služby a muž skončil v policejní cele s návrhem na vazbu. Státní zástupce i soudce byli zajedno, a obviněného do vazební věznice poslali. Mladá žena je stíhána na svobodě," dodala mluvčí Policie ČR.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru