Duben

Speciál: Bonusová sekce filmu Halloween (2018)

Vydáno dne 31.10.2020
Jestli stále váháte, jestli si koupit tenhle počin na Blu-ray nebo DVD, tak jednatřicátého října je ideální datum, kdy si napsat o tom, jaké extra materiály na majitele čekají ...

 










 

Samotný film jsme si zrecenzovali TADY. A co se týče bonusového sekce, tak na obou discích je k dispozici stejná. Klidně můžeme začít VYNECHANÝMI/PRODLOUŽENÝMI SCÉNAMI. Nachází se jich tady sedm a při jejich sledování nám dojde, že jsou plné klišé, a také zdrženlivosti tvůrců, což se ve větší míře přeneslo i do finálního sestřihu, přestože – jak se dozvíme z dalších videí – si tvůrci v čele s Davidem Gordonem Greenem dali mimořádně záležet. Jenže když natáčíte pod hlavičkou Blumhouse Productions, tak z toho častokrát vznikne předvídatelný a polovičatý „scary movie“. Pak si zpětně uvědomíme, že ten biják byl vlastně trochu zklamáním, přestože si v recenzi vysloužil velice dobré hodnocení.

To je dáno především tím, jak se snaží být důstojnou poctou originálu. Jakékoli snahy o inovace a vydání se vlastní cestou končí neúspěchem. Výjimku tvoří akorát nové aranžmá původní hudby, o které se postaral ten, který ji má na svědomí. THE SOUND OF FEAR nás zavede do studia, kde pracují John Carpenter se svým synem Codym a ještě jedním kamarádem. Ve třech minutách se dozvíme několik zajímavých informací, včetně té, jak k legendárnímu režisérovi nápad na tenhle slavný hudební motiv přišel. Současně budeme při nahrávání svědky i nějakého toho hudebního experimentu.

JOURNEY OF THE MASK připomene, že Michael Myers je čiré zlo a nadpřirozená bytost bez emocí. Zbývající dvě minuty jsou věnovány ikonické masce, která má svůj prapůvod u jedné postavy ze Star Treku. U videa nazvaného THE LEGACY OF HALLOWEEN hodně naštve, že trvá jen něco lehce přes čtyři minutky, protože před temný dům si přistavili stůl a židle Jamie Lee Curtis, John Carpenter, David Gordon Green a Jason Blum. Na tenhle pokec by byla i hodina málo!!! Takhle se jenom dozvíme, že z halloweenské franšízy jsme viděli dobré i špatné verze a že cílem bylo natočit verzi dokonalou (sic), přestože režisér DGG nevzešel z hororového prostředí. Lehce se dotkneme způsobu, jakým se dříve pracovalo s hudbou a zmíněn bude také Steadicam.

 










 

BACK IN HADDONFIELD: MAKING HALLOWEEN se tváří, že by mohlo jít o obsáhlejší film o filmu, ale tak tomu není. V šesti minutách, resp. pěti a půl, neboť třicet sekund obsáhnou titulky a jeden výkřik k tomu, nám filmař, který předtím stvořil počiny jako Travička zelená, Princ a pruďas, Joe, Manglehorn, Vítězství je naše nebo Silnější, prozradí, že během dětství a dospívání chodil tajně na nepřístupné filmy. A tipněte si, který byl pro něj nejvíc … Následně prozradí několik vět o svém přístupu k tomuto remaku/sequelu, a také bude řečeno, proč pro něj bylo důležité nabodnout někoho na plot. Spoluscenárista Jeff Fradley, jenž se s Greenem a dalším scenáristou/producentem Dannym McBridem zná delší dobu a jenž na poli celovečerního filmu debutuje, se zase nechá slyšet, jaká to je velká zábava nechávat zabíjet nevinné lidi. Jo, a všichni tady všechny i všechno chválí.

Ke slovu se dostanou i Rhian Rees a pochopitelně taky tři ženy v rodině Strodeových, tj. Andi Matichak, Judy Greer a samozřejmě Jamie Lee Curtis, která si nenechá pro sebe zprávu o tom, kdy se rozhodla si v novém Halloweenu zahrát. Lépe řečeno v nových Halloweenech, protože letos měla mít premiéru dvojka nazvaná Halloween Kills. A příští rok měl patřit závěrečné části trilogie – Hallween Ends. THE ORIGINAL SCREAM QUEEN se ve stručnosti věnuje Laurie Strodeové a její představitelce, která se tenkrát v osmasedmdesátém nebýt nabídky Johna Carpentera mohla věnovat jinému povolání než herectví. A to by bylo mrzuté, nejen kvůli této kultovní sáze, nýbrž taky vzhledem k jejím dalším projektům včetně Na nože, Mezi námi děvčaty nebo Pravdivých lží. Nic to však nemění na tom, že bonusová sekce filmu Halloween (2018) se dala pojmout velkolepěji!

FOTO: CinemArt
(Autor: Tomáš Kordík)
 

DVD

Recenze: Nový svět

Terrence Malick se ve své tvorbě vrátil i do vzdálenější minulosti, ovšem tahle výprava na začátek... celý článek
 
Přidat na Seznam.cz