TOP 21: Nejlepší filmy o výměně těl

filmy výměna těl

Vzhledem k tomu, že originální horor studia Blumhouse Slečnu bestii zřejmě neuvidíme v kinech přesně na čas, vybrali jsme dalších hned jednadvacet nejlepších filmů, ve kterých si hlavní hrdinové rovněž vyměňují těla.

Den co den

Romantický příběh vypráví jaké to je, když se každý den probudíte v jiném těle a každý den žijete život někoho jiného. Platí jedna jediná zásada – vyhněte se tomu, aby si někdo všiml, že na jeden den přebýváte v těle někoho jiného a nepleťte se do jeho života.

Já jsem ty a ty jsi já

Každý si žije svým životem a ani ve snu by je nenapadlo, že se jejich role jednoho dne prohodí. Jejich duše se nějakou náhodou vymění. A tak se stane, že Woody se ráno probudí v těle sousedky Nell a obráceně.

Jsem žena nebo muž

Edwina Cutwater je nechutně bohatá, ale také na smrt nemocná žena. Protože cítí, že konec je blízko, svolí k mimořádné operaci, která umožní její duši přechod do těla mladší a zdravé ženy. Tibetská medicína ale není neomylná a díky nešťastné shodě náhod se duše zatrpklé milionářky dostane do těla osoby, kterou nenávidí snad nejvíc na světě.

Jumanji: Vítejte v džungli!

Když čtveřice školáků objeví starou videoherní konzoli se hrou, o které nikdy předtím neslyšeli – zvanou Jumanji – ocitají se všichni vzápětí v džungli, v níž se hra odehrává, a zcela doslova se stávají postavami, které si pro hru zvolili.

Like Father Like Son

Dr. Jack Hammond je úspěšným kardiochirurgem, a brzy se má stát vedoucím oddělení v jedné z nejlépe vybavených nemocnic světa. Jeho syn, Chris, je dospívající student, který se více či méně snaží splnit vznešené očekávání svého otce. Dojde však k nešťastné náhodě, důsledkem které se otec a syn se ocitnou v těle toho druhého.

Manželka a manžel

Vztah dlouholetých manželů, uznávaného neurochirurga Andrei a ambiciózní televizní moderátorky Sofie, se ocitne v krizi. Po nevydařeném experimentu se manželé probudí v těle toho druhého. Přinuceni prožívat každodenní život svého partnera mají možnost vidět svůj vztah z úplně jiné perspektivy.

Mezi námi děvčaty

Dr. Tess Coleman (Jamie Lee Curtis) a její patnáctiletá dcera Anna (Lindsay Lohan) spolu příliš nevycházejí. Vše se ale změní po malém incidentu v čínské restauraci, kde si matka s dcerou omylem vymění sušenky s přáníčky. Páteční ráno je jako studená sprcha – Tess i Anna s hrůzou zjistí, že si přes noc vyměnily těla.

Nebe může počkat

Úspěšný sportovec Joe sice zemřel při nehodě, nebe mu však dává ještě jednu šanci. Naneštěstí původní tělo již není k dispozici, a tak se musí převtělit do zavražděného milionáře. Vynikající komedie z roku 1978 získala Oscara a čtyři Zlaté glóby.

Nesmrtelný

Průmyslový magnát, miliardář Damian Hale (Ben Kingsley) již dlouho ovládá svůj svět, ve kterém ze své newyorské operační základny mistrovsky rozehrává mocenské hry. Diagnóza nevyléčitelné rakoviny ale přiměje Damiana podstoupit radikální lékařský zákrok, „odpoutání“, který pro něj zvrátí běh času.

Po čem muži touží

Na začátku je Karel (Jiří Langmajer), šovinista a cynik, šéfredaktor Playboye, který právě přišel o práci, a život ho vůbec tak nějak štve. Navíc má pocit, že ženský to mají ve všem jednodušší. Těžkosti jde zapít a z kocoviny se ráno probouzí coby Karla (Anna Polívková)…

Proměna

Notorický sukničkář Steve Brooks je chladnokrevně zavražděn třemi ze svých milenek za početné citové zločiny, spáchané na ženském pohlaví. V očistci dostane ještě jednu šanci. Může se vrátit na třicet dnů na svět a když najde alespoň jednu ženu, která ho má opravdu ráda, jeho návrat bude trvalý.

Přes noc třicítkou

S pomocí kouzelného prášku se třináctiletá Jenna Rink (Jennifer Garner) přenese ze své otřesné přítomnosti do úžasné budoucnosti. Přes noc se stane okouzlující třicítkou se vším, co si kdy přála, ale s výjimkou svého nejlepšího kamaráda Matta (Mark Ruffalo).

Sbohem, Charlie

Gangster důvěrně přezdívaný Charlie se po své smrti vrazí zpět na Zemi v ženské podobě. Nejvíce problémů přitom způsobí dlouholetému příteli, který se marně pokouší předělat vlka na beránka…

Sladkých osmnáct

Komedie ze studentského prostředí, v níž podivná hra osudu změní život energického dědečka a jeho nevýbojného vnuka. Přestěhování duší do nepravých těl způsobí neuvěřitelnou proměnu pro nic netušící okolí…

Splněné přání

Příběh rozvedeného a tvrdě pracujícího muže a jeho jedenáctiletého syna, kteří projdou záhadnými proměnami rolí, kdy se syn ocitne v těle svého otce a otec se stává chlapcem, jenž právě vchází do světa puberty. Milý příběh plný nečekaných situací.

Velký

Jeden malý chlapec na pouti u stroje na plnění přání to své vysloví: chce být velký. Když se druhý den ráno probudí, zjistí, že se jeho přání splnilo a že jeho tělo přes noc vyrostlo. Uvnitř je to však stále stejný dvanáctiletý kluk.

V cizí kůži

Mitch (Ryan Reynolds) a Dave (Jason Bateman) spolu vyrůstali. Oba touží ocitnout se v kůži toho druhého, až se jednoho rána probudí a zjistí, že jejich přání byla vyslyšena. Podaří se jim nezničit si navzájem vlastní životy dřív, než naleznou způsob, jak vše vrátit do původních kolejí?

Tváří v tvář

John Woo ve svém třetím americkém snímku proti sobě postavil člena protiteroristické jednotky FBI Seana Archera (John Travolta) a psychopatického zločince Castora Troye (Nicolas Cage). Jejich vzájemný souboj, jenž je živený letitou nenávistí, ozvláštňuje speciální lékařský zákrok, při němž si oba protagonisté v podstatě vymění své totožnosti.

Znovu 17

Kdybyste měli tu možnost, změnili byste svůj život? Třicátník Mike O’Donnell ano. V jediném magickém okamžiku Mike takovou šanci dostane. Náhle se ocitne zpět v Hayden High, kde je hvězdou basketbalového týmu a idolem i spolužákem svých vlastních dospívajících dětí…

Zpátky na zem

Lance Barton je černoch a snaží se neúspěšně živit jako komik. Když při autonehodě zahyne, je jeho duše poslána přímo do nebe. Lance si je jistý, že musí jít o omyl. A skutečně…anděl mu řekne, že si jeho tělo vzali předčasně a tudíž ho vrátí zpátky na Zem. K dispozici je ovšem jen tělo staršího, bezohledného multimilionáře – bělocha.

Žába k zulíbání

Jessica Spencerová je ta nejúžasnější a nejpopulárnější holka ve škole. Utrpí však pořádný šok, když se probudí v těle třicetiletého, nuzně žijícího muže. Rychle zjistí, že život není zdaleka tak jednoduchý!