Tři nahé zadky... ODS podepsala spolupráci s lidovci a TOP 09 a zakladatel strany se neudržel

29.10.2020 18:18

Publicista, stomatolog a někdejší poslanec Miroslav Macek se opět se svými příznivci podělil o glosy k aktuálnímu dění. „Opět jsme svědky víry, že tři nahé zadky tvoří boháče,“ poznamenal.

Tři nahé zadky... ODS podepsala spolupráci s lidovci a TOP 09 a zakladatel strany se neudržel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Macek si mimo jiné povšiml, že ODS, KDU-ČSL a TOP 09 budou v příštích sněmovních volbách kandidovat v koalici. „A opět jsme svědky víry, že tři nahé zadky tvoří boháče,“ poznamenal právě k tomuto uskupení Macek.

Zaujaly ho i dvě zprávy ve stejnou chvíli, kdy vláda odmítla rozšířit ošetřovné na 80% základ pro děti do 13 let – a zároveň se v tu chvíli objevila informace, že Česko pošle do Jordánska, Libye a Iráku 60 milionů korun na asistenci uprchlíkům.

Anketa

Zaslouží si herec Josef Dvořák státní vyznamenání?

88%
12%
hlasovalo: 17898 lidí
„Zastupující ministr zdravotnictví Prymula se poučil z historie: od středy se večer v osm zavírají obchody a současně platí zákaz vycházení mezi 21. hodinou a pátou hodinou ranní. Něco takového zažily české země naposledy za druhé heydrichiády v létě 1942, i tehdy byla pro zákaz vycházení stanovena devátá hodina večerní. Zakazuje se noční vycházení, ale nikdo nechápe, jaký vliv na vývoj epidemie od toho ‚experti‘ očekávají. Dozvídáme se, že do květinářství mohou nejvýše dva lidé naráz, ale nikdo nechápe, proč zrovna tam a jinde ne. Dozvídáme se, že venčit psa do 500 metrů od domu je bezpečné, ale takových 520 metrů už ne. Dvacítka lidí na 400 metrech čtverečních během farmářských trhů (1 člověk na 20 metrech čtverečních) neznamená nebezpečí, ale kupříkladu 40 lidí (1 člověk na 10 metrech čtverečních) už ano. Lázeňské a léčebně-rehabilitační zařízení mohou poskytovat péči lidem, kteří ji mají alespoň částečně hrazenou z veřejného pojištění, samoplátcům ovšem ne, aniž se kdokoli uráčí nám sdělit, na základě jakých validních kritérií tak bylo rozhodnuto. Zavření škol se ani po 12 dnech na covidové křivce prakticky neprojevilo, ale ‚experti‘ nám nevysvětlili, čím je to způsobeno, přesto mají školy nadále zůstat zavřené,“ poznamenal k opatřením v koronavirové epidemii Macek. A dodal: „A pak že to, co nám dopadá na hlavy, je déšť!“

K opatřením pak poznamenal ještě jednu glosu. Češi jsou smějící se bestie: při pobytu venku po 21. hodině nemusíte mít s sebou psa. Stačí psí lejno v sáčku a tvrzení, že pes se vám zaběhl,“ zakončil.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…