Kopřiva v Marbelle prohrál s Munarem a první challengerové semifinále nevybojoval

30. 10. 2020, 17:05
Aktuality 1
CHALLENGER MARBELLA - Vít Kopřiva ve čtvrtfinále challengeru neuspěl ani na třetí pokus. Na antuce ve španělské Marbelle třiadvacetiletý Čech prohrál 1-6 5-7 s domácím favoritem Jaumem Munarem.
Profily hráčů
Vít Kopřiva

Vít Kopřiva v Marbelle prošel kvalifikací a v hlavní soutěži překvapil výhrami nad domácím 100. hráčem světa Robertem Carballesem a Italem Federicem Gaiem, kterého včera zdolal po více než tříhodinové bitvě. 

Třetího favorita během tří dnů ale 23letý Čech vyřadit nedokázal. Dnes ve svém druhém letošním a celkově třetím čtvrtfinále na challengeru podlehl 1-6 5-7 domácímu vrstevníkovi Jaume Munarovi, který už byl 58. hráčem světa a aktuálně figuruje na 108. místě světového žebříčku. 

Kopřiva sice za stavu 1-6 a 3-5 odvrátil mečbol, v následném gamu využil svůj jediný brejkbol v zápase a vyrovnal na 5-5, ale nastartovat obrat se mu nepovedlo a do prvního challengerového semifinále nepostoupil. 

Ve světovém žebříčku by se měl svěřenec Jaroslava Pospíšila posunout na 303. místo a vylepšit tak své současné maximum.

Španěl Munar, který před měsícem na Roland Garros potrápil v pěti setech Stefanose Tsitsipase, si o finále zahraje s Francouzem Alexanderem Mullerem. Toho před dvěma týdny porazil cestou za triumfem na challengeru v portugalském Lisabonu.

O druhé místo ve finále si v Marbelle zahrají domácí tenisté - druhý nasazený Pedro Martínez a Carlos Taberner.

Podrobnosti připravujeme.

• CHALLENGER MARBELLA •
Španělsko, antuka, 44.820 eur
páteční výsledky (30. 10. 2020)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Munar (6-Šp.) - Kopřiva (ČR) 6-1 7-5
Martínez (2-Šp.) - Rola (Slovin.) 7-6(4) 4-6 6-3
A. Muller (Fr.) - Gimeno Valero (Šp.) 6-4 6-0
Taberner (Šp.) - Galán (Kol.) 5-7 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Dobry-den
Gratulka. Do top 100 už chybí jenom krůček. smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist