QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté pátrají po pachateli vloupání, poznáte ho z kamerového záznamu?

30.10.2020 11:50

Stodští policisté prověřují případ vloupání do garáže v obci Merklín, kdy se dosud neznámý pachatel během noci z 12. září na 13. září vloupal do garáže na pozemku u rodinného domu.

krádež
krádežkrádež1Krádež2

Pachatel musel překonat dva uzamčené dozické zámky u garáže na pozemku, aby mohl vstoupit dovnitř. Celý prostor prohledal a nakonec si s sebou odnesl přepravku s dvaceti lahvemi piva, horské jízdní kolo, pokosovou pilu a motorovou pilu. Celkovou hmotnou škodu majitel vyčíslil na téměř 28 tisíc korun.

Zatím neznámý muž se na místě činu pohyboval vícekrát. "Policisté provedli ohledání místa činu, zajistili maximální počet stop a také fotografie z kamerového záznamu, které mají k dispozici pro účely trestního řízení. Vyhodnocením záznamu z kamerového systému policisté zjistili, že 13. září okolo půl páté ráno se v těchto místech pohybovala neznámá osoba. Stejná osoba se v těchto místech pohybovala ještě o pár dní později, a to 25. září, tentokrát okolo půl třetí ráno. Vzhledem ke skutečnostem je možné, že se jedná o osobu pachatele. Dle poznatků policistů by se dosud neznámý pachatel pravděpodobně mohl dopouštět obdobného protiprávního jednání nejen na Stodsku," uvedla policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Policie prosí o spolusoučinnost. "Žádáme všechny, kteří by na zveřejněných fotografiích neznámou osobu poznali, aby kontaktovali policisty na bezplatné tísňové lince Policie České republiky 158," dodala Ivana Jelínková.

Fotky: záznam z kamerového systému, PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24