Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak dlouho budou ještě muslimové beztrestně podřezávat a vraždit křesťany?

Muslimové budou beztrestně podřezávat a vraždit křesťany tak dlouho, jak dlouho to dovolí bůh. A jak dlouho to bůh dovolí, to ví on sám, přesné datum nám zatím nezjevil  

            Ivan Fjodorovič Karamarozov se při mé poslední návštěvě již zcela podobal svému otci, nebohému Fjodorovi Karamazovovi, na jehož strašný konec se u nás ještě tak docela nezapomnělo. Navštěvoval jsem Ivana Fjodoroviče jednou za čas v blázinci, kde musel jako příliš inteligentní a příliš přemýšlející člověk nutně skončit, to už je takový náš ruský axiom.

            Ta neuvěřitelná podoba spočívala nejen v ústavním prádle, ve kterém byl Ivan oděn (starý Karamazov byl přece šašek a taky tak trochu blázen), ale především již zcela a nikterak neskrývaném cynismu, která se již nesmazatelně vryl do Ivanovi tváře, aby v něm zvýraznil a podtrhl všechno to karamazovské v něm, ačkoliv celkem vzato, nebýt toho, připomínal by Ivan mnohem spíše svoji matku než svého otce (stejně jako Ježíš, v jistém smyslu samozřejmě).

            Není proto divu, že mi při naší poslední rozmluvě přeběhl mráz po zádech, když Ivan docela nahlas a docela zřetelně prohlásil: „Bůh existuje!“

            Totiž, když Ivan Karamazov prohlásí, že bůh existuje, je to mnohem horší, než kdyby prohlásil, že bůh neexistuje, neboť z Ivanových úst může sotva vyjít už něco víc cynického než prohlášení o existenci z boha.

            „Snad jste neuvěřil! Neobrátil na víru, zrovna vy!“ zvolal jsem, když jsem se poněkud vzpamatoval z ohromení, které ve mě toto prohlášení vyvolalo.

            „Ne, neobrátil jsem se na víru, neuvěřil,“ odvětil však Ivan.

            Trochu zmaten jeho slovy jsem řekl: „Ale vždyť jste přece před docela malou chvilkou prohlásil, že bůh existuje! Tak jak to, že jste se neobrátil?“

            Ivan se usmál tím svým cynickým úsměvem, z něhož tak mrazilo: „Kde jsou nevyvratitelné důkazy, tam není třeba věřit.“

            „Copak vy máte nevyvratitelné, takříkajíc vědecké důkazy existence boha?“ uhodil jsem na něj.

            „Ano, mám,“ přikývl Ivan.

            „To se podívejme!“ kroutil jsem hlavou.

            „Slyšel jste o tom případu, kdy ve Francii, v Nice, jezdíte tam přeci taky, zavraždil mladý muslim tři křesťany, z toho dvě ženy přímo v kostele?“

            „Kdo by o tom neslyšel! Takové muslimské zvěrstvo!“ vykřikl jsem při vzpomínce na to.

            „Nuže, je nepochybné, že ruku toho mladého islamisty vedl sám bůh,“ řekl ve vší vážnosti Ivan.

            „To snad nemyslíte vážně,“ nevěřil jsem vlastním uším.

            „Myslím to docela vážně,“ přikývl Ivan.

            „S takovými věcmi se nežertuje!“ upozornil jsem Ivana, docela zapomínaje, že jsme v blázinci, kde je dovoleno vše, stejně jako v božím království.

            „Nežertuji,“ odpověděl Ivan.

            „Tak to mi musíte vysvětit, jak může být vražda křesťanu muslimským fanatikem důkazem boží existence!“ udeřil jsem na Ivana.

            „Rád vám to vysvětlím,“ usmál se Ivan a skutečně se pustil se do vysvětlování, „islám a křesťanství jsou, jak známo, dvě strany jedné a téže, to jest, boží mince. Bůh přikazuje muslimům zabíjet bezvěrce a jinověrce, kdežto křesťanům přikazuje bůh, aby se nechali zabíjet. Nepochybuji ani trochu, že jako se do ráje dostali ti tři křesťané, tak se dostane do ráje i jejich vrah, protože i on naplnil knihu svaté knihy, protože svaté je všechno to, čemu věříme.

            Evangelium je svaté, protože v něj věří křesťané, korán je svatý, protože v něj věří muslimové, mezi křesťanskou vírou jako takovou a muslimskou vírou jako takovou není žádný rozdíl, je to jedno a totéž.

            Jen ten muslim je skutečným muslimem, a tedy hoden toho všeho, co bůh muslimům slibuje, jestliže zabíjí jinověrce a jen ten křesťan je křesťanem, který pro svoji víru zemře, jen pro takového křesťana je uchystán poklad nebi.

            Problém je jen v tom, že dnešní křesťané nejsou, na rozdíl od muslimů, skuteční křesťané. Dnešní křesťané, a katolíci obzvláště, mají toho společného s Kristem asi tolik, kolik mají s Kristem společného sami muslimové. Dnešní křesťané jsou jen zpohodlnění lidé, kteří považují svoje panbíčkařství za následování Krista.

            Ale křesťanství není o chození do kostela, o memorování katolického katechismu a církevních dogmat, křesťanství není o svatém příjímání, ba dokonce není ani o křtu, skutečným křesťanstvím může a musí být jen následování Krista.

            A co říká Kristus?

            Kristus říká, že jen ten, kdo odhodí všechno, kdo se všeho vzdá, a všeho zde bezesporu znamená i svého života, jen ten ho následuje, jen ten je vyvolený a následovat Krista znamená následovat jej až do konce, tedy až na samotný kříž, následovat Krista doslova až do jeho hrobu, znamená to zemřít za Krista, jako Kristus zemřel za nás!

            Co jsou však ochotni obětovat dnešní křesťané?

            Vůbec nic, natož pak svůj život, vždyť i do toho kostela jezdí v autech, nikdo víc nelpí na všem pozemském, jako křesťané dnes!

            Ptám se, jsou ochotni muslimové vraždit a třeba i zemřít pro větší slávu Alláhovu, a proč nejsou křesťané schopni zemřít pro Krista?

            Pamatujete na první křesťany?

            Ti věřili, že konec světa je za rohem a těšili se na něj, kdežto dnešní křesťané se konce světa bojí, děsí se toho, že je muslimové zabíjejí!

            Prvotní křesťané byli předhazování hladovým šelmám a věřte tomu, že většího milosrdenství se jim dostat nemohlo. Ta chvíle, kdy je hladová zvířata trhala na kusy, to byla chvíle jejich triumfu, neboť věděli, že vstanou z mrtvých stejně ten, jako v jehož zmrtvýchvstání věří, protože není vzkříšení bez smrti.

            To byl skutečný křest, když byli trháni, onen křest duchem, nikoliv vodou, o němž se mluví v evangeliu, to bylo následování Krista.

            Dnes chtějí ale jen křesťané od Krista brát, aby mu nemuseli nic dávat, nebo mu museli dát jen to, co je nic nestojí, proto sotva mohou být křesťany, pokud nechápou, že skutečným křtem je smrt pro Krista, nikoliv bezbolestné polévání vodou a chození ke zpovědi, nic z toho jim věčný život nezaručí.

            A faráři?

            Pro faráře je důležitější jejich ornát, než samotný Kristus, a když jim tuto pravdu řeknete, urazí se a prohlásí vás za Ďábla.

            ,Poslední křesťan zemřel na kříži,‘ na kříži říká Nietzsche, syn pastora a ani milión epištol sv. Pavla by nedokázalo vystihnout podstatu současného křesťanství než tato jedna jediná sentence.

            Sotva pak může být hmatatelnější důkaz boží existence než ona událost v Nice. Křesťané věří, že bůh je všemohoucí a že nesleduje nic jiného, než jejich dobro, že všechno, co koná, koná jen pro dobro člověka, a stejně tak muslimové věří, že bůh po nich chce, aby zabíjeli pohanské psy.

            Muslim zabije křesťany a bůh tomu nezabrání, ačkoliv by tomu mohl zabránit, učinit zázrak, kterým by té vraždě zabránil, anebo rovnou ty mrtvé vzkřísit před očima všech, kteří by tak chtě nechtě museli v boha uvěřit, je pro něj naprostá maličkost, ale přece tak neučinil.

            Ptám se, kdo jiný, než křesťané by měli vědět, že právě tím, se naplňuje litera písma, že právě tím, tímto vražděním se stávají skutečnými křesťany, že právě takto a ne jinak se musí projevovat milost boha, jehož království není z toho světa!?

            Křesťan ví, že bude vzkříšen, aby mohl žít věčně v božím království, a proto je mu lhostejné, zda pobíhá po tomto světě o dvacet nebo třicet let víc, protože na tomto světě, který bude na svém konci po druhém příchodu Krista zničen, pramálo záleží, stejně jako na všem pozemském, tedy i životě, protože to podstatné a důležité, a podstatné a důležité je jen to, co je metafyzické, se odehrává v božím království.

            Nezabránil-li bůh ve vraždě křesťanů, pak tím nemohl věrohodněji dokázat svoji existenci. Muslimové, respektive islám, jsou nástrojem božím, jehož prostřednictvím se naplňuje Písmo svaté.

            Co více si mohou křesťané přát, než aby byli zabíjeni svými nepřáteli, jako byl svými nepřáteli ukřižován Kristus?

            Je nepochybné, že by bůh mohl jedním vrzem vyhubit všechny ty miliardy muslimů, jako kdysi Hospodin hubil nepřátele židů. Ale to, že je dosud nevyhubil nelze, v rámci křesťanské víry, vysvětlit jinak než tak, že i muslimové jsou součástí božího plánu, dost možná jeho klíčovou součástí plánu, ve zkratce řečeno, bez muslimů sotva přijdou křesťané do nebe.“

            „To je ale šílené, co říkáte, Ivane Fjodoroviči, to je něco jako geologický převrat!“ zvolal jsem, docela zapomínaje, že Ivan Fjodorovič už šílený je, jako každý, kdo je jen trochu inteligentnější a trochu víc přemýšlí, to už je u nás,  v Rusku, jak jsem už jednou řekl, takový axiom.          

 

Autor: Karel Trčálek | pátek 30.10.2020 17:49 | karma článku: 17,78 | přečteno: 868x
  • Další články autora

Karel Trčálek

Je odpor k elektromobilitě skutečně projevem neofobie, nebo naopak zdravého rozumu?

Já osobně jako IT specialista neofobií netrpím, naopak musím držet krok s novinkami ve svém oboru. I přesto si myslím, že současná podoba baterkových hraček je slepou uličkou

15.4.2024 v 16:00 | Karma: 16,46 | Přečteno: 439x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Moje vzpomínka na ten den, kdy Gagarin letěl do kosmu

Vzpomínám si na ten den dobře. Hodně lidí nevěřícně hledělo na nebe a pořád dokola opakovalo: „Gaga! Gagaga!“

13.4.2024 v 16:40 | Karma: 22,84 | Přečteno: 846x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Má ho Varel Chrčálek taky malého?

Jsou témata, kterým se chtě nechtě, nemůžeme vyhnout. Proto by chtěl tímto článkem rozvířit diskuzi, ze které by vykrystalizovala odpověď na výše položenou otázku...

9.4.2024 v 15:56 | Karma: 27,21 | Přečteno: 867x | Ostatní

Karel Trčálek

Soumrak éry válečných štváčů Jirky Paroubka...

Slovenská a česká pravice vkládaly velkou naději ve vítězství válečného štváče ve II. kole prezidentské volby na Slovensku. Exponenti slovenské, ani české pravice teď nedokážou zakrýt zklamání, které v nich vzbudily výsledky voleb

8.4.2024 v 16:41 | Karma: 28,87 | Přečteno: 759x | Diskuse| Politika

Karel Trčálek

Volební vlak vypravený z České republiky vítězství Korčokovi evidentně nepřivezl

Pokud chce někdo vypravovat ze Slovenska vypravovat vlaky na Ukrajinu plné vojáků, aby měla ruská děla co žrát, nemůže se divit, že není slovenským prezidentem...

7.4.2024 v 9:35 | Karma: 32,56 | Přečteno: 1171x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Jak se papež František I. stal z Antikrista oslavovaným chcimírem

Není to tak dávno, co naší jedině praví katolíci typu Petra Hájka či Michala Semína označovali Františka I. za Antikrista a naši vlastenci jej bičovali pro jeho velebení migrantů...

6.4.2024 v 20:31 | Karma: 28,55 | Přečteno: 668x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Markétka letí do Senátu

A snad tam i doletí, protože je to naše jediná naděje, abychom byli zase svobodní. Bože, lidi, já už úplně zapomněl, jaké je to být svobodný! Svobodný!

6.4.2024 v 11:29 | Karma: 25,59 | Přečteno: 591x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Cože? Jaký „zimní čas“? Polemika s váženým panem Ladislavem Jaklem

Tak se nám od víkendu zase krásně prodloužily večery a pan Jakl musí chodit z práce ještě za světla. A přitom to bylo tak jednoduché. Stačilo jedno administrativní nařízení. Ale proč zůstat v půli cesty? Je třeba jít dál...

3.4.2024 v 14:20 | Karma: 24,35 | Přečteno: 538x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Putin složil zbraně, morální převaha českých chciválků potvrzena!!! Ať žije mír!

Jsem rád, že vám tuto radostnou zvěst mohu v aprílovém čase předložit jako první. Přestože diktátor Putler měl na bojišti převahu, rozhodl se kapitulovat, protože špatný mír je i pro něj pořád lepší, než když umírají lidé....

1.4.2024 v 17:09 | Karma: 26,44 | Přečteno: 599x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Opravdu Češi tak moc milují Rusko a staré časy?

Opravdu neznám nikoho ve své okolí, kdo by moc dobře nevěděl, že ukrajinští nacisté a banderovci útočí na Rusko, které nám jediné může vrátit svobodu a demokracii, o kterou nás připravili havlisti, liberálové a Západ...

31.3.2024 v 8:36 | Karma: 30,89 | Přečteno: 739x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Takže Velký pátek našeho největšího básníka...

Ti, co nečinně přihlížejí ukřižování Spasitele jsou ti špatní. Avšak ti, co jsou vyhazováni z práce, vláčeni blátem, jsou ti dobří, jsou těmi, pro které se Spasitel obětoval....

29.3.2024 v 17:08 | Karma: 32,44 | Přečteno: 873x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma: 26,23 | Přečteno: 513x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma: 32,08 | Přečteno: 710x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Není to velmi nefér vůči ostatním blogerům, že je můj článek pořád ještě na titulce blogu?

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale přijde mi to silně nefér vůči panu Nožičkovi (a o jisté kolegyni blogerce ani nemluvě), že je můj článek pořád na titulce, zatímco článek pana Nožičky tam už dávno není....

26.3.2024 v 9:19 | Karma: 33,68 | Přečteno: 955x | Diskuse| Ostatní

Karel Trčálek

Kam se poděli Rajchlovi proruští dezoláti? Kdy podá vláda pětihnusu konečně demisi?

Nikdy bych nenazval včerejší účastníky statisícové protivládní a mírové demonstrace za proruské dezoláty, kdyby je tak neoznačil jeden z organizátorů této monstrózní akce, pan JUDr. Michal Hašek...

24.3.2024 v 17:28 | Karma: 32,32 | Přečteno: 889x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu rozumím

Pan Nožička Josef se přiznává, že lidem, majícím radost z teroristického útoku v Krasnogorsku, opravdu nerozumí. To já, nechci se chválit, jim rozumím naopak velmi dobře...

23.3.2024 v 18:01 | Karma: 43,11 | Přečteno: 9918x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Všichni mluví o válce! Jen Jaromír Nohavica, náš největší básník, mluví o míru!

No, tak dobře, abych nepřeháněl, o míru mluví ještě pan Horner a pár učitelek češtiny. Ale jinak všichni mluví už jen o válce!!!

22.3.2024 v 14:16 | Karma: 24,31 | Přečteno: 815x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Proč všichni mluví jen o válce? Plzeňský koncert Jaromíra Nohavici

Proč všichni mluví o válce? Proč nikdo nemluví o míru jako náš největší Básník, který už zase píše psaní pánům nahoře, maje při tom na své hrudi blyštivou Puškinovu cenu...

21.3.2024 v 7:52 | Karma: 33,84 | Přečteno: 1240x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Kateřina Konečná prozradila, že dnešní komunistické názory jsou docela nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 7:56 | Karma: 27,15 | Přečteno: 742x | Diskuse| Společnost

Karel Trčálek

Jak s Babišem dohnat a předehnat ne Západ, ale Putinovo Rusko?

Západ se nám rozpadá před očima. Zato Rusko doslova vzkvétá. S doháněním Západu je konec, teď už nám zbývá, než jen dohánět a předhánět Rusko...

18.3.2024 v 11:15 | Karma: 21,54 | Přečteno: 389x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 2943
  • Celková karma 25,15
  • Průměrná čtenost 868x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik