10 nedávných dokumentů na HBO GO, které se vyplatí vidět

nejnovější dokumenty hbo go

Zatímco Netflix vytahuje z rukávu jeden skvělý dokument za druhým, HBO servíruje dokumentární tvorbu v mnohem menších dávkách. To ale nic nemění na tom, že těchto deset dokumentů, které byly uvedeny na službě HBO GO za poslední měsíce, můžeme doporučit.

537 hlasů

Vzrušující celovečerní dokumentární film 537 hlasů podrobně zkoumá, jak mezinárodní spor o opatrovnictví tehdy šestiletého Eliana Gonzaleze vyvolal roku 2020 v okrsku Miami-Dade politické vřavy, které významně ovlivnily výsledek prezidentských voleb.

Banksy a vzestup pouličního umění

Banksy je nejnechvalněji proslulý pouliční umělec na světě, jehož politická díla, kuriózní nezákonné kousky i troufalá vniknutí pobuřují vládnoucí establishement už více než dvě desetiletí.

Děti showbyznysu

Celovečerní dokument Děti showbyznysu, který pojednává o úspěších i nezdarech dětí činných v oblasti zábavního průmyslu, obsahuje rozhovory a sondy do životů a kariér někdejších nejslavnějších dětských hvězd na světě.

Dokonalá zbraň

Dokument Dokonalá zbraň, inspirovaný stejnojmenným bestsellerem bezpečnostního korespondenta deníku New York Times Davida E. Sangera, zkoumá vzestup kybernetických konfliktů jako hlavního způsobu, jakým spolu dnes jednotlivé státy světa soupeří a navzájem se sabotují.

Divoká karta

Vzestup a pád Craiga Cartona, přední osobnosti newyorského sportovního rádia. Snímek prostřednictvím řady otevřených rozhovorů s Cartonem odhaluje, jak mu jeho tajná a neovladatelná závislost na hazardních hrách, financovaná nelegálním obchodováním se vstupenkami, zničila kariéru.

Lekce lásky

Po mnoho let dělala Jola přesně to, co se od ní očekávalo. Matka šesti dětí, týraná manželem, se oblékala do pestrých šatů a výrazně se malovala, aby budila dojem, že vše je v pořádku. Jednoho dne v sobě ovšem sebere sílu, manžela opustí a začne žít naplno.

Můj domov

Už dvě desítky let žijí členové rodiny Enacheovy, rodiče a jejich devět dětí, v divočině Bukurešťské delty. Na druhé straně řeky se rozprostírá rumunské hlavní město, kde se úřady už mnoho let zabývají plány na proměnu neudržované pláně v národní park.

Ojai v plamenech

Jedné horké prosincové noci roku 2017 způsobilo vadné elektrické vedení v horách kalifornského okresu Ventura County nejničivější požár v dějinách země. Tento dokument vypráví příběh o zkáze komunity i jejím přežití a současně analyzuje příčiny a důsledky těchto katastrofálních požárů.

Postiženi muzikou

Hudební kroužek Jedličkova ústavu, dnes známý jako kapela The Tap Tap, založil před jednadvaceti lety Šimon Ornest a lidem s postižením tím dal příležitost uspět i mimo každodenní ústavní péči. Pozorující a k situacím pozorná kamera zaznamenala během let osobnostní vývoj několika muzikantů.

Ze záznamu

Dokument Ze záznamu vypráví silný a znepokojivý příběh Drew Dixonové, producentky hudebních hitů. Dixonová v návaznosti na hnutí #MeToo zápolí s rozhodnutím stát se jednou z prvních černošských žen, které předstoupí před veřejnost a nařknou hip-hopového magnáta ze sexuálního napadení.