TIP REDAKCE: Nejbláznivější hudební suvenýry – těhotenský test Britney Spears nebo vzduch z koncertu

zleva: Marilyn Monroe, James Blunt, Justin Bieber | Zdroj: facebook.com

Na světě je mnoho chytrých obchodníků, kteří chytnou za pačesy každou příležitost k přivýdělku. A zjevně je na světě i mnoho lidí, kteří takovým prodejcům na lep skočí a za nějakou memorabilii jejich nejoblíbenějšího umělce utratí své celoživotní jmění. Kolik tisíc dolarů byste za vyžvýkanou žvýkačku Britney Spears či falešný nehet Lady Gaga dali vy?

Použitý těhotenský test a rozžvýkaná žvýkačka Britney Spears

Díky své divoké historii byla Britney Spears na radaru bláznivých příživníků dlouhou dobu a její soukromí narušovali s velkou oblibou. Mezi nejpodivnější úlovky patří vyžvýkaná žvýkačka, kterou zpěvačka vyplivla během koncertu ve Wembley Areně v roce 2000. Ta někomu stála za 14 tisíc dolarů. O pět let později už sliny nestačily. V hotelovém pokoji po Britney zbyl použitý těhotenský test, který byl navíc pozitivní. Člověk by čekal, že taková paráda bude cennější než žvýkačka, avšak se prodala za jen třetinovou cenu.

Čtěte také: Rapper, folkový zpěvák a prezident Turkmenistánu v jednom. Tohle je Gurbanguly Berdimuhamedow

Nakousnuté toasty sex symbolů

Na vlnách internetu mají hodně vysokou cenu i nedojedené kousky chleba. Před dvaceti lety to někdo vyzkoušel na toustu Justina Timberlakea. Ten ho po sobě zanechal na rádiové stanici, kde zrovna dělal rozhovor. DJ se tehdy rozhodl, že z toho něco vymáčkne. Za více než tisíc dolarů toast prodal odhodlané devatenáctileté fanynce. Ještě lépe si však vedl toast s vegemite, který pro znechucení nedojedl Niall Horan z One Direction, když ho měli všichni kluci v australském pořadu vyzkoušet. Tuhle mňamku si někdo přivlastnil za 65 tisíc liber. Snad to za to stálo.

Jak prodat vlastní sestru podle Jamese Blunta

Zní to dost drasticky, ale je tomu tak. Nebojte se, nedošlo k žádné roztržce a nabídce sourozence k barbarskému rituálu. Blunt se o této historce zmínil v rozhovoru pro GQ. Podle jeho slov svou sestru na internetu nabídl proto, že pro ni sháněl transport do Irska, kde se konal rodinný pohřeb, ale zrovna přestala létat letadla i plout trajekty. Muž, který sestru koupil, čirou náhodou disponoval helikoptérou, se ženou si padli do oka tak, že se nakonec i vzali.

Vzduch na památku nezapomenutelného koncertního zážitku

Kde nejsou prostředky, poslouží kreativita. Někdo na koncertě Kanyeho Westa zavřel plastový pytlík a doma se ho pokusil prodat jako vzduch z nezapomenutelného koncertu. Z nějakého důvodu se jeho cena dostala až na 65 tisíc dolarů. Koncertní vzduch v pytlíku se snažil prodat i jeden Australan po koncertu zpěvačky Adele v Adelaide. V popisku produktu napsal, že „opravdový fanoušek tento vzduch přece musí mít”.

Odpočívej v pokoji a směrem k Marilyn Monroe

Před desítkami let prodal baseballový hráč Joe DiMaggio svou kryptu pánovi jménem Richard Poncher. Jedním z posledních přání tohoto pro veřejnost bezvýznamného pána bylo být pohřben hlavou dolů tak, aby mohl koukat do země pod ním, kde ležela ve své kryptě Marilyn Monroe. Poncher zemřel v roce 1986. V roce 2009 jeho vdova potřebovala konečně splatit hypotéku a rozhodla se, že místo zkusí prodat a nebožtíka manžela přemístí jinam. Ačkoliv se příhozy vyšplhaly až na 4,5 milionu dolarů, částku nikdo nikdy nezaplatil, a tak vedle Marilyn leží Poncher dodnes. U krásky chtělo spočinout jistě mnoho dalších lidí, místo vedle si za 75 tisíc dolarů vydobyl Hugh Hefner a od své smrti v roce 2017 se tam také skutečně nachází.

Čtěte také: Radiohead, Northlane aneb Kapely pojmenované podle skladby jiného interpreta

Jestli si v srdci chováte napraveného bad boye Justina Biebera, mohli jste si za roky jeho působení vybrat z nepřeberného množství položek obsahujících tento kvalitní genetický materiál. V roce 2013 s Ellen DeGeneres dali na eBay trs jeho neodolatelných vlasů a do hodiny měl cenu 10 tisíc dolarů. Nakonec se lokny prodaly za ještě čtyřikrát vyšší cenu.

Bez vědomí Biebera se však prodávalo věcí mnohem víc. Po koncertu v německém Frankfurtu v rámci turné k desce Purpose Justin hodil jednu ze svých Yeezy tenisek do nadšeného davu. Ten šťastlivec, co ji vybojoval, neváhal a ihned ji vyvěsil na internet. Vydělal si solidních 5 tisíc eur. Po jedné návštěvě britského království se také chtěla zviditelnit jedna servírka, která hvězdě nalila v malé hospodě sklenici mléka. Tuto skleničku se snažila střelit, ale byl to docela propadák. Dostala jen mrzkých 30 liber.

Zúročená manikúra a pedikúra

Pokud zrovna jíte, možná si závěr článku nechejte na později. Zpěvák slavné britské kapely Radiohead Thom Yorke si před jedním koncertem stříhal nehty na nohou – asi, aby ho ve fajnových botách netlačily. Během vystoupení se do jeho šatny zjevně vloupal vychytralý zloděj, nehty vyndal z koše a snažil se na nich na internetu přiživit. Na platformu ArtFact.com se zase dostal nehet jiné hvězdy. Americké popové legendě Lady Gaga odletěl při show jeden falešný extravagantní kousek manikúry a některý z pracovníků haly si dal tu práci, že nehet po skončení koncertu našel, a podařilo se mu ho udat za 12 tisíc amerických dolarů.


Napište komentář

Kateřina Fuková
O Kateřina Fuková 351 Článků
Mám spoustu kamarádů, co sní o životě na pódiu, ať už chtějí hrát svoje písničky, nebo číst svou poezii. Já bych však nic nevyměnila za to být na té druhé straně, pod pódiem, nebo se sluchátky v uších, všemi smysly nasávajíc tu božskou atmosféru a to, že se o ty pocity pak mohu i s někým podělit, je tou nejsladší třešničkou na dortu.