Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Knockout v Edenu po směšném vyloučení, píší v Německu o porážce Leverkusenu

Německá média sice označila čtvrteční porážku fotbalistů Leverkusenu v Evropské lize s pražskou Slavií za zaslouženou, ale pozastavila se nad vyloučením Karima Bellarabiho. Červenou kartu ve 22. minutě označila za zbytečnou, šokující, kontroverzní a směšnou.

Červená karta pro Karima Bellarabiho proti Slavii
zdroj: Reuters autor: David Černý

Bellarabi dostal od rozhodčího Williama Colluma červenou kartu poté, co podrazil unikajícího Lukáše Provoda. Slavia v početní výhodě nejprve  zahodila pokutový kop, ale deset minut před koncem rozhodl po rohovém kopu o vítězství českého mistra Peter Olayinka.

"Byl to hořký večer pro Leverkusen. Většinu zápasu bojoval v oslabení a nakonec zaslouženě prohrál," napsal list Geissener Allgemeine. "Knockout po směšném vyloučení. Nešťastná a zbytečná prohra se Slavií je komplikací v boji o postup," přidal deník Bild.

"Bellarabi se snažil zastavit Provoda, uklouzl a trefil ho. Jasná žlutá karta, mysleli si všichni. Ale rozhodčí Collum ke zděšení Leverkusenu vytáhl červenou kartu," pokračoval Bild. 

"Opakované záběry jasně ukázaly, že šlo o přísné rozhodnutí. A protože ve skupinové fázi Evropské ligy není VAR, verdikt nikdo nemohl změnit," připomněl Rheinische Post absenci videorozhodčího.

"Po galapředstavení proti Nice (vítězství 6:2) se zdecimovaný Leverkusen zase vrátil na zem," uvedl server n-tv.de. "Bayeru chybělo šest hráčů kvůli zranění a od 22. minuty musel navíc hrát v oslabení po pochybné červené kartě," dodal portál.

"Leverkusen hrál téměř 70 minut v oslabení po velmi kontroverzní červené kartě pro Bellarabiho. Zkušený skotský rozhodčí Collum mu dal červenou kartu přesto, že záložník před tím uklouzl a soupeře nezasáhl nijak tvrdě," napsal web sport1.de.

Trenér Bosz: Byl to především zbytečný faul

Kouč Leverkusenu Peter Bosz si po porážce 0:1 na brzké vyloučení Bellarabiho nestěžoval. Podle něj šlo především o zbytečný zákrok. "Někteří lidé říkají, že to na červenou kartu nebylo, ale faul to byl. A podle mě byl naprosto zbytečný," poukázal na to, že Bellarabi zasáhl Provoda v hloubi slávistické poloviny hřiště.

"Byla to naprosto zbytečná porážka. Je samozřejmě náročné hrát dlouho v oslabení, ale ani tak jsme neměli prohrát," dodal bývalý trenér Ajaxu nebo Dortmundu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články