Nemáte co číst a knihovny jsou zavřené? Půjčte si e-knihu
Regionální knihovna v Teplicích, stejně jako ostatní knihovny, je až do odvolání zavřená. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – Knihovny v Teplicích jsou od čtvrtka 22. října na základě usnesení vlády zavřené. Večery se prodlužují a po 21. hodině bychom už neměli vycházet z domu. Ideální čas na přečtení pěkné knihy. Co ale dělat, když už jste všechno přečetli? Pokud jste registrovaným čtenářem některé z knihoven, pak máte možnost půjčit si zdarma e-knihu.

Ve spolupráci s portálem Palmknihy.cz nabízí teplická knihovna stovky knižních titulů, včetně novinek a bestsellerů, dostupných z katalogu knihovny Trititus. E-knihy mohou zájemci číst na speciálních čtečkách eReading.cz s pomocí stejnojmenné aplikace v tabletech a telefonech s operačním systémem Android a iOS. Rovněž na PC s nastaveným systémem Windows nebo MAC. Vypůjčit si můžete až tři tituly. Délka výpůjčky u e-knihy je 31 dní, po kterých se e-kniha automaticky znepřístupní. Pokud váháte, co si půjčit, najdete v katalogu krátké ukázky z každé knihy ve formátu PDF.

Pro půjčování e-knih je třeba mít na svém uživatelském kontě v knihovně, kterou navštěvujete, uvedený e-mail. Stejný e-mail pak zadáváte jako klíč k přístupu do databáze e-knih. Jako přihlašovací údaj použijete číslo čtenářského průkazu a heslem je 6 prvních číslic rodného čísla. Podrobné informace jsou k dispozici na stránkách Regionální knihovny Teplice.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru