Bláznivá flétnistka Michelle z filmu Prci, prci, prcičky je dnes přitažlivější než před 21 lety

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Michelle Prcicky
Michelle Prcicky

Herečka Alyson Hannigan se zřejmě narodila pro komediální role. Na kontě jich má totiž hned několik. Úplně nejvíce ji ale proslavila bláznivá hudebnice z úspěšné komedie Prci, prci, prcičky, která nakonec sbalila hlavního hrdinu. Jak po dvaceti letech vypadá?

Alyson Lee se narodila v hlavním městě USA Washington v roce 1974. Běžnou rodinu tvořil irský přistěhovalec a řidič kamionu a realitní makléřka.

Po roce od narození dcery se rozešli a malá Alyson vyrůstala s matkou v Atlantě. S herectvím začínala už jako malé dítě, objevila se například v reklamě na McDonaldˈs.

Hned za první roli byla nominována na ocenění

V jedenácti letech se s matkou znovu přestěhovaly, tentokrát do kolébky filmu Los Angeles, kde Alyson absolvovala školu a oficiálně započala svou kariéru.

První rolí, kterou se zapsala do povědomí, je Jesse Mills ve sci-fi komedii Krásná mimozemšťanka. Byla za něj dokonce nominována na cenu za nejlepší mladou herečku.

V krásné mimozemšťance se poprvé setkala s filmovým kolegou Sethem Greenem, s nímž později vytvořila pár v seriálu Buffy, přemožitelka upírů. Tento seriál byl v její kariéře zlomový.

Zdroj: Tinseltown / Shutterstock.com

Spolu s hlavní hrdinkou v podání Sarah Michelle Gellar se objevila ve všech epizodách. Kromě popularity přinesla Alyson role také úspěch soukromý. Při natáčení totiž potkala svého manžela Alexise Denisofa.

Komediální muzikantka

Komediální role jí zřejmě byly souzeny. V roce 1999 byla obsazena do role flétnistky Michelle Flaherty v bláznivé komedii Prci, prci, prcičky.

Zajímavostí je, že Alyson v reálu hrála na klarinet. Původně jí byla nabídnuta méně kontroverzní role Heather. Po přečtení scénáře se ale sama Alyson rozhodla pro roli Michelle.

Další významnou komediální postavou, kterou Alyson ztvárnila, je Lily Aldrin ve velmi úspěšném sitcomu Jak jsem poznal vaši matku.

V soukromí je už sedmnáct let šťastně provdaná za již zmíněného Alexise Denisofa a společně vychovávají dvě dcery. Dnes je jí šestačtyřicet let a většinu svého času věnuje rodině. Bláznivou flétnistku byste ale v jejím obličeji stále poznali.

Autor: Karolína Stoczková


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články