Strašidelné tipy na Halloween: Nejlepší horory letošního roku

Strašidelné tipy na Halloween: Nejlepší horory letošního roku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Předvečer Všech svatých se blíží. Oblíbený americký svátek si pomalu nachází místo i u nás. Letos v důsledku koronaviru žádné akce sice nehrozí, ale můžeme se z bezpečí domova nechat postrašit hororovými snímky, které nám letošní rok nabídl.

Neviditelný 

Přítel Cecilie (Elisabeth Moss) je chorobný slídil, kontroluje ji na každém kroku. Je téměř uvězněna v jeho luxusním domě a dojde jí, že musí co nejdříve utéct. Povede se jí od něho oprostit, krátce na to ale její expřítel spáchá sebevraždu. K jejímu překvapení jí odkáže velkou část svého majetku, včetně domu. Cecílie tak může vést život na vysoké noze, konečně svobodná, neustále ji ale sužuje nepříjemný pocit. K tomu se přidají zvláštní události, které začnou ohrožovat na životě ji i její blízké. Nabírá podezření, že její expřítel možná nezemřel. Co jiného může být zdrojem tolika nevysvětlitelných událostí, které ji začínají dohánět k šílenství? 

Nenávist 

Z paranormálního soudku je horor Nenávist. Příběh se točí kolem záhadného domu, v němž mladá žena zavraždila celou rodinu. Kriminální vyšetřovatelka Muldoonová (Andrea Riseboroughová) se snaží vysvětlit zvláštní události a odhaluje kletbu, kterou jako pomstu na dům seslal duch. Každý, kdo překročí jeho práh, následně zemře násilnou smrtí. Inspirací pro film byla známá japonská série Ju-On režiséra Takashi Shimizu, která přinesla hned několik nových prvků do žánrů duchařských hororů. Jak moc byla nová Nenávist inovativní, či zda se držela známých klišé zakletých domů, můžete posoudit sami.

Lov

Horory vyprávějící o spolku lovců, kteří místo zvěře chytají živé lidi, jsme již párkrát viděli. I tentokrát bude skupina dvanácti unesených lidí hlavními terči štvanice a smetánka z nejvyšších kruhů se vydá na zábavný hon. Oběti rychle pochopí pravidla zvrhlého sportu a vydávají se na útěk. Tentokrát nepůjde pouze o jejich životy. Tolik známá zápletka se v tomto novém podání mění ve více metaforický a satirický thriller, místy s až komediálními prvky. 

Pod vodou 

Originální a zajímavý motiv přinesl William Eubank. Pokud vás děsí vesmírné prostředí a jeho prázdnota, pod hladinou oceánu čeká něco daleko horšího. Pracovníci ve vědecké stanici umístěné 11 kilometrů pod hladinou moře jsou od obrovské nicoty, tmy a vražedného tlaku oddělení pouze zdmi. Když dojde k zemětřesení, laboratoř je poškozena a vědci se musí okamžitě evakuovat v záchranných skafandrech. Stanice je zdemolována a oni se ocitají mimo ni, kde odhalují příšerná monstra skrytá dnem oceánu.