Část vězňů v Bělušicích protestovala. Nepokoj vyvolaly nepodložené zprávy o nemocných s covidem
Věznice Bělušice. Ilustrační foto
Most

Bělušice - Ve věznici v Bělušicích došlo v pátek večer k protestům části vězněných osob, které vyvolaly nepodložené informace v souvislosti s nemocí covid-19.

Podle serveru Novinky.cz mělo jít o fámu, že jiné věznice pouští nakažené vězně domů. Web ale sám uvedl, že jde o nepotvrzené informace a blíže se k nim nevyjadřuje ani Vězeňská služba ČR.

"Situaci se nám podařilo zklidnit bez nutnosti zásahu a v současné době ve věznici panuje klid," uvedla mluvčí vězeňské služby Petra Kučerová.

"Díky našim účinným opatřením je ve věznicích v současné době minimální počet pozitivních vězněných osob, aktuálně jen 19, z celkového počtu okolo 19 tisíc vězňů, což je v porovnávání s ostatními zeměmi velký úspěch," dodala mluvčí. Novinkám uvedla, že v Bělušicích jde o jednoho infikovaného člověka.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru