Bojovníci a smolař 10. etapy: únik vs. Sam Bennett

nabor

Nejbojovnější výkon dnes podal dle naší redakce denní únik. Smolařem se pak stal Sam Bennett, který etapu dokončil na posledním místě.

Bojovník etapy – únik

Organizátoři Vuelty za za nejbojovnějšího jezdce etapy prohlásili Alexandera Molenaara, který byl členem denního úniku. Jelikož však nebylo jednoznačné, že by byl jeden jezdec úniku aktivnější než ostatní, prohlásili jsme za bojovníky všechny čtyři členy úniku dne. Zde byli kromě Molenaara ještě Jonathan Lastra, Brent Van Moer a Pim Ligthart. Tito závodníci si vypracovali až 12 minutový náskok. Peloton si je však pohlídal a dojel je necelých 25 kilometrů před cílem.

Smolař etapy – Sam Bennett

Sam Bennett projel jako první cílem včerejší etapy, za nebezpečnou jízdu v závěru byl však odsunut až na 110. místo. Irský závodník doufal, že by si mohl vylepšit náladu v etapě dnešní. Samotný závěr byl stoupavý, přičemž Bennett již v minulosti dokázal, že v takovém terénu umí vítězit. Jenže zvlněný profil byl pro tohoto spurtéra až příliš náročný a po celý den se pohyboval na konci pelotonu. Ze všech sil se snažil udržet, ale to se mu nakonec nepovedlo. Odpadl a do cíle nakonec dojel až jako úplně poslední.

Obrázek: Twitter – Burgos BH, @BurgosBH (Álvaro García, @AlvaroCycling)