Ackermann slaví premiérový triumf na Vueltě, pomohla mu k tomu diskvalifikace Bennetta

Rovinatou devátou etapu cyklistické Vuelty vyhrál Němec Pascal Ackermann, přestože ve finiši nestačil na favorizovaného Ira Sama Bennetta. Ten si však ve spurtu počínal nedovoleně a krátce po dojezdu byl diskvalifikován. Celkově dál vede Ekvádorec Richard Carapaz s náskokem 13 sekund před slovinským obhájcem Primožem Rogličem.

Aguilar de Campoo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po téměř 160 kilometrech protnul cílovou pásku jako první Bennett, který nakonec doplatil na to, že se při nájezdu do závěrečného spurtu dostal do kontaktu s Lotyšem Emilsem Liepinšem.

Roglič zaútočil na Vueltě, vyhrál horskou etapu a snížil Carapazův náskok v čele závodu na 13 sekund

Číst článek

Vítězství tak připadlo Ackermannovi, jenž při svém prvním startu na Vueltě oslavil premiérový triumf. Druhý skočil Belgičan Gerben Thijssen a třetí další Němec Max Kanter.

Bennettův kolega ze stáje Deceuninck-Quick Step Zdeněk Štybar dojel na 44. místě ve stejném čase jako vítěz, druhý český zástupce Jan Hirt ztratil na hlavní pole téměř dvě minuty.

V pátek je na programu další rovinatá etapa z Castra Urdiales do Suances, která měří 185 kilometrů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme