Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Bez porážky ovládli základní část, na trofej si ale nesáhnou. Gladiátorům skvěle rozehranou sezónu anulovali

Vyhráli, co mohli, přesto na trofej pro vítěze Paddock ligy letos nedosáhnou. Gladiátorům jakékoli další plány zhatila epidemie koronaviru a s tím související rozhodnutí České asociace amerického fotbalu o anulování veškerých rozehraných soutěží.

 Měla to být sezóna, která korunuje několikaleté snažení vydrápat se ze čtvrté ligy amerického fotbalu až na úplnou českou špičku. Vše šlo hladce, Vysočina byla v zápasech základní části Paddock ligy dominantní a i proti silným soupeřům sbírala přesvědčivá vítězství. S bilancí osmi výher v osmi zápasech byli Gladiators právem považování i za favorita vyřazovacích bojů. Zdálo se, že jejich sezónní heslo „No limits“ bylo zvoleno skutečně výstižně.    

Limity Gladiátorům nenastavili tolik soupeři jako pondělní rozhodnutí Rady České asociace amerického fotbalu. Ta odhlasovala předčasné ukončení sezóny, což znamená, že letošní ročník všech lig zůstane bez vítězů i konečného pořadí. Poprvé od roku 1994.

„V současné situaci to vnímáme jako rozumné rozhodnutí. Momentálně není jasné, kdy bude možné začít alespoň opět trénovat, natož hrát zápasy,“ hodnotí smířlivě situaci manažer a hráč Vysočiny Gladiators Martin Kulha. „Osobně to vnímám tak, že když vidíme situaci v nemocnicích a celkově ve společnosti, kdy mnoho lidí řeší velké finanční problémy spojené s vládními opatřeními, tak naše zrušené play-off není asi nijak zásadní problém.“

A právě ve vyhlíženém play-off měla forma Gladiátorů gradovat, našlápnuto měli skvěle. Ze sedmi odehraných zápasů (osmé vítězství bylo kontumační) byla „nejtěsnější“ výhra v Plzni o 16 bodů, v mnoha zápasech převyšovali svoje velmi výrazně.

„Výsledkově se sezóna povedla na výbornou. Nejenom, že jsme neprohráli, ale ve všech zápasech jsme předvedli přesvědčivé výkony s minimem chyb i vážných zranění,“ těší Kulhu, podle kterého týmu prospěla změna obranného schématu a přítomnost hostujících hráčů z Prague Black Panthers, kteří umožnili Gladiátorům progres nejen na fotbalovém hřišti, ale i v přípravě na soupeře.

Z tohoto pohledu je pak samozřejmě hořké, jakým způsobem sezóna dopadla. „Zklamaní samozřejmě jsme, ale na druhou stranu je to něco, co nikdo z nás neovlivní. Nezbývá nám nic jiného než počkat, až se situace uklidní a poté se opět vrhnout naplno do přípravy tak, abychom dominantní výkony z letošního roku předváděli i na jaře, kdy by se měl rozjet nový ročník Paddock ligy,“ vzhlíží již k dalšímu ročníku manažer Vysočiny.

Ten si pochvaluje i pokrok, který se udělal i v organizaci domácích zápasů. Od loňské sezóny totiž Gladiátoři nastupují na stadionu FC Vysočina. „Snažili jsme se fanouškům zajistit maximální komfort a zábavu po celý zápas. A vzhledem k tomu, že určitě nechceme ani v tomto usnout na vavřínech, už nyní máme v plánu několik dalších novinek, se kterými přijdeme příští rok,“ slibuje s úsměvem Martin Kulha.

Manažer úspěšného týmu by rád poděkoval i za podporu, které se celého gladiátorské organizaci dostávalo během (ne)celé sezóny. „Vážíme si toho, že jsme měli velmi slušnou návštěvnost i v této době, kdy mezi lidmi všeobecně panuje strach z hromadných akcí. Těšíme se, že minimálně stejnou atmosféru, jako byla ta na letošních zápasech, zažijeme i příští rok. Velké poděkování patří také všem našim partnerům, bez kterých by Glads nebyli tam, kde jsou,“ dodává s vděkem na závěr.

Ohodnoť článek

Foto Facebook / Vysočina Gladiators

Štítky Vysočina Gladiators, americký fotbal, Jihlava, Paddock liga, pandemie covidu-19, Česká asociace amerického fotbalu, Kraj Vysočina, Martin Kuľha, FC Vysočina Jihlava, Prague Panthers

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bez porážky ovládli základní část, na trofej si ale nesáhnou. Gladiátorům skvěle rozehranou sezónu anulovali | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.