V Ústeckém kraji vzniká nový objekt sociálních služeb podle nejvyšších standardů
Výstavba nového objektu. Foto: Ústecký kraj
Zajímavosti

Brtníky - Ústecký kraj realizuje v rámci své příspěvkové organizace v Brtníkách ve Šluknovském výběžku jeden z investičních projektů, a to demolici starého a výstavbu nového objektu, kde bude poskytovaná sociální služba Domov pro osoby se zdravotním postižením. V současné době platí náklady kraj, ale i tento projekt, původně zařazený mezi náhradníky, má nyní šanci na dotaci z IROP ve výši 40 milionů korun.

Při modernizaci sociálních služeb jde vždy především o humanizaci a dodržení všech současných principů sociálního začleňování. V tomto případě tedy došlo k demolici starého objektu, na jehož místě roste zcela nový. Ve dvoupodlažní budově vznikají čtyři samostatné domácnosti pro celkem 18 klientů s vysokou mírou podpory. Realizace byla zahájena v lednu 2020 a předpokládané dokončení stavebních prací je v 1. polovině roku 2021.

B1

Demolice starého objektu. Foto: Ústecký kraj

Celkové předpokládané výdaje dle projektové žádosti jsou 49 milionů korun a očekávaná dotace z evropských fondů a státního rozpočtu může činit 40 milionů. Původně byla žádost o dotaci do Integrovaného operačního programu (IROP) podaná v roce 2018, ale kvůli nedostatku financí byl projekt zařazený mezi náhradníky s tím, že jej kraj začal realizovat z investičního úvěru. Po schválení přezávazkování IROP budou nakonec všechny náhradní projekty zařazeny k financování. Ústecký kraj má tak další možnost získat dotační prostředky na realizovanou investici, která umožní skokové zvýšení úrovně a kvality poskytované sociální služby.

2910LogoIROP

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru