TOP 11: Kultovní horory na Netflixu

kultovní horory netflix

Nestárnoucí horory, které dokážou nahnat husí kůži i po desítkách letech. Přesně o takové filmové počiny není na Netflixu nouze. Stačí si jen vybrat a máte plán třeba na halloweenský večer.

Čelisti

Když obrovský a nenasytný bílý žralok terorizuje ostrov Amity, policejní náčelník, oceánograf a zkušený lovec žraloků se vydávají tuto bestii zničit. Čelisti jsou první film, který v amerických kinech vydělal 100 milionů dolarů a stal se tehdy nejvýdělečnějším filmem.

Ďáblův advokát

Nový právní zástupce v nejmocnější právnické firmě nikdy neprohrál případ. Možná brzy prohraje vlastní duši! Vynikající Al Pacino a Keanu Reeves v hlavních rolích.

Halloween

Klasický krvák, ve kterém se Michael Myers po útěku z psychiatrické léčebny vrací na Halloween domů, aby rozpoutal vražedný masakr. První díl veleúspěšného seriálu s držitelem Zlatého glóbu Jamiem Lee Curtisem v režii mistra hororů Johna Carpentera.

Christine

Podivínský student rekonstruuje veterána Plymouth Fury z roku 1958 – ale jakmile sedne za volant, jeho sebevědomí se promění v šílenou bezohlednost. Film legendárního Johna Carpentera.

Kostka

Šestice osob zjišťuje, že je zavřená v bludišti vzájemně propojených krychlí. Netuší, jak se tam dostali nebo proč byli vybráni, ani nevidí žádnou zjevnou cestu ven.

Kruh

Reportérka se podívá na video, které prý do sedmi dnů přivodí divákům smrt. Dokáže jeho tajemství rozluštit dřív, než jí vyprší čas? Tenhle oblíbený horor s držitelkou řady ocenění Naomi Watts uspěl jak po obchodní, tak po umělecké stránce.

Noc hrůzy

Charley Brewster zjistí, že jejich příjemný nový soused je ve skutečnosti upír. O pomoc proto požádá herce Petera Vincenta, který se proslavil rolí lovce upírů.

Osvícení

Spisovatel Jack Torrance hledá klidné místo pro psaní svého nového románu. Brzy však zjišťuje, že samota uprostřed hor je tísnivá a začíná přicházet o rozum. Kultovní horor Stanelyho Kubricka.

Poltergeist

Poklidný život jedné kalifornské rodiny naruší síly z onoho světa, které se zabydlí v jejím domě na předměstí. Zpočátku jsou vetřelci jen dva, ale brzy se celý dům změní ve strašidelný zámek.

Psycho

Sekretářka z realitní kanceláře uteče s pořádným balíkem peněz. Ráda by začala nový život, ale skončí ve zlověstném Batesově hotelu. Tenhle Hitchcockův mistrovský kousek získal čtyři nominace na Oscara a je jedním z největších filmů všech dob.

Spalovač mrtvol

V Praze 30. let se pracovní nadšení zaměstnance krematoria zvolna mění v šílenství. Muž totiž začíná věřit, že spalováním těl zachraňuje duše zemřelých.

Pokračuj na nejlepší horory na Netflixu nebo nejlepší hororové seriály na Netflixu.