QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Smrtelná nehoda na dálnici, u Rokycan se střetla dodávka s kamionem - FOTO

29.10.2020 20:29     29.10.2020 22:47

Tragická nehoda se stala na dálnici D5 ve směru na Prahu nedaleko Rokycan. Po střetu dodávky a kamionu je dálnice uzavřena, místo lze objet přes čerpací stanici.

nehoda dalnice foto HZSPK1
nehoda dalnice foto HZSPKnehoda dalnice foto HZSPK1

"Okolo 20. hodiny došlo k dopravní nehodě, střetu dodávky a kamionu na D5 61. km ve směru na Prahu. Nehodu je v současné době možné objet přes čerpací stanici. Policisté žádají řidiče, aby místem projížděli s největší opatrností," uvedla mluvčí policie Veronika Hokrová.

Při nehodě zemřel jeden z řidičů. Na místě zasahují všechny složky IZS. Dopravní nehodu šetří kriminalisté z Rokycan.

"Dle prvotních informací z místa mělo dojít k dopravní nehodě dodávkového vozidla jedoucího na Prahu, kdy řidič tohoto vozidla utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl," uvedla Veronika Hokrová.

Řidič dodávky narazil do kamionu, jeho řidič zcela nepochopitelně couval na dálnici. "Řidič ročník narození 1971 nákladního automobilu Mercedes měl s vozem na dálnici couvat směrem na Plzeň k nedalekému vjezdu na benzinovou čerpací stanici, který měl s největší pravděpodobností při své původní jízdě směrem na Prahu přehlédnout. Při tomto manévru došlo ke střetu vozidel zezadu. Veškeré okolnosti jsou dalším předmětem prověřování kriminalistů," dodala mluvčí policie s tím, že řidič kamionu vyvázl bez zranění a alkohol byl u něj vyloučen dechovou zkouškou.

Provoz je stále sveden přes čerpací stanici, dálnice je uzavřena. "Žádáme řidiče, aby objízdnou trasou je-li s co největší opatrností," apeluje mluvčí PČR.

Na místě zasahovali hasiči. "Zajistili jsme místo nehody. Zlikvidovali únik provozních kapalin a vyprostili tělo z vraku," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24