Jakub Dvořák
29. října 2020 • 15:23

Sparta má zpět stopery, ale… Milán je důrazný, ví Kotal. Co musí změnit?

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MILÁNA | Už žádné lepení stoperské dvojice. Na rozdíl od duelu s Lille půjde Sparta na AC Milán s dvěma tradičními středními obránci. „Ondřej Čelůstka je zdravotně v pořádku a měl by nastoupit,“ potvrdil trenér Václav Kotal návrat letní posily do základní sestavy.



K nápravě dojmu ve skupině nemají zrovna lehkého soupeře. Nicméně jedna pozitivní zpráva se pro letenské přeci jen objevila. Stopeři jsou zpátky! Zatímco s Lille naskočili David Lischka a Ladislav Krejčí, kterého nahradil David Pavelka, na San Siru už si může Václav Kotal vybírat z širší nabídky (Ondřej Čelůstka, David Lischka, Dominik Plechatý a Martin Vitík).

„Vzhledem k tomu, že Lischka proti Lille zahrál dobře, věříme, že společně s Čelůstkou vytvoří kvalitní dvojici, abychom to proti Milánu zvládli,“ prozradil Kotal složení stoperů pro dnešní duel.

„Můj zdravotní stav už je takový, jaký by měl být. Jsem po týdením individuálním tréninku. Ke klukům jsem se připojil před čtyřmi, pěti dny. Všechno se tváří dobře, takže bych měl být na zápas nachystaný," uvedl pro Sparta TV zkušený obránce.

Zklamaný sparťanský obránce David Lischka (vpravo) během utkání Evropské ligy proti Lille
Zklamaný sparťanský obránce David Lischka (vpravo) během utkání Evropské ligy proti Lille

Vyhráno však Pražané nemají. Všechny zmíněné hráče může brzdit nerozehranost. Lischka hrál proti Lille zhruba po měsíci. Naposledy nastoupil 30. září v MOL Cupu proti Blansku.

Čelůstka a Plechatý se zranili na reprezentačních srazech a duel s Lille se jich vůbec netýkal. A jako poslední je v Miláně teprve sedmnáctiletý dorostenec Vitík, jenž dostal před týdnem na Letné pár minut v závěru.

„Naše soutěž se nehraje a většina hráčů má za sebou jen Lille. Ti co nehráli, naposledy zasáhli v dresu národního týmu. Například Plechatý. U něho se teprve uvidí. Sehranost a vyhranost hráčů je pro nás velký problém,“ mrzí Kotala.

Proti rozjétemu Milánu by to mohlo hrát velkou roli. Hráči jako Leao, Díaz, Calhanoglu, Castillejo či Saelemaekers jsou zvyklí hrát ve velkém tempu. Především portugalské křídlo Leao když nabere rychlost, je k nezastavení.

„Jsou hodně důrazní. V takových momentech musíte rychle pracovat s míčem. A jestliže nemáte zápasovou praxi, dohnat to na tréninku a nastavit tam zápasovou úroveň, je složité. Hráčům jsme vysvětlovali, že musíme zjednodušit hru, mít kvalitní výběr místa a pokusit se vyrovnat jejich tvrdosti. Při napadání jeden na jednoho jsou důrazní a nechtějí se nechat obejít," popsal Kotal možné potíže. 

Ostatně vlažnost byla na sparťanech znát už v úvodu s Lille, kdy se francouzské mužstvo dostalo do několika slibných šancí. „Viděli jsme, že tato mužstva dokážou potrestat naše chyby. Pokud se jim nevyvarujeme, budeme mít zase problémy," dodal Kotal.

Pravděpodobné sestavy Sparta - MilánFoto koláž iSport.cz

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud