Paire pokračuje v trápení. V Nur-Sultanu vypadl hned po prvním zápase

29. 10. 2020, 15:56
Aktuality 1
ATP NUR-SULTAN - Benoit Paire po koronavirové pauze pokračuje v obrovském trápení. Nejvýše nasazený na novém halovém podniku v kazašském Nur-Sultanu neudržel vedení setu a brejku, s domácím Michajlem Kukuškinem nakonec prohrál a na pátém ze šesti turnajů po pauze ztroskotal na svém úvodním soupeři. Kukuškin ve svém prvním čtvrtfinále na turnajích ATP od loňského září změří síly s kvalifikantem Emilem Ruusuvuorim.
Profily hráčů
Benoit Paire (© AFP)

Benoit Paire si na svém prvním letošním individuálním turnaji v Aucklandu zahrál finále. Od té doby? Obrovské trápení. Na následujících 11 akcích se francouzskému tenistovi podařilo vyhrát pouhé čtyři zápasy, přičemž po koronavirové pauze má mizernou bilanci 1-6 a dnes v Nur-Sultanu zaznamenal již páté ztroskotání na úvodním soupeři.

Aktuálně 28. hráč světa byl v hlavním městě Kazachstánu nasazenou jedničkou, ovšem nový halový podnik o svou největší hvězdu přišel hned po úvodním zápase. Paire v něm nestačil 7-6(4) 6-7(2) 1-6 na domácího Michajla Kukuškina, přestože vedl 7-6 4-1.

"Neměl jsem co ztratit a zkusil jsem hrát agresivněji. Naštěstí to zafungovalo a povedlo se mi vrátit do zápasu. Ve třetím setu už jsem hrál dobře a jsem spokojený s tím, jak jsem zápas dohrál," komentoval Kukuškin.

Na hlavním okruhu se mezi nejlepší osmičku dostal poprvé od loňského září. Ve čtvrtfinále ho zítra čeká souboj s Emilem Ruusuvuorim. Jednadvacetiletý finský kvalifikant porazil 6-2 3-6 6-4 nasazeného Jordana Thompsona a poprvé v kariéře postoupil do čtvrtfinále turnajů ATP.

Nezaváhal naopak Adrian Mannarino, který smetl dvakrát 6-1 Juičiho Sugitu. O své první letošní semifinále bude nasazená trojka bojovat s Mackenziem McDonaldem. Bývalý 57. hráč světa McDonald si zahraje své první čtvrtfinále na ATP od loňského března. Aktuálně až 209. tenista světového pořadí startující na chráněný žebříček po obratu zdolal 3-6 6-3 6-3 Andrease Seppiho.

Další dva čtvrtfinálové duely obstarají nasazení Tommy Paul s Johnem Millmanem a Egor Gerasimov, přemožitel Jiřího Veselého, s Francesem Tiafoem.

• ATP 250 NUR-SULTAN •
Kazachstán, tv. povrch / hala, 337.000 dolarů
čtvrteční výsledky (29. 10. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kukuškin (Kaz.) - Paire (1-Fr.) 6-7(4) 7-6(2) 6-1
Mannarino (3-Fr.) - Sugita (Jap.) 6-1 6-1
Ruusuvuori (Fin.) - Thompson (8-Austr.) 6-2 3-6 6-4
McDonald (USA) - Seppi (It.) 3-6 6-3 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
Fransoas
Paire je na tom podobně jako Jirka Veselý.Výsledky nemá taky moc přesvědčivé.Je tady určitá paralela s našim nejlepším tenistou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist