V malé samoobsluze s levným zbožím u výškové budovy SHD-Komes stála jedna rouška tři koruny. Další obchodník nabízel v budově bývalých Báňských staveb jednorázové roušky třívrstvé. V takzvané „akci“ jedno balení o 5 kusech stálo 39,90 korun – jedna tedy vyšla na 8 korun. Stejný prodejce měl i „kusovku“ za 9,90 korun a také výhodnější balení s 50 kusy za 199,90 korun, což byly 4 korunu za jednu roušku.

Sousední provozovna měla v nabídce 50 kusů roušek za 250 korun. Další krámek prodával čtyřvrstvé roušky, jednu za 3 koruny.

Cena roušek v centru Mostu k 27. říjnuZdroj: Deník/Martin Vokurka

Epidemiologická situace v okrese Most se zhoršuje. V počtu aktuálně nakažených Mostecko už není na konci krajského žebříčku, ale dostalo se před okresy Teplice a Louny. V pátek 30. října měl okres Most 1 682 pacientů s pozitivním testem na covid-19, z toho 141 jich přibylo za 24 hodin. Od března se nakazilo 2 125 obyvatel Mostecka, z toho 6 zemřelo.

Starý mostecký hřbitov zažívá první návštěvnickou vlnu. Obavy jsou z víkendu
Na hřbitovech přibývá návštěvníků. Most má obavy z šíření nákazy během Dušiček

Krajská zdravotní rozšířila v mostecké nemocnici provoz odběrového centra pro testování přítomnosti nákazy covid-19. Odběry se dělají v pavilonu F od pondělí do neděle od 7 do 15 hodin. Lidé odeslaní k odběru hygienikem či praktickým lékařem i samoplátci mají použít elektronický objednávkový systém na www.kzcr.eu/testcovid.

Stěr z nosohltanu a zpracování vzorku vyjde samoplátce na 1 756 korun. Test na protilátky, který se dělá z kapilární krve a plně ho hradí žadatel, stojí 490 korun.