Rychle opustit město, než ho zavřou. Paříž ochromila rekordní dopravní zácpa

Erika Prosová Erika Prosová
30. 10. 2020 13:57
V předvečer uzavření města ochromila provoz v Paříži rekordně dlouhá dopravní zácpa. Podle údaje z oficiálních webu o sledování provozu v metropoli změřili kolonu o délce neuvěřitelných 700 kilometrů. Tím byl překonaný dosavadní pařížský rekord 629 kilometrů, který padl na konci loňského roku během stávky veřejné dopravy.
Rekordní dopravní zácpa v Paříži. Před uzavřením města lidé provoz totálně zastavili | Video: Twitter/Michael E. Webber, EmmanuelPSV

Provoz zablokován všemi směry. Někteří se snažili na poslední chvíli opustit město a přečkat lockdown na svých venkovských sídlech, druzí se naopak narychlo vraceli do svých pařížských domovů z dovolených a prázdnin. Dlouhé dopravní zácpy trápily i řidiče ve městech Lyon a Bordeaux. 

Přeplněné byly i pařížské restaurace: "Jako by se lidé potřebovali najíst na měsíc dopředu, možná i na více", tweetoval Michael E. Webber.

Francouzi mohou od pátku vyjít ven jen v případě cesty do práce, školy, na nákup potravin, za lékařem nebo kvůli závažným rodinným důvodům. Porušení nařízení je může stát v přepočtu 3700 korun.

Omezené je i cestování mezi regiony a vstup do země je možný pouze s negativním testem.

 

Právě se děje

Další zprávy