Hlavní obsah

Šéfem Senátu zůstává Vystrčil. Místopředsedů bude méně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení Senátu bude nově pětičlenné, v čele zůstane Miloš Vystrčil (ODS). Počet místopředsedů horní komory se o jednoho snížil. Dohodly se na tom senátorské kluby v rámci povolebního uspořádání, oznámil ve čtvrtek předseda klubu ODS a TOP 09 Zdeněk Nytra.

Foto: Ann Wang, Reuters

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS).

Článek

Místopředsedy horní komory Parlamentu podle dohody zůstanou Jiří Růžička a Jan Horník z klubu Starostů, Jiří Oberfalzer z klubu ODS a TOP 09. Nováčkem bude Jitka Seitlová (KDU-ČSL).

Senátoři TOP 09 posílí klub ODS. Přečíslí tak Starosty a prosadí Vystrčila

Domácí

Klub pro liberální demokracii - Senátor 21 ani společný klub ANO a ČSSD nebudou mít zastoupení v užším vedení horní komory. Místo ve vedení po Milanu Štěchovi (ČSSD), který po čtvrt století v říjnových volbách mandát neobhájil, tak zůstane neobsazené.

Senátní výbory se o jeden rozšíří rozdělením zdravotního a sociálního. Sociální výbor povede dosavadní místopředsedkyně Senátu Miluše Horská z klubu KDU-ČSL. Senátní komise pro audity EU o unijních dotacích se změní na komisi pro dohled nad poskytováním dotací z veřejných rozpočtů, nově vznikne komise pro kraje postižené těžbou.

Reklama

Související témata:

Související články

Babiš je ve střetu zájmů, usnesl se Senát

Premiér Andrej Babiš (ANO) je ve střetu zájmů, uvedl ve středečním usnesení Senát. Potvrdil závěry své dočasné komise, jež posuzovala unijní audity ohledně...

Výběr článků

Načítám