InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trenér Mirovic Michal Obyt: Všichni hráči jsou pro tým klíčoví

MIROVICE – Nucená sportovní pauza zabrzdila kromě jiného také jízdu mirovických fotbalistů, kteří po osmi odehraných kolech kralují nejnižší krajské soutěži. Ve zrušené loňské sezoně na tom byly Mirovice úplně opačně a okupovaly spodní patra tabulky. Do letošní sezony Mirovičtí posílili, do mužstva přišly tři nové opory – Ondřej Kocourek, Vlastimil Ševr a hlavně kanonýr Matěj Štochl, který v osmi zápasech nastřílel už patnáct gólů. Pro srovnání, druhý nejlepší střelec soutěže Jan Stoszek z Jistebnice má na svém kontě tref pouze sedm. Tým od nové sezony vede trenér Michal Obyt, který u mužstva už předtím působil jako asistent. Jeho svěřenci vyhráli sedm z osmi zápasů, nastříleli šest a třicet branek, což je dvakrát tolik než zaznamenal druhý Sepekov. A právě tým od Milevska jako jediný v letošním ročníku zatím dokázal Mirovice přemoct, když na domácím hřišti zvítězil 2:1. Odehranou část podzimu zhodnotil mirovický trenér Michal Obyt. Prozradil, kde se v mužstvu vzali noví hráči, kteří v letošní sezoně táhnou Mirovice kupředu nebo to, jak by se díval na případný postup do vyšší soutěže.

 

V Mirovicích jste začal trénovat o zimní přestávce v minulé sezoně, je to tak? Jak jste se k týmu dostal?

První myšlenka trénovat Mirovice vznikla v hospodě s kluky z týmu, když jsme slavili narození syna Edina našeho aktuálně zraněného kapitána Romana Peterky, kde byla většina týmu. Jedna strana byla pro a druhá proti. Náš asi v té době nejlepší hráč Michal Huleš byl hodně proti, naopak jsem cítil podporu od kluků, od kterých jsem to moc nečekal – Honzy Císaře, Romana Peterky nebo Kuby Vodňanského. Tak jsem si řekl, proč to nezkusit. A tak výzva přišla a já se už v podzimní části minulé sezony připojil k týmu, a snažil jsem se v roli asistenta trenéra pomoct trenérovi Mikeškovi. Po skončení podzimní části jsme si sedli s panem Mikeškou, prezidentem klubu panem Olšbaurem a s dalšími členy vedením Mirovic a dohodli se, že bych v zimě začal jako hlavní trenér. Už příprava na jaro by byla celá v mé režii. Byl jsem za tuto šanci rád a těšil jsem se na to.

Celý rozhovor s Michalem Obytem najdete v aktuálním vydání Píseckých postřehů

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace