Quantcast

Seriál Normální lidi v prosinci na HBO a HBO GO

| redakce | tisk

Seriál Normální lidi na motivy bestselleru Sally Rooney bude 1. prosince uveden na HBO GO a na lineárním programu HBO bude v premiéře odvysílán 14. prosince 2020. Každý týden bude uvedena jedna epizoda. Na HBO GO budou všechny epizody najednou.

Světový bestseller, jehož se prodalo přes milion výtisků, román jednohlasně oceňovaný literárními kritiky i zástupy čtenářů, dílo v nejužší nominaci na prestižní Booker Prize, vítěz nespočetných anket o knihu roku - to vše je román Normální lidi od irské autorky Sally Rooney.

Jeho hlavní hrdinové Marianne a Connell vyrůstají na malém městě, ale tím jejich podobnost končí: na střední škole patří Connell ke hvězdám a Marianne je outsider. Když se spolu jednou dají do řeči, změní to jejich život. O rok později už oba studují na vysoké škole v Dublinu. Z Marianny se mezitím stala královna večírků, zatímco nejistý Connell jen velmi těžko nachází své místo ve společnosti. Ačkoliv se oba pohybují v rozdílných kruzích, přitahují se k sobě jako dva magnety. Marianne čím dál víc propadá sebedestrukci a Connell hledá svůj smysl života jinde, oba jsou však konfrontování tím, jak daleko dokáží zajít, aby druhého zachránili.

Seriál Normální lidi (foto: HBO)
▲ Seriál Normální lidi (foto: HBO)

Seriál Normální lidi je příběh o vzájemné fascinaci, přátelství a lásce. Vhled do hloubky a složitosti lidského života, a zároveň břitký vtip a sarkastický nadhled.

Ve dvanáctidílném seriálu hrají Paul Mescal a Daisy Edgar-Jones (War of the Worlds, Šest v tom), Sarah Greene (Penny Dreadful, Dublin Murders) a Aislín McGuckin (Outlander). Na Oscara nominovaný Lenny Abrahamson a Hettie Macdonald režírovali každý šest epizod. Scénář napsali Sally Rooney, Alice Birch a Mark O'Rowe. Producentem série je Element Pictures pro BBC Three a Hulu ve spolupráci se Screen Ireland. Mezinárodní distribuci má na starosti Endeavor Content.

“Normální lidi“ byli nominováni na čtyři ceny Emmy, včetně nejlepšího herce v hlavní roli pro Paula Mescala a nejlepší režii pro Lennyho Abrahamsona.

zdroj: HBO





Reklama




Vybrané články