Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Rána pro heroinovou Terezu: Naděje na Vánoce v Česku se sesypala jako domeček z karet

Rána pro heroinovou Terezu: Naděje na Vánoce v Česku se sesypala jako domeček z karet
Zdroj:
+ Další 2 fotografie
pašeračka Tereza
Heroinové Tereze před nedávnem svitla naděje na návrat domů, protože pákistánský premiér měl udělovat amnestie. Pašeračka věřila, že už tyto Vánoce stráví doma. Bohužel vánoční zázrak se nekoná a Tereza bude dál hnít v pákistánské base.

Již nějaký čas se objevují zprávy, že v Pákistánu bude tamější premiér Imran Chán udělovat vězeňkyním rozsáhlou amnestii. Česká pašeračka Tereza Hlůšková věřila, že se konečně dostane domů. Jenže to se nejspíš nestane. Podle tiskové mluvčí českého ministerstva zahraničí se na heroinovou Terezu amnestie vztahovat nebude.

Zůstane v Pákistánu

Podle tiskové mluvčí českého ministerstva zahraničí Zuzany Štíchové se na heroinovou Terezu amnestie vztahovat nebude. "Co se týče amnestie, ta se vztahuje na méně závažné trestné činy, tedy nikoliv na tento případ," řekla eXtra.cz mluvčí.

"Podle informací naší ambasády, která je v kontaktu s advokátem české občanky, se v tuto chvíli čeká na stanovení mimořádného termínu pro odvolací soud. Ten byl z původního data 15. září odložen, zatím bohužel na neurčito. A to z důvodu velkého náporu případů," pokračovala Štíchová.

Jak informovala dále mluvčí, pašeračka začátkem roku podala žádosti o milost u politických představitelů Pákistánu. V jakém stavu projednávání jsou tyto žádosti však nemá ministerstvo žádné informace.

Tereza Hlůšková si odpykává trest v pákistánské cele v Láhauru už nějaký ten pátek. Mladá Češka byla v lednu 2018 zadržena na mezinárodním letišti Allamy Iqbala v pákistánském Láhauru. Celníci jí našli v kufru téměř 9 kilo heroinu, který se snažila propašovat. Byla umístěna do vazby a po dlouhých 15 měsících si vyslechla rozsudek soudu, který rozhodl, že si ve vězení Kot Lakhpat musí odpykat 8 let a 8 měsíců.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy