Německá média označila Bellarabiho vyloučení za kontroverzní

30.10.2020, 08:41
Aktuality
Karim Bellarabi dostává červenou kartu (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (67)

Přidat komentář
PaulinhoTheGunner

Že neměl dostat červenou je stejně tak jasné, jako že měl borec z Lille dostat druhou žlutou... Je ostudou, ze se takove chyby stavaji na urovni evropskych poharu. Ale zas je fakn, ze jednou z toho pro zmenu tezil cesky fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby tam byl VAR, nikdy by se to nestalo

Reagovat
PP

to bez debaty.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, a za tedy má rozhodčí dávat ČK? Skluz ze zadu, bez možnosti hrát míč. Kurva musíme ty hráče trochu chránit. Za mě to ČK je

Reagovat
LokoLFC

V tom případě ČK i za držení za dres.

Reagovat
meno

Opravdu nevidíš rozdíl v držení dresu a v kose zezadu bez míče

Reagovat
dave30

Doporučuji www.livesport.cz prohlédnout v klidu ještě několikrát. Jestli je toto likvidační faul, tak se žádný zápas nemůže dohrát s 22 hráči.

Reagovat
meno

wtf, kde píšu o likvidačním faulu? To jako mají bejt redky jenom za zlomený nohy?

Reagovat
dave30

Likvidační (já vím, zní to blbě, tak co tedy velmi nebezpečný faul) faul nemusí končit úrazem. A pouze v tomto případě je na místě červená. Prohlédni pomalu (po desetinkách) ještě jednou (vteřina 14) a řekni mi, co na tomto faulu bylo tak moc nebezpečného.

https://www.livesport.cz/zapas/jwLA7nKH/#video

Reagovat
meno

Za mě žlutá málo. Šel vyloženě s cílem sejmout Provoda, bez šance na dotyk s balónem. Redka je přísná, ale žlutá by byla málo. Navíc se sudí dobře držel nastavenýho metru a karty rozdával jak cigánka na pouti.

Reagovat
dave30

To co jsi popsal je na červenou málo. Musí to být velice nebezpečný faul (většinou se snahou zasáhnout chodidlem soupeřovu nohu, přitom ji nemusí zasáhnout). Tento aspekt tam v žádném případě není (chodidlo je daleko před Provodem). Takových "přerušení" je v každém zápasu několik. A já jsem přesvědčen, že ten hráč až do toho podklouznutí věřil tomu, že ten míč odehraje. Potom již "obyčejné" přerušení.

Reagovat
dave30

Jinak ten rozhodčí do tohoto zákroku nevytáhl jedinou kartu (první žlutá v 59. minutě), tak o jakém metru to mluvíš?

Reagovat
meno

Chtěl jsem vytáhnout statistiku faulů, ale těch bylo v první poločase víc No nevím, třeba do toho šel, že první poločas bude sekat Bayer a v druhým nás

Reagovat
dave30

Reagovat
LokoLFC

Vidím, ale fotbalově je držení za dres stejná prasárna.

Reagovat
dave30

Takže likvidační faul? Pusť si to v klidu ještě jednou (třeba livesport). Tam vůbec nemohlo dojit ke kontaktu s chodidlem, protože to bylo před hráčem. Šel jednoznačně po míči a nedosáhl na něj pouze proto, protože podklouzl. Jestli je toto likvidační zákrok (jinak by měla být žlutá), tak v tom případě většinu zápasů nemůže dohrát 22 hráčů.

Reagovat
adoxx

Reagovat
smazaný uživatel

Evropská liga by jednoznačně měla mít VAR, je to ostuda, že v tak významné soutěži stále rozhodují chyby a nejistota rozhodčích. Tohle teda výjimečně bylo ve prospěch českého týmu, dřív to spíš bylo naopak, ale jisté je jedno: vždycky je to v neprospěch fotbalu.

Jinak VAR by měl být přítomen už kvůli té šaškárně s gólmany při penaltách. Pokud v zápasech s VAR hlídají prohřešky o 5 cm, tak je nutné VAR držet všude, jinak nedokážou nikdy udržet jednotný metr...

Reagovat
mistr129

A co by tady VAR změnil? Rozhodčí na to už sám měl dobrý výhled, do tohohle by VAR moc ani zasáhnout nemohl

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl. VAR může a má zkoumat situace s červenou kartou. Tady by mu asi řekli, ať se jde podívat a třeba by změnil názor.

Reagovat
mistr129

Pokud se nepletu, rozhodčí popíše VARu situaci tak, jak ji viděl, a pokud to tak skutečně je, tak ho VAR nevolá, i když má jiný názor. Na tomhle nebylo moc co popsat jinak než se stalo

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě by nic nezměnil, tu ČK si v pohodě obhaji, navíc ji udělil správně

Reagovat
dave30

Ne, ne a ještě jednou ne. Opravdu se na to mrkni znovu. Co je na tom zákroku na červenou?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemusel by se rozhodovat na základě půl sekundy, mohl by se podívat na záznam z více úhlů a vyhodnotit to podle nejlepšího vědomí a svědomí. Imho by tady potom červenou nedal.

Reagovat
smazaný uživatel

A za co tedy rozhodčí mají dávat ČK? Skluz, zezadu, bez možnosti hrát míč.

Reagovat
dave30

Bez emocí. Zezadu - ten hráč k Provodovi přibíhá zepředu a do skluzu jde v okamžiku, kdy je v bočním postavení. Kdyby šel chodidlem proti noze (ani by ji nemusel trefit), tak neřeknu ani slovo. On šel ale po míči (špatný odhad, podklouznutí) a chodidlo vytrčil, až ho měl pěkný kus před Provodem. Nemám žádný oblíbený klub (fandím dobrému fotbalu) a v pohárech přeji především našim, ale toto opravdu ne. https://www.livesport.cz/zapas/jwLA7nKH/#video

Reagovat
Kiwi-21

Jako já jsem pro tvrdší hru a dal bych spíše žlutou ale z té opakovačky mi to naopak přišlo horší než při 1 pohledu a byl daleko od míče, pořád bych dal spíše žlutou ale červené se dle mého taky nikdo divit nemůže

Reagovat
dave30

Ale on šel po míči a ne po nohách. Podívej se na to jako celek. Nejprve odkud k Provodovi přibíhá (faul zezadu ), šel do skluzu po míči , ale protože podklouzl (samozřejmě, protože prudce měnil směr), tak na něho nedosáhl. Jeho chodidlo ani chvíli nesměřovalo na Provodovy nohy (a za to se dávají červené), protože bylo před ním.

Reagovat
Kiwi-21

No šel po míči který neměl šanci vypíchnout

Moc se nedivím že byla červená a právě že opakované záběry vypadaly hůře než ten živý

Je to jedna z červených co překvapí, nedával bych ji ale v pohodě se dá dát

Doteď si vzpomenu jak se nadávalo na souboj Čoliče ze Šulcem v baráži že měla být penalta i když Čolič jednoznačně jako 1 zasáhl míč a všichni se z toho z prominutím mohly posrat že nebyla penalta a tady u téhle červené byl opravdu daleko od míče

To samé penalta pro Slavii čistě dle pravidel naprosto v pořádku

Ale tady by se ty pravidla měli změnit že pokud míč nejde alespoň k prostoru branky a gólman uhybá tak nepískat penaltu

Reagovat
dave30

O penaltě se vůbec nechci bavit (za mě jasná). Zpět k červené. Aby to bylo na červenou, tak to musí být nebezpečný zákrok s možností zranění (vzdálenost od míče opravdu nerozhoduje, to by se většina zápasů pro nedostatek hráčů nedohrála). Proto se dává červená pouze když podrážka směřuje na nohy (nemusí je zasáhnout). Tam opravdu zranění hrozí. V tomto případě nikoliv. (podrážka daleko před Provodem). Za mě normální prodražení (zajimalo by mě, jak to rozhodčí popsal v zápise o utkání.

Reagovat
Kiwi-21

No jak jsem psal dal bych žlutou, ale tuhle červenou si jde taky úplně obhájit a to i kdyby tam byl VAR, možná věc pohledu ale každý z nás viděl určitě červené i za mnohem slabší či menší zákroky

Reagovat
dave30

Myslím, že nejsem konfliktní typ, svou chybu vždy ( ) rád uznám. Ale v tomto opravdu neuhnu. Toto si opravdu neobhájí a bude potrestán...Samozřejmě nebude a já budu za idiota.

Reagovat
Kiwi-21

Uvidíme klidně svou chybu taky uznám

Jak píšu za sebe bych taky nedával červenou

Reagovat
dave30

Reagovat
smazaný uživatel

Při tom faulu určitě nic. Ponechal by ČK. To jen místní odborníci si chybně myslí, že by tu ČK zrušil

Reagovat
YNWA__MSN

VAR ničí fotbal - musí se zrušit nebo předělat

Reagovat
smazaný uživatel

VAR ho zatím ničí především tím, že někde je a někde není. Určitě je tam prostor na zlepšování, ale rušit ho je hovadina

Reagovat
adoxx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

U VARu je hlavně problém, že jsou moc obecná pravidla. Díky tomu si každý rozhodčí může všechno posoudit podle sebe a tím dochází k zvýhodňování určitých týmů.

Stačilo by zrevidovat pravidla tak, aby šlo jednoznačně zodpovědět na problém na hřišti ano nebo ne jedním metrem. Pak by nedocházelo k vymyšleným penaltám jen proto, že se obránce útočníkovi lehce otře o rameno.

Reagovat
vanGomm

Asi je to tak záměrně.Jenže to není jenom ve fotbale.Třeba pokuty,tam slyšíme,že za to a to hrozí npř. až 5 000,-.Ve finále je ta pokuta mnohem mírnější a někdy dojde i na domluvu Nebo někomu za něco hrozí 2-8 let vězení.I zde by mělo platit daleko jednoduší řešení za to je tolik a za tamto tolik.V hospdě také není na jídelním lístu,že 0,5 l piva stojí 20-80 Kč.Je tam jedna cena a ber,nebo neber.

Reagovat
smazaný uživatel

Červená byla úplně jasná .Faul zezadu, ten hráč moc dobře věděl, co dělá. Jak by řekl rudý bolševický milicionář a předdseda SSM v ČT Čapek, byl to faul z rodu taktických. Jenže ten Němec přehnal jak razanci, tak hlavně zvedl nohy. Rozhodčí byl přímo u toho a v pohodě si ji obhájí. Od začátku bylo jasné, že si hráči mysleli, že když je to Skot, tak bude pískat fauly málo a on naoapk pískal všechno.

Reagovat
clinger

Reagovat
dave30

Jak může hráč, který přibíhá k soupeři zepředu, faulovat zezadu?

https://www.livesport.cz/zapas/jwLA7nKH/#video

Reagovat
YNWA__MSN

A dát sem třeba video toho zákroku?!

Reagovat
dave30
Reagovat
kilobyte

A bylo "praserozhodčí" a "moneyball"?

Reagovat
clinger

starej se o ty svoje dřeváky

Reagovat
kilobyte

Reagovat
smazaný uživatel

Co se rozčiluješ demente?

Reagovat
REPLIKATOR

Tohle je teprve zářez, ne jak to slávistický fňukání v Dánsku.

Reagovat
bobis21

Reagovat
clinger

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
adoxx

Reagovat
vanGomm

Fotbalová pravidla jsou (záměrně?) velmi elastická a tak mají rozhodčí ve svém rozhodování celkem velký prostor.Jeden ty situace vyřeší tak jiný naopak.To se týká někdy i u VAR,protože i tam má konečné slovo zase jen člověk.Nakonec mají vlastně všichni pravdu.Říká se tomu,že si to obhájí Pokud jde o to vyloučení.Ano většina byla překvapena,protože na to nejsme zvyklí.Rozhodčí za podobné fauly dávájí totiž žlutou a najdou se i tací co to řeší domluvou V tomto případě rozhodčí použil červenou kartu a jelikož to byl faul zezadu a navíc bez šance hrát balon,tak proč ne červená.Jelikož podoná vyloučení vidíme velice zřídka,tak to vyloučení někdo bere jako přísné,jiný že měla být max.žlutá a co Slavii nemusí,nebo dokonce nenávidí,no tak ty tomu říkají zářez

Reagovat
dave30

https://www.livesport.cz/zapas/jwLA7nKH/#video

Zezadu? Podívej se na to, kde jsou hráči vteřinu před kontaktem.

Reagovat
dave30

Navíc chodidlo je před hráčem, takže vůbec nemůže zasáhnout nohy protihráče. Ano, zákrok na žlutou. Špatně vyhodnotil situaci (plus podklouzl), takže na balón nedosáhl. Ale v žádném případě úmyslný likvidační faul.

Reagovat
vanGomm

Někdy se takovým faulům také říká,že pouze přerušil hru,aby nedošlo k přečíslení a tým se mohl v klidu sformovat Tedy pouze takové taktické přerušení hry.Utkání jsem sledoval a také si hned myslel,že dá rozhodčí žlutou.Jenže jak říkám pravidla jsou velice elastická.Navíc každý rozhodčí má jiný "metr".Tím myslím,že některý to řeší pouze ústním napomenutím,většiná za to dá žlutou a najdou se někteří co dají červenou.Už jsem za podobné fauly viděl dávat červené karty.Pravda moc jich nebylo,ale občas se to stane.

Reagovat
dave30

Jsem téměř přesvědčen, že to byla hrubá chyba kterou si neobhájí a bude potrestaný. Nešlo o úmyslný faul s možností zranění (chodidlo v žádném případě nesměřovalo na nohy Provoda). Pouze v tomto případě se uděluje červená (nebo pokud je to přerušení vyložené gólové akce). Pokud se jedná o "obyčejné" přerušení, tak se dává žlutá (jinak by se nedohrál žádný zápas pro nízký počet hráčů). Pokud si to obhájí, budu za pěkného vola.

Reagovat
vanGomm

Tak ono toho v pravidlech je.Třeba,že když jde balon pomalu za brankovou čáru a bránící hráč "tancuje" ze strany na stranu za účelem,aby útočící hráč nemohl hrát.Takových momentů je v zápasech celkem dost.V pravidlech je jasně napsáno,že jde o bránění ve hře.Kolik rozhodčích tohle pravidlo dodržuje?Bud to nechají,nebo dokonce pískají faul útočníka.Proč nikdo z těch expertů v před a pozápasových debatách v TV na toto neupozorní?

Reagovat
dave30

Zase chyba. Bránění ve hře je to tehdy, pokud ten hráč nemá míč pod kontrolou, to znamená, že je od balónu daleko a svým tělem blokuje přístup k míči.. Pokud je s míčem v kontaktu, tak to bránění ve hře není. To by muselo být nedovolené bránění jakékoliv krytí míče, aby ho soupeř nemohl získat.

Reagovat
vanGomm

Já se do pravidel koukal a tam tento případ je psán jako bránění ve hře.Připouštím,ale,že se to mohlo za 20 let změnit.Mě to tedy jako bránění ve hře přijde.Ten bránící hráč hrát schválně nechce a naopak tomu druhému v té hře brání.

Reagovat
dave30

Hráč, který právě hraje míčem (má míč pod kontrolou), smí soupeři bránit v získání míče a neporušuje přitom pravidlo. Přitom však musí být tváří a tělem obrácen k míči (nikoli k soupeři) a nesmí se sehnout, a tím soupeře odstrčit. Obrátí-li se hráč zády k soupeři proto, aby z taktických důvodů umožnil míči opustit hrací plochu, neporušuje pravidlo a soupeř do něho smí dovoleným způsobem zezadu vrážet.

PŘESTUPKY TRESTANÉ NEPŘÍMÝM VOLNÝM KOPEM (část B pravidla 12)

Reagovat
dave30

Toto je z pravidel vydaných k 1.7.2009

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele