Hororová série Insidious se dočká pátého dílu

Hororová série Insidious se dočká pátého dílu

Jedna z nejvýdělečnějších hororových ság, díky které studio Blumhouse Productions patří mezi největší hráče na poli filmu, se dočká pátého dílu. Coby režisér se ho ujme představitel hlavního hrdiny Joshe Lamberta, Patrick Wilson.

12 5
30.10.2020

Jason Blum založil produkční společnost Blumhouse Productions v roce 2002, větších úspěchů se ale dočkal až díky nízkorozpočtové hororové sérii Paranormal Activity. Roku 2010 pak James Wan natočil další horor, poctivou duchařinu Insidious, ke které napsal scénář jeho spolupracovník Leigh Whannell. Snímek se zaměřil na rodinu Lambertových, jež se po nastěhování do nového domova začala potýkat s neklidnými duchy, kteří přichází skrz mladého chlapce. V hlavních rolích se objevili Patrick Wilson a Rose Byrne, chlapce si zahrál Ty Simpkins. Insidious se postupně dočkal pokračování, které dorazilo do kin v roce 2013, o další dva roky později pak Leigh Whannell natočil i prequel Insidious: Chapter 3,ve kterém si i sám zahrál. Prozatím posledním dílem je film Insidious: The Last Key, jenž se v kinech objevil v roce 2018.

Insidious sestává zatím ze čtyř dílů. Foto: Blumhouse Productions

A i když se studio Blumhouse Productions postupně stalo hlavně na poli hororu jedním z největších světových hráčů a na kontě má hity jako Halloween, Glass či The Invisible Man, Bum rozhodně nezapomíná ani na Insidious. Společně s tvůrci série Wanem a Whannellem totiž pracuje na pátém dílu, ke kterému Whannell napsal za asistence Scotta Teemse (Narcos: Mexico) scénář. Pátý díl se bude odehrávat deset let po čtyřce a zaměří se na Daltona Lamberta, jehož si v prvních dílech zahrál Ty Simpkins, kterak nastupuje na vysokou školu.

Režírováním filmu byl pověřen Patrick Wilson, hlavní hvězda celé série, a k tomu si znovu střihne i hlavní roli. Wilson podle svých slov naváže na své zkušenosti, které nabyl díky spolupráci s Whannellem a Wanem na filmech The Conjuring či Aquaman, jeho očekávaný režijní debut pak v kinech uvidíme pravděpodobně v roce 2022.

Wilson se ve filmu Aquaman 2 znovu objeví i jako Ocean Master. Foto: Warner Bros.

Těšíte se na další kapitolu ságy Insidious?



Diskuze /0

Zatím žádné komentáře… Buď první!
Ale k tomu se musíš registrovat nebo se !

Filtr seriálů