Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Judisté se kvůli vládním restrikcím připravují na domácí ME na kempu v Maďarsku

Listopadový kalendář evropského juda je nabitý třemi kontinentálními šampionáty. Plánovaným vrcholem má být mistrovství Evropy v Praze. České reprezentační výběry se kvůli zpřísněným podmínkám kvůli sířící se pandemii koronaviru připravovaly na kempu v maďarské Tatě.

Je nám líto, video expirovalo.
Judisté se připravovali na vrchol podzimu na kempu v Maďarsku

Při neúčasti Lukáše Krpálka, kterému teprve skončila domácí karanténa, využilo tréninku v Madarsku pět judistů nominovaných na domácí evropský šampionát.

Vzhledem k uzavření vnitřních sportovišť v Česku je taková příprava klíčová, i když mezinárodní konkurence je slabší než jindy.

"Byli jsme tu s maďarskými judisty, je tu i pár zahraničních závodníků, ale ta kvalita na sparing tu není taková jako v minulých letech," připouští čtyřnásobný účastník mistrovství světa David Pulkrábek.

Juniory čeká mistrovství Evropy v Chorvatsku už 4. listopadu. V Tatě se připravovali i s judisty se zkušenostmi z vrcholných seniorských turnajů.

"Ti nejstarší junioři jsou už v olympijském cyklu do Tokia nebo do Paříže. Rozdíl je tam znát, jsou mnohem silnější," hodnotí dorostenecký mistr světa Adam Kopecký.

Oporou juniorské reprezentace má být světová devítka Renata Zachová. Ta se jako jediná přesune do dějiště šampionátu z Kosova, kde trénovala v silné konkurenci domácích závodnic a judistek Turecka a Velké Británie.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články