Otevřete restaurace, nebo vjedu kamionem do lidí. Muž vyhrožoval na Facebooku teroristickým činem
Policisté jsou schopni rychle vypátrat pisatele na sociální síti. I anonymního. Ilustrační foto
Ústí nad Labem

ČR - Dvaašedesátiletý muž podle závěrů kriminalistů v minulých dnech umístil pod smyšleným profilem na sociální síť Facebook vzkaz policistům, že pokud od následujícího dne nebudou otevřeny všechny restaurace a bary, vjede kamionem do lidí, které usmrtí, stejně jako Olga Hepnarová (známý případ z roku 1973).

Muže během několika hodin vypátrali kriminalisté sekce terorismu a extremismu Národní centrály proti organizovanému zločinu SKPV a obvinili jej z trestného činu „vyhrožování teroristickým trestným činem“.

Trestní řízení dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Praze. Muž pochází z Pardubic.

„Vzhledem k tomu, že se pachatel k činu přiznal a svého skutku lituje probíhá trestní stíhání na svobodě. V případě pravomocného rozsudku mu hrozí trest odnětí svobody od 5 do 15 let,“ říká policejní mluvčí Kateřina Rendlová.

„Tento případ jasně demonstruje, že policisté jsou schopni rychle vypátrat pisatele na sociální síti, a to i navzdory skutečnosti, že se skrývá pod smyšleným profilem,“ dodala mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru