Jen muži a medvědi smí do auta. Pokračování kultovního Borata neztrácí dech a nikoho nešetří

30. říjen 2020

„Kdybyste měli VHSky Emira Kusturicy s kazašským dabingem, tak já to beru!“ naléhá zoufalý Vítek. Podobně je na tom i Tonda, který sice žije v obci nápadně podobné Kazachstánu, přesto stále nemá dost a nového Borata si mikrodávkuje, aby mu vydržel co nejdéle. Povedlo se Sachovi Baronu Cohenovi vybruslit z prokletí druhých dílů a předvést po čtrnácti letech opět něco nevídaného, nebo zůstal ve vlastním stínu?

Aleš s Vítkem se shodují, že od pokračování kultovního Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu pro jistotu neměli žádná velká očekávání. Spíš tedy žádná než velká. „Já jsem vlastně dost spokojenej! I když se ve fórech opakuje, furt to má výraznou hranu a je něčím strašně odvážnej. Navíc chápu, že v určitých scénách nosil neprůstřelný vesty. Nasmál jsem se chvílema vopravdu fest!“ září dojetím očička Alešovi.

„Je to strašně krutý a hrozně svobodný, vtipy můžou urazit fakt na všechny strany, to je jeho velká přednost. Dokáže naštvat liberály stejně jako konzervativce a tady si hodně pomáhá postavou svojí dcery, kterou sehrála bulharská herečka Maria Bakalova. Je fantastická a tahle feministická linie film zachraňuje, když mu trochu padá řetěz,“ pochvaluje si Vítek jednak šťastný výběr z původních šesti set kandidátek, ale také fakt, že naprostým odevzdáním se roli dokázali oba herci vytočit úplně každého, na koho zacílili.

Celkově tak Borat, pomineme-li pár hlušin, neztratil nic z původního kouzla. Ostatně bývalý starosta New Yorku Rudy Giuliani vám to určitě rád potvrdí.

Kdo je nejvýraznější strýc na světě? Je výhodnější vkládat úspory do dopravních značek nebo do slipů? Zlikvidoval seriál Dallas Sovětský svaz? Najede živoucí kadávr Aleš na norskou kinematografii mentálního hladu, nebo vyřeší problémy s postavou skokem z druhého patra? Jaké pivečko načepovala Susanne Bier Tomáši Stejskalovi z pípy Mělas to vědět? Ocitl se Vítek V úskalí kvůli temné straně mužského šarmu? Dohrál už Tonda konečně Dračák, nebo mu do toho vlezla Lovecraftova země? A co dělá Kevin sám doma? Pusťte si Čelisti hned teď, protože odkládaná mrtvice nejvíc bolí.

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Antonín Tesař , Tereza Kunderová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.